Senior financial controller

Senior financial controller
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Functieomschrijving

Rijbewijs ingevorderd? In beroep tegen een verkeersboete? Dan komt het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie in beeld. Dit parket is hét kennis- en verwerkingscentrum als het gaat om verkeershandhaving. Een goed geoliede IT-omgeving is daarbij natuurlijk een must. Bij onze grote IT-projecten bewaak jij de financiële cijfers en adviseer je het bestuur en management.

Als senior financial controller werk je in een dynamische productieomgeving, waar grote aantallen, flexibiliteit en snelheid cruciaal zijn. En waar meerdere IT-projecten worden uitgevoerd, opgeleverd en geïmplementeerd. Vanuit controlperspectief op financieel gebied spar jij met het management en het bestuur van parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Jij bent degene die het overzicht op de cijfers houdt en hierover helder adviseert. Verder ondersteun en coördineer je de (financiële) IT-planning en de verantwoording op risico’s, realisatie, kwaliteit en middelen. Voor het parket CVOM voer je het budgetbeheer.

Ook als het gaat om batenmanagement ligt er een mooie uitdaging voor jou. Jij zorgt voor een heldere en eenduidige visie en stimuleert de ontwikkeling op dit gebied. Daarnaast draag je bij aan het vormen van een financiële visie en de ontwikkeling, uitwerking en implementatie van een model voor besturen en bekostigen.

De activiteiten die voortvloeien uit de planning-en-controlkalender initieer jij en voer je uit, zoals het opstellen van de financiële paragraaf bij het jaarplan (begroting), en het opstellen en onderhouden van een meerjarenbegroting (ten aanzien van de I-, P- en M-budgetten). Maar ook het produceren van managementinformatie in de vorm van (financiële) viermaandelijkse rapportages, interne maandrapportages en/of andere rapportages die gedefinieerd of gewenst zijn. Jij controleert, analyseert en interpreteert financiële gegevens en signaleert eventuele afwijkingen van overeengekomen jaarplannen.

Tijdens je werk onderhoud je contacten met het management, met de (senior) financial controllers bij andere onderdelen van het OM en met specialisten bij ketenpartners, zoals de politie. Tot slot neem je met lef en daadkracht het initiatief voor vernieuwing en verbetering van het cluster Financiën en het team Bedrijfsvoering. Zodat we nog beter kunnen bijdragen aan het primaire doel van parket CVOM: door handhaving veilig verkeer bevorderen.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma bedrijfseconomie, bedrijfskunde of (bij voorkeur) registercontroller, óf je hebt een hbo-diploma in een financieel-administratieve richting met een aanvullende postdoctorale controllers- of accountantsopleiding.
  • Je bent een ervaren expert, adviseur of partner in business op het gebied van financial control op strategisch niveau.
  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare grote, complexe (overheids)organisatie met meerdere partijen, waar tevens meerdere grote (IT-)projecten worden uitgevoerd en opgeleverd.
  • Je hebt ervaring met besturen, bekostiging en kosten-batenmanagement, en je hebt kennis van het kasstelsel en financieel management.
  • Je hebt affiniteit met en bij voorkeur kennis van en inzicht in de (bedrijfs)processen en het primaire proces van het Openbaar Ministerie.
  • Je beschikt over uitstekende netwerk-, communicatieve en adviesvaardigheden.
  • Je staat stevig in je schoenen en pakt graag de voortrekkersrol. Ook heb je oog voor de business en wat er in de breedte komt kijken bij implementatie- en veranderprojecten.
  • Je bent flexibel, verbindend, coachend, onafhankelijk, vernieuwend, proactief, resultaatgericht en integer.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, organisatiesensitiviteit, omgevingsbewustzijn en overtuigingskracht.
  • Je kunt goed plannen en organiseren en bent in staat om tot een afgewogen oordeel te komen.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Salarisomschrijving: Afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring, geschiedt de inschaling in schaal 12 BBRA of aanloopschaal 11 BBRA (minimaal € 3.130,- en maximaal € 5.450,- bruto bij een 36-urige werkweek).
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van maximaal twee jaar voor ten minste 32 uur per week. In deze periode bepalen we wat de structurele omvang en samenstelling van het team Bedrijfsvoering Centrale Verwerking Openbaar Ministerie is.
  • Zijn we enthousiast over je sollicitatie? Dan volgt een gesprek met twee commissies: de benoemingscommissie met twee bedrijfsvoeringsmedewerkers en een collega met wie je nauw gaat samenwerken, en de selectieadviescommissie met de directeur, het afdelingshoofd Bedrijfsvoering en een HR-adviseur.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Bij gelijke geschiktheid nemen mobiliteitskandidaten een voorkeurspositie in. Hierbij volgen we ons mobiliteitsbeleid.


Solliciteren
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Audit, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Controller, Financial Controller, Overheid