Financial Controller

Financial Controller
Deventer

Weet jij ruwe data om te vormen tot begrijpelijke, overzichtelijke rapportages? Krijg je energie van het organiseren van financiële procesverbeteringen in Nederland en daarbuiten? En wil je werken bij een financieel gezonde, groeiende en dynamische onderneming? Solliciteer dan uiterlijk 31 maart 2019 en ga aan de slag als financial controller bij Tauw! Je standplaats is Deventer.

Je rol
Als financial controller kom je onze financiële afdeling versterken met jouw kennis, enthousiasme en verbindende kracht. Je biedt onze organisatie gestructureerd en transparant inzicht in complexe financiële gegevens door in- en externe rapportages op te stellen. Werkzaamheden die daar onder andere bij komen kijken:

  • Het samenstellen van de geconsolideerde maand- en kwartaalafsluiting, reconciliaties en intercompany afstemming.
  • Het verwerken van cijfers ten behoeve van consolidatie.
  • Tijdig opvragen, beoordelen en analyseren van financiële informatie van onze (buitenlandse) dochterondernemingen en de verwerking hiervan in de consolidatiestaat.
  • Helpen ontwikkelen en optimaliseren van onze accounting standaarden en management informatiesystemen.
  • Het samenstellen van geconsolideerde rapportages en uitvoeren van uiteenlopende financiële analyses.
  • Het (helpen) opstellen van de statutaire jaarrekeningen (Dutch GAAP).
  • Het leveren van een bijdrage in alle relevante projecten/ontwikkelingen ten aanzien van het externe verslaggevingsproces.
  • Verzekeringen, WBSO, innovatie box en overige fiscale zaken.


Gezien je rol kun je incidenteel uitgenodigd worden om (één van onze) kantoren in het buitenland te bezoeken.

Je profiel
Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een financiële richting. Dit vul je aan met 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, waarbij je idealiter ervaring hebt opgedaan in accountancy.

Als persoon ben je een echte teamspeler die beschikt over goede communicatieve- en organisatorische vaardigheden. Eigenschappen die jou verder omschrijven:

  • Gestructureerd, procesgericht en je hecht waarde aan een goed vormgegeven rapportage.
  • Daadkrachtig, betrouwbaar en integer.
  • Opbouwend kritisch en goede analyse- en onderzoekvaardigheden.
  • Affiniteit met IT (systemen).
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal (in woord en geschift).
  • Kennis van btw en vpb is een pre.


Wat Tauw jou biedt
Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door collega’s die vanuit hun intrinsieke motivatie werken aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. Naast een uitdagende functie bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s:

  • Marktconform salaris (tussen EUR 2.900,- en EUR 3.700,- per maand op basis van een 40-urige werkweek en afhankelijk van ervaring).
  • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra verlof te kopen.
  • Mogelijkheid om te participeren in Tauw door het kopen van aandeelcertificaten (bij vast dienstverband).
  • Flexibele werktijden en een goede werk/privébalans met de mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken.
  • De coaching, begeleiding en opleidingen die jij nodig hebt om te blijven groeien en ontwikkelen (onder andere via onze eigen Tauw University). Graag onderzoeken we samen met jou hoe we jouw talenten optimaal kunnen inzetten.


We bieden je een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Onze ‘professional playground’
Advies- en ingenieursbureau Tauw biedt je de ruimte als professional om vanuit je persoonlijke passie slimme oplossingen te bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. In een deskundige en doordachte beïnvloeding van de leefomgeving, zit het wezenskenmerk van ons unieke advies- en ingenieursbureau. Tauw verbindt ruimtelijke ontwikkeling onlosmakelijk met de zorg voor een goed leefklimaat. Daarom streeft Tauw in al zijn adviezen naar duurzaamheid: ‘sustainable solutions for a better environment’. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijtauw.nl.

Je komt te werken binnen het team Financial Control. Samen met je collega’s verzorg en bewaak je de juiste uitvoering van het financiële beleid. Samen zorgen we ervoor dat Tauw continu voldoet aan de geldende (internationale) verslaggevingseisen.

Zin om aan de slag te gaan?
Solliciteer dan uiterlijk 31 maart 2019 via het online sollicitatieformulier en ga aan de slag als financial controller bij Tauw!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Advies/Consultancy, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Flevoland, Controller, Gelderland, Financial Controller, Overijssel