Business Controller

Wat is jouw opdracht?

Alfred H. Knight Holland B.V. maakt een gestaagde groei door. En wil haar marktaandeel in Nederland verder vergroten!

OPDRACHT
Het fundament voor de financiële administratie staat. Jij doet de accounting én controlling, maar belangrijker nog: jij weet met jouw business feeling de juiste managementrapportages en aanbevelingen op te stellen. Deze bespreek jij, als sparringpartner, met de diverse managers. Zo draag jij bij aan een verdere efficiency

Hoe ga je dat aanpakken?

Als Business Controller word jij zelf verantwoordelijk voor de gehele accounting & reporting. Er is een bestaande AO/IC en vanuit die basis ben je zelf actief met de financiële administratie. Jouw correcte maandelijkse financiële-, (project-) en managementrapportages zorgen niet alleen voor sturingsinformatie die je binnen de organisatie bespreekt, maar dienen ook als input voor een verdere efficiencyslag.

Jouw rol is breed en veelzijdig; van het opstellen en bewaken van budgetten en KPI’s, contract- en debiteurenbeheer, aangiftes omzetbelasting tot het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast behoren HR activiteiten tot je aandachtsveld en ben jij de gesprekspartner voor de externe accountant, verzekerings-, lease- en pensioenmaatschappij. Je denkt gevraagd en ongevraagd mee in het bedrijfsbelang, rapporteert aan de Managing Director in Nederland en indirect aan de Corporate Controller in Engeland. 

Jij bent werkzaam vanuit Moerdijk, maar bent ook regelmatig op de Laboratorium locatie LMA in Sleeuwijk en op de vestiging in het Belgische Geel. Dit omdat je ook verantwoordelijk bent voor de financiële administratie in België.

Wat breng je daarvoor mee?

 • Afgeronde financiële opleiding op hbo-niveau
 • Enkele jaren ervaring in een financiële functie zoals financial control / accountancy
 • Betrokkenheid, pro-activiteit, hands on mentaliteit en stressbestendigheid
 • Authentiek, communicatief sterk en sparringpartner voor diverse afdelingen / managers
 • Prima beheersing van de Engelse taal in woord en schrift
 • Bekendheid met Infor SunSystems en de Belgische wetgeving is een pré!

Waar ga je dit doen?

Alfred H. Knight Holland B.V., gevestigd in Moerdijk, is al ruim 135 jaar een toonaangevende onafhankelijke en marktleidende leverancier van inspectie, analyse en technische consultancy. Dit doet zij voor de metalen & mineralen industrie en voor vaste brandstoffen als cokes, kolen en biomassa. De Nederlandse vestiging is onderdeel van de AHK Group, actief in 35 landen op 5 continenten.

In Nederland bestaat de organisatie uit een kantoorlocatie in Moerdijk en een eigen Laboratorium in Sleeuwijk, met in totaal circa 45 medewerkers. Voor het Laboratorium is nieuwbouw gepland in Raamsdonksveer. Vanuit Nederland wordt ook de financiële administratie voor de Belgische vestiging (in Geel) verzorgt.

Tot de klantenkring van AHK behoren raffinaderijen, mijn-sites, overheden, handelaren, smelterijen en financiële instellingen. 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Veelzijdige, zelfstandige en eindverantwoordelijke functie
 • Ruimte voor eigen initiatief, internationale werkomgeving
 • Solide organisatie; 4e generatie familiebedrijf sinds 1881!
 • Betrokken collega’s, informele werksfeer
 • Werken bij éen van de unieke topspelers in de branche

Heb je interesse?

Ben jij de Financial die een veelzijdige en eindverantwoordelijke rol ambieert?

Voor meer informatie kun je bellen met William Antonis of Yenthl School via 088-6070100. Kijk ook eens op www.ahkgroup.com.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, 5-10 jaar, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Controlling, Business Controller, Financiele Administratie, Controller