Finance Manager FSSC

Finance Manager FSSC

Als Finance Manager van het Financial Shared Service Centre ligt er een uitdagende opdracht te wachten. Enerzijds het FSSC naar een hoger plan tillen, anderzijds door activiteiten die nu nog decentraal in Nederland worden uitgevoerd zoveel mogelijk onder te brengen in het SSC en het vormgeven van buitenlandse hubs.

Organisatie
Royal Reesink is internationaal een van de grootste distributeurs van hoogwaardige machines en componenten voor landbouw, landschapsonderhoud, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw. Met een krachtig totaalconcept voor de hele levenscyclus van een machine. Van de wijze van financiering, tot het optimaal functioneren en onderhoud.

Royal Reesink is voornamelijk actief in Nederland, België, Canada, Duitsland, Engeland, Denemarken, Ierland, Kazachstan, Turkije en Zuid Afrika en heeft circa 2.100 medewerkers. Typische afnemers zijn agrarische bedrijven, bosbouw- en groenvoorziening bedrijven, openbaar groen en golfbanen, logistieke centra, industriële en constructie bedrijven, loonwerkers, waterschappen en (lokale) overheden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn.

Financial Shared Service Centre
Het FSSC van Royal Reesink is gevestigd in Apeldoorn en heeft de focus op accounting en credit control. Op dit moment bestaat het team uit 8 medewerkers. Maar gezien de groeiambities van het FSSC zal dit aantal op termijn uitgebreid worden. Enerzijds door activiteiten in Nederland verder te centraliseren, anderzijds door het creëren van buitenlandse hubs.

Functie
Als Finance Manager ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het FSSC. Zowel als manager richting je teamleden als ook op de processen en de inhoud.

Je bent ook in de lead voor het goed positioneren van het FSSC in de rest van de organisatie. Vanzelfsprekend richting de onderdelen die al gebruik maken van de diensten van het FSSC. Maar ook als ambassadeur naar de Nederlandse entiteiten die nog niet aangesloten zijn op het FSSC.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • verbinden, coachen en ontwikkelen van de medewerkers. Jij brengt hen naar een hoger niveau door ze in te zetten op hun expertise;
  • het optimaliseren, standaardiseren en automatiseren van de (financieel) administratieve processen samen met jouw team. Effectiviteit en efficiency staan centraal. Met name verdere uitrol van het geautomatiseerde P2P-proces verdient aandacht;
  • het ondersteunen bij het opstellen van maand-, kwartaal- en jaarverslagen;
  • het adviseren van de controller of directie bij financieel-administratieve vragen en probleemstellingen.


Functie-eisen
Idealiter heb je ervaring in het opzetten en verder op- en uitbouwen van een FSSC. Je bent in staat een duidelijke visie neer te zetten met betrekking tot het FSSC en weet deze tot uitvoer te brengen.

Je herkent je ook in onderstaande aspecten:

  • Afgeronde Bedrijfseconomische of Accounting gerichte opleiding op hbo-niveau. Eventueel aangevuld met een post-hbo opleiding.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Ervaring met FSSC is een pre, ervaring met procesmatig werken is een eis.
  • Klantgericht, communicatief sterk, zelfstarter, initiatiefnemer.
  • Verbindend vermogen, goed ontwikkelde organisatie-sensitiviteit.
  • Je werkt doel en planmatig, maar met voldoende flexibiliteit om op veranderingen in te kunnen spelen.


Aanbod
Reesink biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast goede arbeidsvoorwaarden biedt Reesink de mogelijkheid om mee te werken aan de verdere professionalisering van de onderneming. De organisatie groeit zowel autonoom en als door overnames en is daardoor continu in beweging.

Inlichtingen
De werving voor deze positie wordt begeleid door Delfin. Voor meer informatie over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Mark Simons +31 (6) - 52 37 67 75.
Meer informatie over Royal Reesink is te vinden op de website www.royalreesink.com.

Sollicitatie
Wil je direct reageren, dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatiebrief uiterlijk op woensdag 15 mei via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Financiele Administratie, Gelderland, Financieel Manager, Overijssel, Transport/Logistiek/Opslag