Strategisch Financieel Manager Grondbedrijf

Strategisch Financieel Manager Grondbedrijf

 

32-36 uur | max € 92.000 | sluitingsdatum 1 mei 2019


Werken voor de 8e stad van NL:
Almere heeft van alle 355 gemeenten in Nederland het grootste grondbedrijf met een omvang van 1 miljard euro. Er zijn op dit moment maar liefst 28 grondexploitaties en we hebben voor meer dan 100 miljoen grondverkopen per jaar. We zijn ambitieus en zijn trots op onze eigen professionaliteit. Er is een enorme 'drive' om als organisatie te bewegen naar een 'best in class' grondbedrijf: maximaal inzicht en sturingsinstrumentarium om de stedelijke ontwikkeling te faciliteren. 

Wat je gaat doen?
Daar ga je zelf grotendeels invulling aan geven en hangt ook af van wat je meeneemt en waarin je excelleert. De vraagstukken waar jij mee te maken krijgt zijn zowel inhoudelijk als financieel spannend en complex. Om een aantal highlights te noemen: jij zorgt voor de ontwikkeling van de stad op basis van een strategisch, financieel reëel en getoetst kader, zodat de stad vanuit een integrale en kwalitatieve visie ontwikkeld wordt. Ook word je verantwoordelijk voor het proces van het MeerjarenPerspectief van de grondexploitaties. Daarnaast ga je financieel en strategisch sturen op toekomstige ontwikkellocaties en uitvoering van grondexploitaties. En word je verantwoordelijk voor de grote dossiers zoals de vennootschapsbelasting en het Floriadeproject. 

Je gaat hecht samenwerken met Tsjalling Hofstra, afdelingsmanager Economische Ontwikkeling &Grondzaken. Jij bent zijn inhoudelijk tegenwicht en die rol gaat veel verder dan adviseren alleen. Jij bepaalt tot in hoge mate en gezamenlijk komen jullie tot strategische keuzes. Dat betekent dat je een autoriteit bent in de wereld van grondexploitaties en hoeder wordt van ons grondbedrijf. In je verhouding met Tsjalling pas je als je goed kunt samenwerken, als jullie het stevig op inhoud oneens kunnen zijn en dat dat juist jullie synergie bevordert. 

Wat breng je mee?
Wie jij bent, bepaalt in hoge mate het succes van deze functie. Allereerst ben jij stevig op inhoud en heb je door je kennis natuurlijk gezag. Je floreert in een omgeving waar telkens nieuwe prikkels zijn, waar veel energie is en de belangen soms tegenstrijdig. Het gaat er ons niet om of je 4 of 8 jaar relevante werkervaring hebt, het gaat om de excellente resultaten die je geboekt hebt. 
Als financieel manager bent jij degene die evenwicht vindt tussen ambities en realiteit door je functionele eigenwijsheid. Je overziet feilloos wat de consequenties van nieuw beleid zijn, welke politieke belangen er spelen, en of er sprake is van juridische/financiële risico’s. 
Je hebt vlieguren gemaakt bij een grote gemeente waarin je de eindverantwoordelijkheid had of de strategie bepaalde. Of: je werkt nu bij een gerenommeerd adviesbureau en hebt op deze manier bij gemeenten veel kennis en ervaring opgedaan. Geloof ons: als jij de stap overweegt van de profit naar de non-profit en je het aandurft om ambtenaar te worden, doe het dan bij Almere. We gaan je niet teleurstellen. 

Onze arbeidsvoorwaarden:
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als financieel strategisch manager grondbedrijf bij de gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

  • Salaris van maximaal € 6.574 bruto per maand (bij een 36-urige werkweek).
  • Reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
  • Gegarandeerde dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.


Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. 

Meer weten?
Neem dan contact op met Tsjalling voor het inplannen van een informeel netwerkgesprek. Met hem ga je tenslotte intensief samenwerken, kun je meteen checken of er een klik is. Tsjalling is te bereiken via 06-55295397 of thofstra@almere.nl. Of neem contact op met een van onze recruiters: Paulien Wilde of Willem van Beurden. 

De kracht van het verschil:
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen. 

Is jouw interesse gewekt? 
Laat dan voor maandag 20 mei je motivatie en cv achter via onze sollicitatiepagina.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Flevoland, Financieel Manager, Overheid