Down to earth - Plant Controller

  • Prachtig en recht-toe-recht-aan bedrijf in de foodsector
  • Financial die écht in de business staat en denkt
  • Rol op het snijvlak van FC en BC
  • Werklocatie: Zeewolde

Functie
Binnen de grootste operatie van het bedrijf (locaties Zeewolde en Barneveld, ca €200 miljoen omzet) bent u de Plant controller en ook het hoofd administratie. U geeft leiding aan 4 administratief medewerkers en heeft gevoel bij de foodsector.

U straalt rust en degelijkheid uit en maakt met uw team de cijfers van de entiteiten, zodat deze door anderen kunnen worden gebruikt / geconsolideerd.  De business heeft voorrang, maar de cijfers moeten kloppen.  U verzorgt met uw team allerhande aangiftes, praat met auditors en verzorgt rapportages.  Het ERP pakket mag nog wat beter worden opgezet/ingericht, en dat past u ook uitstekend.

De business trekt echter ook aan u en vraagt stuurinformatie.  U maakt continue de afweging tussen compliance (ergens is het voldoende) en inzet in de business.
Vanuit uw business hart geeft u de business steeds voorrang en schakelt u met uw leidinggevende ( senior Business Controller) en de operatie.
Vanuit uw hoofd neemt u regelmatig de tijd om ook de pure financial control zaken (tussenrekeningen, balansdossiers) op orde te houden.  Op het hoofdkantoor in Putten is meer ervaring op FC gebied aanwezig en vindt u ondersteuning.

Uw leidinggevende in deze functie is een van de twee senior Business Controllers van de organisatie.  De business betrokkenheid van het gehele finance team is erg groot. Dit betekent dat u als controller bezig bent met kostprijsberekeningen, weekrapportages, analyses en de P&C cyclus naast uw financial control werkzaamheden.

Vraag

  • Energie, bewezen hardheid in FC, maar vooral analytisch business talent
  • Het continue kunnen schakelen tussen compliance en business
  • 6 jaar relevante ervaring als minimum

Aanbod

  • Exposure, groei  in een allround harde financiële functie
  • Potentiele leercurve op beide hoofdassen van control, zowel Business als Financial
  • Een familiaire omgeving waarin u zich thuis kunt voelen en tot uw recht kunt komen
  • Brutojaarsalaris van 50-60k

Organisatie
Onze klant is een prachtig en recht-toe-recht-aan bedrijf in de foodsector. Gegroeid vanuit familiebedrijven en nog steeds in private handen, maar nu met een Engelse aandeelhouder en een hoofdkantoor aldaar.  De Nederlandse tak is verantwoordelijk voor €750 miljoen omzet via haar vestigingen in Nederland en Polen.  Het bedrijf is niet breed nationaal bekend, maar al haar klanten kent u uit uw dagelijkse leven.

No nonsens. Hier leer je een vak als financial en draag je bij aan het resultaat. Samen met uw collega’s, binnen en buiten Finance werkt u vol overtuiging aan het gemeenschappelijk resultaat.  Dit voelt ofwel als warm bad en “thuis” voor u, of u past er juist helemaal niet.  De Nederlandse CEO waakt ook over het welzijn van de finance staff members en de ontwikkeling van talenten, mits deze net als hij de schouders eronder zetten. 

Procedure
We helpen u graag onderzoeken of u, al dan niet, past in deze setting. Door onze ervaring met het bedrijf, en de finance staff in het bijzonder, onderzoeken we of kandidaten zowel vakinhoudelijk als cultuurtechnisch een match zijn. Dit doen we in eerste instantie via een online vakinhoudelijke scan.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, Agrarische bedrijven, 5-10 jaar, Compliance, Controlling, Flevoland, Controller