Business Controller

iHUB

iHUB is de alliantie van Horizon, Altra, De Opvoedpoli en De Nieuwe Kans. Vanuit iHUB worden de primaire processen efficiënt en effectief ondersteund, zodat hulpverleners en docenten zich volledig kunnen richten op het geven van jeugdhulp, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun gezinnen. iHUB, Altra, Horizon, De Opvoedpoli en De Nieuwe Kans delen de visie dat ieder kind, iedere jongere en iedere ouder een plek in de samenleving verdiend met perspectief op een goede toekomst.

De iHUB alliantie werkt aan innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken voor de doelgroep. Onderdeel van iHUB is het Ontwikkelplein voor sociale vraagstukken van jongeren en ouders.

Voor het domein Jeugdzorg Residentieel in Rotterdam zijn we op zoek naar een:

Business Controller
36 uur per week

De organisatie
Horizon biedt geïndiceerde specialistische jeugdzorg aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar met zware gedragsproblematiek en hun ouders/verzorgers in Zuid-Holland. Deze specialistische jeugdzorg wordt geboden in de vorm van JeugdzorgPlus, residentiële zorg, pleegzorg, dagbehandeling en specifieke ambulante zorg. Problemen bij de opvoeding beperken zich meestal niet uitsluitend tot het gezin of de school. Door zowel thuis als op school hulp te bieden, is de hulp effectiever en de kans op een positief resultaat aanzienlijk groter.

Wat ga je doen?
Als business controller ondersteun en adviseer je de bestuurder en directeuren Jeugdzorg Residentieel (Horizon). Je bent primair verantwoordelijk voor uitvoering van de planning & control cyclus van het domein Jeugdzorg Residentieel. Je adviseert en identificeert daarnaast performance verbeteringen en economische keuzes. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de vertaling van omgevingsfactoren en interne processen naar benodigde financiële en commerciële stuurinformatie voor bestuurder en directie. De business controller is het primaire contact in het adviseren, vertalen en (laten) inrichten van de behoeften richting het Service Centrum.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Je bent een strategisch en operationeel sterke business controller, die te werk gaat met kennis van zaken, visie en overtuigingskracht. Je bent een conceptueel en analytisch denker, een vakspecialist die ook kan inzoomen op details en die proactief op (markt)ontwikkelingen weet in te spelen en deze kan vertalen naar concreet beleid. Complexe vraagstukken dagen je uit, je denkt in oplossingen en je weet hoe beleidsregels moeten en kunnen worden geïnterpreteerd. Op tactische wijze weet je met de politieke verhoudingen om te gaan. Flexibel en pro-actief denk je mee en handel je in het verandertraject binnen iHUB, Altra en Horizon. Je bent tevens de sparringpartner van collega business controllers, communicatief vaardig, flexibel en integer. Je bent in staat externe contacten aan te gaan en beleid of acties te analyseren en te vertalen naar concrete plannen voor het domein. Je bent in staat het beleid van het domein samen te voegen met het centraal beleid en vice versa.

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding HBOWO opleiding in financieel-economische richting;
  • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met de bovengenoemde werkzaamheden;
  • Positief-kritisch, doelgericht, goed in analyseren en organiseren;
  • Oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding, representatief;
  • Hoogwaardige analyses en prognoses opstellen en de advisering in deze;
  • Beheer en doorontwikkeling van beleidsinstrumenten;
  • Het optreden als sparringpartner voor directies en overige budgethouders onder meer bij het opstellen van meerjaren-/jaarplannen en bij de bedrijfsvoering.


Wat mag je van ons verwachten?
Het betreft een dienstverband van 36 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Jeugdzorg, schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal €3.115,51 en maximaal €4.707,94 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Verder bieden we goede secundaire voorwaarden, zoals vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De gewenste startdatum is bespreekbaar, doch bij voorkeur zo spoedig mogelijk. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. 

Heb je nog vragen?
Inlichtingen kun je inwinnen bij Wendy Pellis, concern controller of Erik Peek, manager Administratie & Control via telefoonnummer 010-2854729. Meer informatie betreffende onze organisatie kun je vinden op www.ihub.nu (en www.altra.nl en www.horizon.eu).

Solliciteer!
Je motivatie en CV ontvangen we graag uiterlijk 21 april 2019 via de 'Solliciteer' button op onze website.

Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Interne kandidaten genieten de voorkeur bij gebleken geschiktheid. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, HBO, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Financiele dienstverlening, Business Controller, Zuid-Holland, Controller