Concerncontroller

Openbaar Onderwijs Groningen wordt gevormd door 2.100 medewerkers en 16.000 leerlingen. Het College van Bestuur bestaat uit een voorzitter en een lid. Het College fungeert als bevoegd gezag en bestuurt de scholen, ontwikkelt strategisch beleid en stelt de strategische doelstellingen vast. De Raad van Toezicht houdt toezicht op en fungeert als klankbord en adviseur voor het College van Bestuur. Een team van professionals adviseert en ondersteunt het College van Bestuur en de scholen.
De afdeling concerncontrol maakt onderdeel uit van het ondersteuningsbureau en is verantwoordelijk voor de control op de gehele organisatie. De afdeling bestaat uit een concerncontroller, een controller en een functionaris gegevensbescherming.

Concerncontroller
Fulltime | Groningen

Functie
Wij zijn op zoek naar een proactieve en daadkrachtige concerncontroller die verbindt. De concerncontroller heeft binnen de organisatie een onafhankelijke en zelfstandige sleutelrol en adviseert het College van Bestuur gevraagd en ongevraagd over sturing, beheersing en risico’s in de bedrijfsprocessen. Je fungeert daarnaast als sparringpartner voor het College van Bestuur en het management. Je biedt inzicht in de resultaten van de strategische beleidsplanning, beleidsontwikkeling en de financiële prestaties.
Je neemt deel aan vergaderingen van de auditcommissie van de Raad van Toezicht.

Je hebt een strategische, onafhankelijke adviesfunctie met betrekking tot de bedrijfsvoering in de volle breedte. Je bent verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van het stichtingsbrede controlbeleid en de planning- en controlcyclus.
Je geeft op deskundige wijze vorm aan de planning- en controlcyclus. Je voert daarbij de regie en je bent tevens verantwoordelijk voor het meerjarig financieel beleid, de meerjarenbegroting en de managementrapportages op organisatieniveau. Door resultaten te analyseren, trendanalyses te faciliteren en te presenteren, werk je actief mee aan het in kaart brengen en het beheersen van de bedrijfsrisico’s.
Hierbij werk je nauw samen met de afdeling bedrijfsvoering en de controller. Je houdt toezicht op de gehele bedrijfsvoering, neemt het voortouw in strategische verkenningen en bent verantwoordelijk voor het risicomanagement. Omdat je alle bedrijfsactiviteiten overziet fungeer je als spin in het web binnen de organisatie. Je biedt inzicht in de korte en lange termijn consequenties van nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie en anticipeert daarop. Je stelt richtlijnen en kaders op en je doet verbetervoorstellen.
Je geeft leiding aan de controller en de functionaris gegevensbescherming.

De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een ervaren concerncontroller met een sterke persoonlijkheid. Je bent organisatorisch sterk, doortastend , initiërend en zelf- startend en je neemt je verantwoordelijkheid. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en je creëert draagvlak. Je bent een stevige en integere gesprekspartner die oog heeft voor verschillende, soms tegenstrijdige belangen en gaat daar constructief mee om. Op basis van ervaring, professionaliteit en persoonlijkheid vervul jij je rol met overtuiging. Je opereert vanuit de kernwaarden van Openbaar Onderwijs Groningen: verbinden, betekenisvol en ontwikkelingsgericht en je bent daarbij toegankelijk, zelfbewust en reflectief op eigen handelen en dat van anderen.

Functie-eisen
Je beschikt over WO werk- en denkniveau op financieel-economisch gebied, bij voorkeur aangevuld met een RA of RC opleiding. Je hebt meerjarige relevante werkervaring in een soortgelijke functie in de publieke sector en bij voorkeur kennis van de onderwijssector.

Je herkent jezelf in het volgende:

  • Je bent zeer analytisch;
  • Je bent verbindend en gericht op samenwerken;
  • Je bent open en transparant;
  • Je bent sterk in woord en geschrift;
  • Je creëert draagvlak op verschillende niveaus;
  • Je bent organisatiesensitief;
  • Je beschikt over goede leidinggevende capaciteiten;
  • Je bent sterk in organiseren en plannen, uitzetten van processen en houden van overzicht;
  • Je bent integer en authentiek.

Salaris
Deze functie is gewaardeerd op schaal 13 van de geldende CAO VO. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 5.886,-- bij een volledige aanstelling.
Het betreft in beginsel een benoeming voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons worden leerlingen gezien en krijgen zij ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Wij geven hen de basis voor de toekomst en doen dit met elkaar. Samen zijn we ‘Sterk in leren!’
Vanuit de kernwaarden lef, focus en vertrouwen geven wij vorm aan de inhoud van het onderwijs.
Waarbij je als medewerker durft te kiezen voor kwaliteit en eigenaarschap. Dat je hierbij oog hebt voor je eigen ontwikkeling, stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Ben jij de collega die wij zoeken?
Dan maken we graag kennis met je! Je kunt je sollicitatie en cv sturen door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 24 maart 2019.

Informatie
Informatie over de organisatie vind je op de website: www.o2g2.nl.
Meer informatie over deze vacature is in te winnen bij de heer H.W.M. Jansen, lid College van Bestuur, via 050-3210301.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken is ingepland op maandag 1 april 2019. Op 10 april 2019 vindt de tweede ronde plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Concerncontroller, Controller, Financial Controller, Financieel, Economie, Vacature Groningen, Onderwijs


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, Controlling, Controller, Financial Controller, Onderwijs/Training, Groningen