Business Controller

Ben jij die financieel sterke strateeg met zakelijke en oplossingsgerichte competenties? Dan is woningcorporatie ZVH in Zaandam op zoek naar jou!
 
ZVH is een woningcorporatie met circa 6000 verhuureenheden in Zaandam en omgeving. ZVH verzorgt huisvesting primair voor mensen met een laag inkomen. Het bedrijf is zelfstandig, compact (43 medewerkers), professioneel, toegankelijk en samenwerkingsgericht. De afgelopen periode stond in het teken van het op orde brengen van de basis en het verhogen van de klantwaarde. De corporatie besteedt naast hun traditionele maatschappelijke volkshuisvestelijke taken vooral aandacht aan het versterken van hun financiële sturing en zakelijke sturing door asset- en propertymanagement. ZVH wil haar klanten nog beter bedienen: sneller, op maat, persoonlijk en minimaal een ‘8’ van ze krijgen. De organisatie werkt met elkaar aan een mooi leer- & ontwikkeltraject waarin verantwoordelijkheid, resultaatsturing, kwaliteit en samenwerking belangrijke gezamenlijke doelen zijn. De teams zijn zelforganiserend.
 
Functie
Als businesscontroller adviseer je de directeur/bestuurder en BAT (Besluit Advies Team) bij strategische/tactische keuzes over de financiële gevolgen van strategische varianten op de langere termijn, risico’s, scenario’s en oplossingsrichtingen. Daarnaast draag je met deze lange termijn focus er zorg voor dat ZVH haar financiën duurzaam op orde houdt en daarmee een solide betrouwbare organisatie is voor alle belanghebbenden. Je stelt de MJP op en analyseert de werkelijke prestaties vs de verwachtingen. Je stelt rapportages op ten behoeve van toezichthouders en RvC. Je werkt nauw samen met de Business Analist, de Financieel Manager en de Financial Controller.
 
Profiel
Je hebt ruime meerjarige relevante werkervaring als business controller (op strategisch niveau) en een aan de functie gerelateerde, afgeronde opleiding bedrijfseconomie op WO niveau en/of een RA of MRE studie. Kennis en ervaring binnen de vastgoedsector is een pré.  ZVH is een compacte organisatie. Je wordt daarom geacht moeiteloos te kunnen schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je kijkt tactisch en strategisch naar de financiële gevolgen van lange termijn beslissingen, bent realistisch en betrouwbaar in de financiële analyses en kunt oplossingsgericht vanuit samenwerking adviseren.
 
Persoonlijk
Je hebt een stevige, proactieve instelling, houdt van korte lijnen, beschikt over een no-nonsense instelling. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen, bent breed geïnteresseerd en denkt in oplossingen. Je hebt een lange termijn focus en het vermogen pragmatisch te schakelen. Je bent scherp op kosten en efficiency. Je bent gedreven, legt de lat hoog en bent omgevingsbewust, realistisch en betrouwbaar. Je claimt eigenaarschap en deelt graag uw kennis en vaardigheden.

Solliciteren:
De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk: 06 47 412 618 en annemarijnstruben@publieknetwerk.nl. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Non-profit organisaties, Noord-Holland, Onroerend Goed