Teamleider Financiën

Adviseur B - Teamleider Financiën
voor 32-38 uur per week

De afdeling Finance & Control werkt vanuit het hoofdkantoor in Den Haag. Deze afdeling bestaat uit een manager, een administratie met 10 medewerkers (inclusief coördinerend teamleider) en 3 Business Controllers. Voor 's-Gravenhage zijn wij op zoek naar een Adviseur B - Teamleider Financiën.

Als teamleider Financiën coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van de financiële administratie. Je stuurt de financiële medewerkers en de financial controllers aan. Je controleert de kwaliteit van de boekhouding, maakt analyses en zorgt ervoor dat de boekhouding een actueel en betrouwbaar inzicht geeft in de financiën van de Dierenbescherming. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening en het begeleiden van de jaarrekeningcontrole door de accountant. Je doet de maandelijkse afsluiting van de administratie en bereidt de financiële rapportages voor. Je beheert de financiële processen en werkinstructies, signaleert mogelijkheden voor verbetering en doet voorstellen om de processen efficiënter in te richten. Tenslotte ben je applicatiebeheerder voor het boekhoudpakket (AFAS). De verdere ontwikkeling van AFAS en de bredere toepassing ervan binnen de Dierenbescherming (o.a. contractbeheer, maandafsluiting en dashboards voor managers) zijn een interessante uitdaging.

De taken:

 • Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden van de financiële administratie.
 • Je stuurt de financiële medewerkers en de financial controllers aan.
 • Je bewaakt de kwaliteit van de boekhouding en zorgt ervoor dat de boekhouding een actueel en betrouwbaar inzicht geeft in de financiën van de DB.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening en het begeleiden van de jaarrekeningcontrole door de accountant.


Wat zoeken wij?
Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft, heb je of ben je:

 • hbo-werk- en denkniveau;
 • de benodigde relevante kennis op het gebied van boekhouden en ICT-ervaring bij het voeren van de administratie;
 • communicatief vaardig en nauwkeurig in je werk;
 • 3-6 jaar werkervaring.


En verder:

 • Je kunt de medewerkers in het team motiveren, bevordert de samenwerking en weet de resultaten naar een hoger niveau te brengen.
 • Je hebt oog voor punten ter verbetering in processen en krijgt er energie van deze te optimaliseren.


Wat bieden wij?

 • Interessant werk bij een goededoelenorganisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.
 • Het salaris bedraagt op fulltime basis maximaal € 4.083 bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Uitdaging in verder verbeteren en optimaliseren van de financiële processen.


Interesse?
Graag ontvangen we je sollicitatie voor 13 april via het online sollicitatieformulier. Naar aanleiding van jouw reactie wordt er gekeken of er een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Uiteraard hoor je dit zo snel mogelijk van ons.

Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Mario Willemsen, 088 811 35 26. 

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 160.000 leden en donateurs, bijna 400 betaalde medewerkers en meer dan 4.000 vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren. Door voorlichting, lobby en acties werken we aan een diervriendelijke samenleving, bestrijden we dierenmishandeling, zien we toe op naleving van dierenwetgeving en vangen we dieren in nood op. We werken aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie waarbij dierenwelzijn voorop staat. Meer informatie vind je op onze website: www.dierenbescherming.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO+, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Non-profit organisaties, Den Haag