Investment analist

Oost NL heeft plaats voor nieuwsgierige en gedreven

 

Investment analist

 

Team Food

voor de business unit Capital


Ben jij nieuwsgierig, gedreven en niet bang om nieuwe werkzaamheden op te pakken. 
Vind je het leuk om kansen te identificeren en uit te zoeken of Oost NL kan bijdragen aan deze kansen? Wil je deel uitmaken van een team met hoogopgeleide professionals? 

Bij Oost NL zet je je in voor de innovatieve plannen van start ups en of mkb-ondernemers. Je komt in gesprek met collega’s, onze externe relaties en met name met het innovatieve mkb-bedrijfsleven in Oost-Nederland. Vind je het een uitdaging om hierin zelf je weg te zoeken en die te vinden? Dan nodigen wij je van harte uit om op deze vacature te reageren. 

Wat ga je zoal doen?
Als investment analist ga je je in eerste instantie bezighouden met veelal interne opdrachten (desk research). In de loop van de tijd ga je meer op pad met ervaren collega’s (investment managers). 
Jij brengt in overleg met collega’s, bedrijven, markten en ontwikkelingen in kaart die van belang kunnen zijn voor onze portfoliobedrijven en nieuwe investeringen. Jouw analyses vormen een belangrijk onderdeel van het proces van het verstrekken van risicodragend kapitaal en het proces van het bewaken van de waarde creatie van onze portfoliobedrijven. 

Je levert inhoudelijke bijdrage aan de acquisitie, het beheer en exit-traject van (potentiële) portfoliobedrijven (uiteraard word je hierin begeleid door een ervaren investment manager). 
Je denkt, onderzoekt, praat en schrijft mee. 

Veel voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Voorbereiden en meegaan met bedrijfsonderzoeken, maken en uitvoeren van marktanalyses en desk research, uitvoeren risicoanalyses en opstellen begeleidingsplan;
 • onderzoeken of verstrekken van risicodragend vermogen verantwoord is binnen het beleid Oost NL;
 • verwerken van financiële cijfers en het uitvoeren van financiële analyses;
 • signaleren ontwikkelingen, je schakelt op het juiste moment de juiste mensen in voor steun en medewerking;
 • je onderneemt acties om gestelde doelen te behalen of bij te stellen.


We zien graag dat je de opgedane kennis, tijdens opleiding, stage en werk, deelt binnen je team en de organisatie. 

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld een bedrijfseconomische studie aan Wageningen UR of een (Corporate) Finance studie;
 • Affiniteit met Food en Agro;
 • Een positieve, proactieve, oplossings- en resultaatgerichte werkhouding;
 • Een groot analytisch vermogen met een groot cijfermatig/financieel inzicht;
 • Je bent niet bang om vragen te stellen, feedback te geven en te ontvangen;
 • Je kunt in grote mate zelfstandig werken, natuurlijk met de juiste begeleiding van ervaren collega’s;
 • Je bent goed in analyseren en het schrijven van de hierbij behorende stukken;
 • Een zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Als persoon ben je:

 • Nieuwsgierig, oplossings- en doelgericht, omgevingsbewust, niet bang om iets nieuws op te pakken;
 • Maatschappelijk betrokken en je bewust dat maatschappelijk en economisch belang twee verschillende belangen zijn die vanuit ons perspectief juist heel goed samen kunnen gaan;
 • Benieuwd naar hoe je onze organisatie goed kunt vertegenwoordigen in onze regio.


Hoe doen wij ons werk?
De kernwaarden van Oost NL zijn betrokken, integer en vindingrijk. Deze uitgangspunten zijn voor ons net zo belangrijk als cijfers. Maatschappelijk rendement staat voorop, zo dragen wij óók bij aan de economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel. 

Prettig werken vinden we belangrijk. Je kunt dan ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een flexibele werkomgeving. Je krijgt een eigen laptop en smartphone zodat je in principe overal kunt werken. Met een thuiswerkvergoeding, een extra vergoeding voor kinderopvang en de mogelijkheid om parttime te werken is er een goede werk- en privébalans. Wij hebben een mooie regeling voor vergoeding van zowel de woon- werk als zakelijke kilometers. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het openbaar vervoer dat 100% wordt vergoed. 

Over Oost NL:
Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel (Oost-Nederland) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 
Wij zijn een publieke onderneming, hebben geen commercieel belang en nemen een onafhankelijke positie in tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers. 

Ons doel is een bijdrage te leveren aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. 
Waarmee we ook investeren in onze economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel. Oost NL helpt ondernemers in Gelderland en Overijssel te innoveren, investeren en internationaliseren. We doen dit door samenwerken en kennisdelen tussen ondernemers te stimuleren, innovatieprojecten te begeleiden, (buitenlandse) bedrijven aan te trekken, campussen, open innovatiecentra en fieldlabs te ontwikkelen en risicodragend te investeren in kansrijke en innovatieve ondernemingen. 

Oost NL telt drie business units (Capital, Business Development en International) met ieder een aantal teams. 

Looptijd functie:
De functie van investment analist is geen ‘verblijfsplek’ binnen onze organisatie. Deze functie kun je voor maximaal drie jaar invullen. Je begint met een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. In de periode dat je bij ons werkzaam bent faciliteren wij jou bij zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als het ontwikkelen en/of verbeteren van je vaardigheden. Na deze periode gaan we samen kijken waar jij staat en wat de doorgroeimogelijkheden zijn. 

Standplaats: Apeldoorn
Werkgebied: Gelderland en Overijssel
Salaris: Het bruto maandsalaris voor een starter met minimaal een afgeronde hbo-opleiding is bij een fulltime aanstelling € 2.900,- 

Wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Bart Hoeflaak (teammanager Food): bart.hoeflaak@oostnl.nl of 06 – 2030 1313 (eventueel via WhatsApp). 

Reageren?
We nodigen je van harte uit om voor 25 maart 2019 te reageren. Je kunt je CV en motivatiebrief hier/op onze site uploaden.
 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, Business analist, Risk Management, Gelderland, Overijssel, Zakelijke dienstverlening