Assistent Accountant (audit)

De Hooge Waerder heeft voor haar locatie in Alkmaar een vacature voor een

 

Assistent Accountant (audit)

 

voor 4 of 5 dagen per week


Je bent al een paar jaar aan het werk in de accountancy maar je wilt meer. Je kan overal aan de slag, maar wat wil jij? Hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Ik, Jeroen (Senior Accountant) werk nu acht jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons is. Vanwege groei is ons audit-team op zoek naar een collega!

Hoe ziet een dag in ons team eruit?
Vandaag ben ik samen met mijn collega’s op locatie bij een van onze klanten om jaarrekening te controleren. We zijn met een team van vier bij de klant aanwezig: twee junior-assistenten, een assistent accountant en ikzelf als controleleider.

Vandaag is de eerste dag bij deze klant. Wij krijgen een ruimte toegewezen waar we ons installeren. Het balansdossier ligt klaar en de controller geeft een korte toelichting. Jij kijkt of alles wat we opgevraagd hebben aanwezig is en ga dan aan de slag met de controlewerkzaamheden. Terwijl je bezig bent met één van de belangrijke balansposten krijg je een vraag van een junior-assistent. Na jouw uitleg kan zij weer verder en ga jij naar de controller met een kritische vraag over een ontvangen specificatie.

De tijd gaat snel en de ochtend is voorbij, tijd voor een frisse neus!

Terwijl wij onze werkzaamheden hervatten wordt er op de deur geklopt. De directeur komt zelf even bij ons kijken. Jij geeft hem een korte toelichting op de nieuwe regelgeving die vorige maand is ingegaan.

Je rondt je werkzaamheden af en geeft jouw bevindingen door aan de controleleider. Aan de junior-assistenten vraag je hoe ver ze gevorderd zijn met hun werkzaamheden en dan is het tijd om in te pakken. Na een dag hard werken ga je voldaan naar huis.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je schat (jaarrekening-)risico’s in;
 • Je schat de planning van werkzaamheden in;
 • Je analyseert en controleert de bedrijfsprocessen bij de klant;
 • Je verricht (jaarrekening-) controlewerkzaamheden;
 • Je identificeert risico’s vanuit de IT-omgeving voor de klant en voor de jaarrekeningcontrole;
 • Je stelt procesbeschrijvingen op waarbij de rol van IT niet uit het oog verloren wordt;
 • Je hebt regelmatig klantcontact en contact met controleleider/accountant.


Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?

 • Een prima beloning;
 • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
 • Om de ontspanning te bekostigen 8% vakantiegeld;
 • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
 • Bijzondere personeelsuitjes (denk aan Sicilië, Den Bosch, Berlijn, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk!
 • Een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!


Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf een afgeronde universitaire master opleiding en ben studerend voor RA, maar als je een andere financieel economische HBO/WO opleiding hebt gevolgd kun je ook goed instromen. Om deze rol goed uit te kunnen voeren heb je 3 tot 5 jaar werkervaring opgedaan binnen de controlepraktijk van een accountantskantoor. Het is een pré als je handig bent met Excel en kunt werken met MLE, Caseware en Idea.

Ben jij dé DHW’er die wij zoeken?
Deze functie kun je misschien bij veel bedrijven bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer.

De Hooge Waerder staat voor:

 • Toegankelijk en betrokken;
 • Altijd waerde leveren;
 • Betrouwbaar;
 • Verantwoordelijkheid pakken.


Herken jij je in onze kernwaerden en in deze vacature?
Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in en misschien tot snel?

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Administratie, Administratief, Finance, Financieel, Financiële, Accountant, Bedrijfseconomie, Accountancy

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Assistent Accountant, Groningen