Junior Business Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Junior Business Controller

De afdeling
De divisie Voertuig Regelgeving & Toelating (VRT) bestaat uit 185 fte’s en is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor wegvoertuigen en voertuigonderdelen. De divisie ziet erop toe dat voertuigen voldoen aan de vereiste veiligheids- en milieuaspecten en geeft ontheffing af voor speciale transporten. Ook geeft de divisie invulling aan de ambitie om nieuwe technologieën te omarmen teneinde de verkeersveiligheid te verbeteren.

De onafhankelijke afdeling Advies & Support is de businesspartner van de divisie VRT en staat hen bij in het doelmatig en effectief realiseren van de missie. De afdeling is verantwoordelijk voor het uitvoeren van verbeteringen en vernieuwingen, streeft naar een effectieve en efficiënte divisiebedrijfsvoering en is een volwaardige gesprekspartner van het management van de divisie VRT.

De afdeling treedt tevens op als intermediair tussen de lijnprocessen en de andere afdelingen/divisies. Door de ondersteunende taken apart te positioneren kunnen de overige afdelingen in de divisie zich richten op hun primaire proces. De adviseurs en medewerkers van Advies & Support richten zich in principe op het management, zodat dit in staat is zijn managementverantwoordelijkheden goed uit te voeren.

De Junior Business Controller komt te werken bij de afdeling Support.

Werkzaamheden
Hoe bepaal je een langetermijnvisie als de toekomst iedere dag verandert? En hoe reageer je op ontwikkelingen waarvan niemand weet waar het heen gaat? In deze nieuwe tijd houdt de RDW zich ook bezig met dit soort vragen. Uitdagingen die ook voor jouw functie belangrijk zijn. Want als Junior Business Controller sta je aan de basis van de strategie en de veranderingen waarmee de RDW continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen.

Als Junior Business Controller vervul je een financiële expertrol en heb je een ondersteunende rol richting het management van de divisie VRT. Het gaat naast het opleveren van managementinformatie om vooruitkijken en voorspellen. Je speelt een belangrijke rol in de strategieontwikkeling van de organisatie door integratie van langetermijnplanningen en de financiële meerjarenbegroting. Hierbij wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van Business Intelligence, Dashboards en BI Self Service. Jouw toegevoegde waarde is de specifieke kennis van de divisie die jij weet te combineren met jouw (vak)inhoudelijke adviezen. Als Junior Business Controller ben je in staat zowel binnen de afdeling Advies & Support alsook met de lijn en de afdeling F&C de verbinding aan te gaan.

Je werkzaamheden zijn:

 • Je ondersteunt de Business Controller met betrekking tot de jaarlijkse begrotingscyclus en de financiële en operationele aangelegenheden (w.o. KPI’s) van de divisieprocessen.
 • Je draagt zorg voor maand- en kwartaalrapportages ten behoeve van het proces en brengt in samenwerking met de Business Controller advies uit binnen de divisie en aan onderliggende afdelingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het gebruik van de ter beschikking staande modellen en instrumenten alsmede het tot stand komen van deze modellen.
 • Je ondersteunt in samenspraak met de Business Controller de Proces Managers bij de totstandkoming van producten, diensten en tarieven.
 • Je realiseert adequate informatievoorziening met betrekking tot het budgetbeheer van de processen binnen de divisie.
 • Je doet prognoses en ondersteunt de Business Controller in het geven van advies aan de procesmanager betreffende de begroting van komende jaren, mede gelet op de gemaakte budget- en meerjarenafspraken (lange termijn).
 • Je voert interne controlewerkzaamheden uit.


Functie-eisen
Je bent een professional met:

 • Hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie.
 • Twee tot drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ruime ervaring met Excel.
 • Bij voorkeur ervaring met SAP, BI en data-analyse.


Je competenties
Je bent een sociale collega en:

 • Bent resultaat- en planningsgericht.
 • Brengt adviezen goed over op collega’s, onder wie managers, en neemt hen mee in het proces.
 • Bent organisatiebewust.
 • Bent analytisch en communicatief sterk.
 • Bent leergierig, werkt zelfstandig en hebt een hands-on mentaliteit.


Arbeidsvoorwaarden
Het salaris voor deze functie kan bij een volledig dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring, oplopen tot maximaal € 4.063,- (schaal 9) bruto per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Mocht je meer kennis en ervaring meenemen dan zou je mogelijk met schaal 10 kunnen instromen. Het salaris kan dan oplopen tot € 4.518,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Overige informatie
Het is een functie voor 36 uur per week. Je standplaats is Zoetermeer. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Bodil van den Berg (Manager Advies & Support): BvandenBerg@rdw.nl.

Solliciteren
Wil je direct solliciteren bij de RDW? Klik dan op de sollicitatiebutton. Dat kan tot 16 mei 2019.

RDW. Baanbrekend in mobiliteit
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. Bij onze ambitieuze organisatie passen medewerkers die hun grenzen willen verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf halen. Door te investeren in onze medewerkers, maken we innovaties mogelijk. Werk je bij de RDW, dan werk je aan een nieuwe tijd.

Voor intermediairs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, Business Controller, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Controller, Non-profit organisaties