Admnistratieve veelkunner

Universal Electronics Inc. (UEI) is een wereldspeler in de wireless control technologie markt. UEI ontwerpt, ontwikkelt en levert hardware, software en cloud oplossingen die het consumenten mogelijk maken diverse home automation en entertainmentsystemen te bedienen.

Onze producten worden geleverd bij en verkocht door spelers actief in de consumentenelektronica en aanbieders van televisie abonnementen. Met onze ONE FOR ALL® producten zijn wij marktleider in de verkoop van universele afstandsbedieningen, antennes, televisiesteunen en audio/video accessoires in het retail kanaal. Wellicht heb jij wel een product van ons bij je thuis. (www.uei.com / www.oneforall.com)

Het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Ana, Californië. Het kantoor in Enschede is verantwoordelijk voor de B2B business in EMEAI en de B2C business wereldwijd.

Administratieve veelkunner
40 uur | Enschede

De accounting afdeling in Enschede is verantwoordelijke voor het juist verwerken van alle financiële gegevens van de zes entiteiten die aan het Europese hoofdkantoor rapporteren (Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Argentinië, Verenigd Koninkrijk). Onze wereldwijde omzet is ruim $700M. In ons territorium verwachten we dit jaar ruim $110M te doen. Een double digit stijging ten opzichte van vorig jaar.

Binnen het accounting team, hebben we een vacature voor een administratieve veelkunner. Onze nieuwe collega wordt in eerste instantie verantwoordelijk voor de administratieve activiteiten van meerdere entiteiten.

Wat ga je doen
Voor de jou toegekende entiteiten word je verantwoordelijk voor het verwerken van de accounts payable en receivable. Je verwerkt de facturen in het systeem, doet betalingen, maakt invoices en credit nota’s, doet credit checks enzovoort. Je verwerkt prijzen in het systeem en vergelijkt deze met hetgeen afgesproken met de klant. Daarnaast werk je mee aan de maand, kwartaal en jaarafsluiting, doe je belastingaangiftes en verwerk je de aangiftes voor oa. de WEEE en Instrastat. Erg divers dus.

Wat breng je mee

  • Een afgeronde opleiding HBO (Bedrijfseconomie, Accountancy of SPD)
  •  0 – 3 jaren werkervaring in een soortgelijke rol.
  • Kennis over WEEE of Intrastat is een pre, maar geen must.
  • Kennis van de Engelse taal.
  • Je bent lekker jezelf, accuraat, hands on en vindt een leuke werkomgeving belangrijk.

Wat bieden we jou
Een leuke diverse zelfstandige baan in een internationale omgeving. Omdat we rapporteren aan onze Amerikaanse moeder werken we volgens internationale accounting principes waaronder US GAAP. UEI is een ambitieus en innovatief bedrijf. We gaan van de SMART TV naar de SMART home markt. Dit geeft op internationaal vlak veel groei mogelijkheden. Jij kunt je mee ontwikkelen in de groei van ons bedrijf.

Interesse?
Heb je interesse in de rol en wil je bijdragen aan ons succes, neem dan voor 13 juni 2019 contact op met René Schuring – Manager Accounting of Rianne Schutte – HR Manager. Je sollicitatie mag je sturen via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: accounting, administratief, HBO, Enschede, bedrijfseconomie, internationaal, control technologie, B2B, B2C

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, Accountant, 1-3 jaar, HBO, Belasting, Betalingen, Financieel Medewerker, Overijssel, Internationaal