Adviseur Financiën en Control

Adviseur Financiën en Control
32 tot 36 uur | Enschede

Als gedreven finance professional heb je een passie voor financieel economische vraagstukken en ben je creatief in het vinden van financiële oplossingen. Je bent een vaardig adviseur, organiseert op hoofdlijnen en realiseert én optimaliseert het financieel beheer. Niet onbelangrijk: jouw hart gaat sneller kloppen van het verbeteren van werkprocessen en het doorbreken van (oude) patronen. Herken jij jezelf hierin, dan ben jij de professional die wij zoeken.

Jouw werkzaamheden
Als financieel adviseur begeleidt je management, coördinatoren en projectleiders bij budgetteren en realiseren en signaleer je eventuele afwijkingen. Je helpt hen bij het maken van de juiste keuzes. Als adviseur voor het domein Bedrijfsvoering en de concern gebonden financiën lever je vooral ook een bijdrage aan het door ontwikkelen van de bedrijfsvoering binnen Regio Twente. Als gemeenschappelijke regeling hebben we diverse opdrachtgevers en een bijbehorend verrekenmodel. We gebruiken business applicaties en Excel, maar doen we dat voldoende lean? De kwaliteit van de huidige financiële oplossingen zijn te verbeteren en jij draagt daaraan bij. Processen kunnen eenvoudiger worden georganiseerd en beter worden gestroomlijnd met de financiële applicaties. Met als doel: meer eenvoud, eenheid en samenhang in het financieel beleid van Regio Twente.

Jouw kwaliteiten
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie vragen we de volgende kennis en vaardigheden van je:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur met een financieel economische richting;
  • Ervaren in je vak en minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bij een gemeente of gemeenschappelijke regeling is een pré;
  • Je hebt analytisch denkvermogen, overtuigingskracht en je bent initiatiefrijk. Je kunt aantonen dat je hierin pro-actief je rol weet te pakken;
  • Je bent hands-on, je adviseert èn realiseert;
  • Gericht op samenwerking en een natuurlijke verbinder;
  • Ervaren in ontwikkelopgaven, je hebt daarin pro-actief bijdragen geleverd. 

Jouw team
Het team Financiën is verantwoordelijk voor de P&C kaderstelling, de bestuurlijke en interne advisering & de uitvoering op het gebied van financiën en control. Anders gezegd, het team heeft te maken met het concern- en bestuurlijk belang, de belangen van de inhoudelijke domeinen en het belang van domein bedrijfsvoering. Het team bestaat uit acht adviseurs en vijf administratief medewerkers. De afdeling heeft een aantal belangrijke ontwikkelopgaven, zoals het verbeteren van de financiële adviesfunctie, de werkprocessen en werkwijzen en gebruik van businesstools. Daarnaast maakt ook het team zelf een ontwikkeling door, waarbij de focus ligt op samenwerking en meer integraliteit en op versterken van eigenaarschap bij opdrachtgevers.

Het team Financiën is onderdeel van het domein Bedrijfsvoering van Regio Twente en voert ondersteunende taken uit voor het management en voor het bestuur. Het domein Bedrijfsvoering ontwikkelt zich naar een meer vraaggerichte, zakelijke omgeving met bijbehorend dienstverleningsmodel en aandacht voor de ontwikkelingen in Twentse samenwerking (coalition of the willing).

Ons aanbod
Een uitdagende baan in schaal 10 (maximaal € 4.225,- bruto per maand/36 uur) en een Individueel Keuze Budget van 17,05% per maand. De functie is in eerste instantie voor één jaar, maar als bij beide partijen enthousiasme is, dan gaan we graag over tot verlenging, waaronder de mogelijkheid voor een vaste aanstelling. We werken in het Twentehuis, een moderne werkomgeving in het centrum van Enschede. 

Reageren & informatie
Als jij deze baan graag wilt, laat ons dan in je motivatie kennis met je maken zodat we niet om je heen kunnen!

Je kunt je sollicitatie insturen tot en met zondag 28 april 2019. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. De eerste gespreksronde wordt gepland in de eerste twee weken van mei. 

Vragen? Patrick Wolters (Adviseur F&C) helpt je graag. Hij is te bereiken via telefoonnummer: 06 – 218 347 19.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
Trefwoorden: Financieel, adviseren, leiding, sturing, bedrijfsvoering, LEAN.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Financieel Adviseur, Overijssel