Senior Financieel Adviseur

Wil jij als Senior Adviseur Financiën de vak afdelingen bedienen op het brede terrein van financiële advisering? Zie jij jezelf de bestuurlijke planning & control cyclus coördineren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je werkzaamheden
Samen met de andere senior financieel adviseurs bedien je de vak afdelingen op het brede terrein van financiële advisering en coördineer je de bestuurlijke planning & control cyclus. Je vormt een 'koppel' met de afdelingscontroller die zich meer richt op control vraagstukken en brede bedrijfsvoering van de betreffende vak afdeling. Je bent op je vakgebied de verbindende schakel en sparringpartner tussen collega’s van de afdeling, collega’s uit de organisatie en afdelingshoofden.

Meer specifiek houd je je bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Je coördineert de totstandkoming van de begroting en fungeert daartoe als aanspreekpunt voor medewerkers, afdelingshoofden en portefeuillehouder Financiën.
  • Je bent aanspreekpunt c.q. sparringpartner voor het lijnmanagement en budgethouders van een afdeling voor de taken die onder jouw verantwoording vallen, met name op het vlak van ruimtelijke ontwikkeling en belastingen / heffingen.
  • Als financieel adviseur van 'jouw afdeling' geef je uitvoering aan de financiële advisering op voorstellen, ontwikkelingen én bijdragen aan de planning & control cyclus conform de afgesproken kaders.
  • Je draagt in teamverband bij aan de opstelling van de planning & control documenten.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij financiële vraagstukken, budgetverantwoording en –analyses.
  • Je ontwikkelt financieel beleid en draagt bij aan het verder verbeteren van de informatievoorziening.

Je profiel
Je hebt een hbo of wo opleiding op het gebied van (gemeente)financiën en planning & control. Daarbij heb je een aantal jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in een gemeente. Ook beschik je over gedegen financiële kennis, kennis van financiële administraties en heb je ervaring met gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV). Je bent een teamspeler en hebt oog voor de mens achter de cijfers. Je bent een (daad)krachtig persoon die knopen weet door te hakken en sterk in z’n schoenen staat en je neemt daarbij verantwoordelijkheid voor je eigen effectiviteit. Je bent in staat om objectief en onpartijdig te werken en om dit onafhankelijke standpunt waar nodig te verdedigen. Je beschikt over analytisch en kritisch vermogen en een ‘vlotte pen’. Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, een open blik en ontvankelijk zijn voor verfrissende ideeën vinden wij essentieel voor succesvol functioneren.

Je plek in de organisatie
De afdeling Staf omvat de eenheden Ondersteuning, Control & Financiën en Advies en is strategisch adviseur en dienstverlener van de organisatie en het bestuur op het gebied van bedrijfsvoering. De afdeling voert regie op de zogenaamde PIOJFACH taken; Personeelszaken, Informatisering, Organisatie, Juridische Zaken, Financiën, Automatisering, Communicatie en Huisvesting / facilitaire zaken. Daarmee draagt de afdeling bij aan integraal werken (werken als één organisatie). Een aantal werksoorten is geconcentreerd in het Service Centrum Drechtsteden, de uitvoeringsorganisatie van de zes Drechtsteden gemeenten. Vanuit de afdeling Staf wordt opdrachtgeverschap georganiseerd richting het Service Centrum Drechtsteden. Veel van onze taken verlangen in die zin niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.

Waar staan wij voor?

Aan onze potentiële nieuwe collega
De komende jaren staat in het teken van het uitvoeren van het raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht'. Samen met onze partners en inwoners werken wij aan een aantal grote opgaven: 

  • We werken aan een evenwichtige bevolkingssamenstelling;
  • We werken aan een veilig (en leefbaar) Zwijndrecht;
  • We pakken armoede aan;
  • We werken aan een gezonde basis voor iedereen;
  • We organiseren zorg en ondersteuning wanneer inwoners dat nodig hebben;
  • Inwoners en hun (zorg)vragen staan centraal.

In gelegenheidscoalities bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij lever daar vanuit je expertise een bijdrage aan!

Ons aanbod
De gemeente Zwijndrecht is een moderne werkgever met uitstekende voorwaarden op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar budget (IKB) boven op je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering besteedt. Het betreft een percentage van 17,05% van het jaarsalaris. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.859,- bruto per maand (uitgaande van functieniveau 11 bij een werkweek van 36 uur). Aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij voldoende functioneren voor onbepaalde tijd.

Belangstelling?
Je kunt tot 27 maart direct solliciteren via de sollicitatiebutton. Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter de Nooijer, afdelingshoofd Staf, telefoon 078 – 770 3524.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Senior Adviseur, financieel, budgetverantwoordelijk, coördineren, sparringpartner


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid