Financial Controller

Ben jij die gedreven specialist gericht op Corporate Governance? Dan is is ZVH op zoek naar jou!

ZVH is een woningcorporatie met circa 6000 verhuureenheden in Zaandam en omgeving. ZVH verzorgt huisvesting primair voor mensen met een laag inkomen. Het bedrijf is zelfstandig, compact (43 medewerkers), professioneel, toegankelijk en samenwerkingsgericht. De afgelopen periode stond in het teken van het op orde brengen van de basis en het verhogen van de klantwaarde. De corporatie besteedt naast hun traditionele maatschappelijke volkshuisvestelijke taken vooral aandacht aan het versterken van hun financiële sturing en zakelijke sturing door asset- en propertymanagement. ZVH wil haar klanten nog beter bedienen: sneller, op maat, persoonlijk en minimaal een ‘8’ van ze krijgen. De organisatie werkt met elkaar aan een mooi leer- & ontwikkeltraject waarin verantwoordelijkheid, resultaatsturing, kwaliteit en samenwerking belangrijke gezamenlijke doelen zijn. De teams zijn zelforganiserend.
 
Functie
Als financial controller ben je verantwoordelijk voor de planning & controlcyclus, het opstellen van de jaarrekening en het maken van de managementrapportages. Je maakt analyses over de behaalde resultaten en de korte termijn verwachtingen. Je stelt in samenspraak met de financieel manager de begroting op en verdeelt de budgetten. Je adviseert over verbetervoorstellen ter optimalisatie van processen in samenwerking met de business analist en de financieel manager. Je maakt rapportages ten behoeve van toezichthouders en RvC. Je richt je focus op ondernemingsdoelstelling binnen 12 maanden.
 
Profiel
Je hebt relevante werkervaring als financial controller en een aan de functie gerelateerde, afgeronde opleiding bedrijfseconomie op HBO niveau, aangevuld met kennis over automatiseringssystemen, fiscale wetgeving. Kennis van corporate governance woningcorporaties is een pré. ZVH is een compacte organisatie. Je wordt daarom geacht moeiteloos te kunnen schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je kijkt tactisch en strategisch naar de financiële gevolgen van korte termijn beslissingen, bent realistisch en betrouwbaar in de financiële analyses en kunt oplossingsgericht vanuit samenwerking adviseren.
 
Persoonlijk
Je hebt een stevige, proactieve instelling, houdt van korte lijnen en beschikt over een no-nonsense instelling. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen, bent breed geïnteresseerd en denkt in oplossingen. Je hebt het vermogen pragmatisch te schakelen, bent scherp op kosten en efficiency. Je bent omgevingsbewust, realistisch en betrouwbaar.  

Solliciteren:
De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk: 06 47 412 618 en annemarijnstruben@publieknetwerk.nl. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Financial Controller, Non-profit organisaties, Onroerend Goed