Proactieve Financial Controller

Wed. G.J. Nijssen Beheer B.V. is een dynamisch familiebedrijf met haar roots in de boerenklei. Het bedrijf hanteert korte lijnen, heeft een ondernemende en nuchtere werkcultuur en een no-nonsense aanpak. Sinds 1938 is de onderneming, met vestigingen in Nieuw-Vennep, Burgerveen en Haarlem, werkzaam in de nationale en internationale handel van natuurlijke grondstoffen.

Nijssen Fourages B.V. is een belangrijke speler op het gebied van de internationale fouragehandel, 'Handel in hooi en stro', zoals het vereenvoudigd verwoord wordt.

Nijssen Recycling B.V. faciliteert hoogwaardige afvalscheiding voor bedrijven in de regio Randstad-Noord. De gescheiden grondstoffen, zoals oud papier en karton, worden wereldwijd verhandeld. Brantjes Datavernietiging B.V., ten slotte, is een gespecialiseerde speler die garant staat voor vertrouwelijke en gecertificeerde vernietiging van confidentieel materiaal van bedrijven en particulieren.

Duurzaamheid en natuurlijke grondstoffen staan centraal in dit familiebedrijf dat nationaal en internationaal actief is. Met het internetplatform Recycling.com van Recycling Vision B.V. biedt het bedrijven en consumenten wereldwijd inzicht, inspiratie en hulpmiddelen om duurzamer om te gaan met recyclebare grondstoffen en het gebruik van single-use plastics tot een minimum te beperken. 'If you want to live in balance with nature, recycling is a must.'

Om deze succesvolle organisatie verder uit te bouwen zijn wij op zoek naar een:
Proactieve Financial Controller

Functie
Als financial controller en lid van het MT ben je verantwoordelijk voor het verbeteren, inrichten en bewaken van de financieel-administratieve organisatie en het interne beheersingssysteem. Daarnaast heb je een adviserende rol richting directie, geef je leiding aan de financiële administratie (4 fte) en fungeer je als eerste aanspreekpunt voor derden. Binnen deze brede functie heb je een sterk verbindende rol: je houdt rekening met verschillende belangen in de organisatie en creëert draagvlak binnen de organisatie. Je bent in staat om complexe materie snel te doorgronden en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie.

Wij zoeken een financial controller met een hands-on mentaliteit; iemand die in staat is om het overzicht te behouden en die denkt in eenvoud en oplossingen. De ideale kandidaat heeft ruime ervaring in een brede (internationaal georiënteerde) financiële functie en beschikt over een goed ontwikkelde ondernemersgeest. Daarnaast ben je open, eerlijk en heb je een flexibele, betrokken en nuchtere houding.

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichte werkstijl en gericht op samenwerken.
  • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met het werken in een familiebedrijf.
  • Competenties als sociaal, daadkrachtig, toegankelijk en analytisch.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Kennis en affiniteit met ICT in bredere zin.
  • Ervaring met HR (beleid) is een pre.
  • Je bent woonachtig in de regio Nieuw-Vennep en je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.


Aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een ambitieus en innovatief middelgroot familiebedrijf (80 fte) waarbij je een belangrijke rol speelt in een dynamische organisatie. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden.

Interesse?
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Jouw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden middels ons online sollicitatieformulier naar BDO Interim & Recruitment t.a.v. mevrouw M.M.H. (Machteld) Hoogenboom, vacaturenummer 273. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Dienstverlening algemeen, Controlling, Utrecht, Zuid-Holland, Controller, Financial Controller, Noord-Holland