Financieel Analist

Ben jij trots als er, mede op basis van jouw informatie, goede keuzes worden gemaakt? Word dan onze nieuwe collega! Het waterschap groeit en ons werk wordt complexer. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Je maakt stuurinformatie inzichtelijk, analyseert deze en stelt toegankelijke rapportages op. Zo zorg je ervoor dat het bestuur en de directie op basis van jouw informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Zodat we samen zorgen voor schoon en voldoende water in onze polder, en dat mensen hier in veiligheid kunnen leven.

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert – maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.
 

Waterschap Zuiderzeeland heeft voor haar locatie in Lelystad een vacature voor een

 

Financieel Analist

 

32-36 uur


Waar jij aan bijdraagt
Als financieel analist breng je de informatiebehoefte in kaart en lever je (financiële) stuurinformatie en advies ten behoeve van (bij)sturing en verantwoording. Je bent medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling van onze planning & ontrol (P&C) pakketten en het opstellen van P&C producten.

Jouw profiel

 • Je werkt en denkt op hbo niveau.
 • Je hebt een opleiding bedrijfseconomie, accountancy, bedrijfskunde of soortgelijk afgerond.
 • Je hebt bij voorkeur meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare functie bij een overheidsorganisatie.
 • Je bent iemand die graag complexe analyses uitvoert en hoofd- en bijzaken van elkaar weet te scheiden.
 • Je bent resultaatgericht en gericht op continue verbetering.
 • Je kan zelfstandig werken, maar weet je weg ook te vinden binnen een team.
 • Meedenken en onder tijdsdruk werken zijn voor jou vanzelfsprekend, evenals planmatig werken.
 • Je bent goed in het vertalen van de informatiebehoefte naar begrijpelijke rapportages.
 • Je vindt het leuk om P&C software pakketten met financiën te verbinden om zo gegevens inzichtelijk te maken.
 • Kennis van Lias is een pré.


Hier ga je werken
Je gaat aan de slag in een deskundig team met alle ruimte om kansen te pakken en te groeien in je ontwikkeling. Je komt te werken binnen de afdeling Staf. De afdeling kent meerdere disciplines, naast financieel advies en planning & control gaat het om onder andere bestuurlijk juridisch advies, ondersteuning van bestuur en directie en calamiteitenzorg.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een dienstverband van 32- 36 uur per week voor bepaalde tijd. Bij een positieve beoordeling wordt je aanstelling omgezet naar vast dienstverband. Je salaris is maximaal € 4.347,- bruto per maand bij fulltime dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan een individueel keuze budget van 20 procent bovenop je salaris. Dit budget kun je vrij besteden aan bijvoorbeeld extra salaris of verlofdagen.
 • Een flexibele baan. Op een flexplek in ons prijswinnende en energieneutrale kantoor. Of ergens anders. Want werken onafhankelijk van plaats en ongebonden aan tijd moedigen we aan.
 • Veel ruimte en een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een goede balans tussen werken en leven. Daar helpen we je graag mee.
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.


Geïnteresseerd? Zo kun je solliciteren
Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Solliciteer uiterlijk 14 april 2019 door te klikken op de sollicitatiebutton en je CV en motivatie achter te laten. De sollicitatiegesprekken zijn op18 april 2019. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het wervingsproces.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Bas Donker, senior financieel beleidsadviseur, via 06 – 1503 7163 of b.donker@zuiderzeeland.nl, of met Chantal Verheijen, senior beleidsadviseur P&C, via 06 – 1132 4104 of c.verheijen@zuiderzeeland.nl.

We geloven in de kracht van diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Bedrijfseconomie, Accountancy, Bedrijfskunde, Analist, Financial Analyst, Financieel Analist, Overheid, Waterschap

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Business analist, Financiele Administratie, Flevoland