Adviseur Corporate Finance

ADVISEUR CORPORATE FINANCE (in MKB praktijk)

 

(voor 4 of 5 dagen per week in Alkmaar)


Je bent al een paar jaar aan het werk als Adviseur voor Bedrijfsovernames in het MKB, maar je bent toe aan een volgende stap in je carrière. Je kan overal aan de slag, maar hoe wil je werken? Ik, Bart, Manager CF, werk inmiddels al 9 jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons gaat. Ik zoek namelijk een directe ondersteunende collega!

Hoe ziet jouw dag eruit?
Vandaag begin jij de dag met het afronden van een waarderingsvraagstuk voor een van onze klanten. Het betreft een situatie waarbij een geschil is ontstaan tussen een drietal aandeelhouders, de belangen zijn derhalve groot. Onze collega komt binnen en wilt kort overleggen over een financieringsaanvraag. Samen brainstormen we wat en komen we tot een goede oplossing voor de klant.

Na de lunch staat er een afspraak buiten de deur gepland en jij gaat mee. De klant heeft onze hulp gevraagd inzake een overname en de afspraak is bij hem op de zaak. We sparren over de mogelijkheden en jij belooft hem een aantal dingen voor hem uit te zoeken en daar later deze week terugkoppeling op te geven. De onderhandelingen met de tegenpartij naderen een eindfase, dus dat is altijd spannend!

Naast de werkzaamheden van vandaag ben jij ook regelmatig bezig met het opstellen en beoordelen van memoranda voor investeerders, financiers en kopers/verkopers, het uitvoeren van bedrijfswaarderingen voor verschillende doeleinden, het begeleiden van de bedrijven die flink willen groeien of die juist in financieel zwaar weer verkeren. Onze afdeling functioneert in nauwe samenwerking met de verschillende andere disciplines binnen onze organisatie (accountants, fiscalisten en juristen) om gezamenlijk onze klanten optimaal te kunnen bij staan bij voor hen vaak erg belangrijke vraagstukken.

Taken en verantwoordelijkheden

 

 • Je werkt vraagstukken op het gebied van waardebepalingen en financieringen uit;
 • Je maakt bedrijfs- en marktanalyses en voert hiervoor searchwerkzaamheden uit;
 • Je stelt informatie- en financieringsmemoranda op;
 • Je werkt prognoses uit voor meerdere doeleinden;
 • Je bent betrokken bij klantgesprekken samen met andere collega’s uit het team.


Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?

 • Een prima beloning;
 • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
 • Om de ontspanning te bekostigen 8% vakantiegeld;
 • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
 • Bijzondere personeelsuitjes (denk aan Sicilië, Den Bosch, Berlijn, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk!
 • Een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!


Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf Bedrijfskunde aan de universiteit gestudeerd waarna ik mijn ervaring heb opgedaan in het bankwezen. Om mijn collega te worden is het van belang dat je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO of universitair niveau, bij voorkeur in bedrijfskundige of economische richting. Daarnaast heb je minimaal 2 tot 3 jaar ervaring in Corporate Finance. Je bent analytisch, beschikt over organisatievermogen en je hebt de drive om zaken zelfstandig op te pakken. Je bent goed met cijfers maar bent vooral ook in staat het verhaal achter de cijfers te doorgronden.

Ben jij dé DHW’er die wij zoeken?
Deze functie kun je misschien bij veel bedrijven bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer. De Hooge Waerder staat voor:

 • Toegankelijk en betrokken;
 • Altijd waerde leveren;
 • Betrouwbaar;
 • Verantwoordelijkheid pakken.


Herken jij je in onze kernwaerden en in deze vacature?
Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in en misschien tot snel?

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Noord-Holland