Adviseur Planning & Control

Voor de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning is de gemeente Langedijk op zoek naar een
 

ADVISEUR PLANNING & CONTROL

voor 36 uur in de week


Wat ga je doen?
Als adviseur Planning & Control maak je onderdeel uit van het team Planning & Control. Samen zijn we verantwoordelijk voor de totale P&C-cyclus binnen de gemeente, realiseren we beleidsdoelstellingen en kijken we vooruit. We volgen ontwikkelingen en adviseren actief en vanuit een onafhankelijke rol.
De adviseurs in het team bedienen allemaal verschillende afdelingen en worden ingezet bij projecten. Je bent gesprekspartner van het bestuur en management. Je adviseert hen gevraagd en ongevraagd over beheersingsvraagstukken.

Samen met je collega’s lever je een bijdrage aan de doorontwikkeling met de focus op de beheersingsaspecten binnen de organisatie. Het door ontwikkelen van de P&C-cyclus maakt daar deel van uit, want we willen verdere stappen in maken de komende tijd.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het begeleiden bij en het mede opstellen van alle documenten in de budgetcyclus;
  • het bewaken van de kaders van planning en control;
  • het analyseren van verschillen tussen de begroting en realisatie, het signaleren van de noodzaak tot bijstelling van de begroting en het opstellen en verwerken van begrotingswijzigingen;
  • het toetsen van raads- en collegevoorstellen op volledigheid, financiële aspecten en rechtmatigheid.
  • Een belangrijk aandachtspunt bij bovenstaande taken is het voornemen van de gemeente tot een ambtelijke fusie en de stroomlijning van de verschillende processen tussen beide gemeenten.


Wat breng je mee?
Binnen onze organisatie zijn betrouwbaarheid en integriteit erg belangrijk. Verder is het belangrijk dat je graag samen werkt, initiatief toont en gaat voor het resultaat. Je hebt voldoende overtuigingskracht en kan feilloos adviseren. Van nature ben je accuraat en heb je gevoel voor organisatorische, politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je hebt een afgeronde HBO/WO studie en werk- en denkniveau. Tevens heb je ruime ervaring binnen de (lokale) overheid.

Hier ga je werken
Gemeente Langedijk is een prachtige gemeente met ongeveer 28.000 inwoners en bestaat uit zes dorpen, die een rijke agrarische geschiedenis hebben. Er is veel water. Langedijk wordt ook weleens het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Wat betreft ruimtelijke ordening is de gemeente een heerlijke uitdaging op het vlak van werken, wonen en recreëren. Waar collega’s samenwerken aan een zonnige en succesvolle toekomst met behoud van onze identiteit. Er wordt volop gebouwd en er is veel bedrijvigheid. De kleinschaligheid betekent ook afwisseling en veelzijdigheid en dat zal je terugzien in je werk.

Wat bieden we je?
Een prettige werkomgeving waarin je gestimuleerd wordt het beste uit jezelf te halen en ruimte geboden wordt voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een dienstverband van 36 uur.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (functieschaal 10). Voor zeer ervaren kandidaten is een toelage bespreekbaar.

Verder bieden we je een eigentijds pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden, kopen/verkopen verlofuren, tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer, prima studiefaciliteiten en een Individueel Keuzebudget (17,05% van het jaarsalaris).

We maken gebruik van BYOD (Bring Your Own Device). Je ontvangt daarom een vergoeding voor de aanschaf van een laptop en telefoon. Deze worden jouw eigendom en kan je dus ook privé gebruiken. De simkaart ontvang je van de gemeente.

De gemeente Langedijk en Heerhugowaard bereiden momenteel een ambtelijke fusie voor als opmaat naar een bestuurlijke fusie. Dit kan op termijn betekenen dat de werkverdeling en -locatie anders kan zijn.

Meer informatie & sollicitatie?
Heeft deze vacature jouw belangstelling gewekt en wil je meer informatie, neem dan contact op met Wim Dikkes, teamleider Financiën, telefoonnummer 06-82624485.

Direct solliciteren. Stuur je motivatie en CV vóór 12 maart 2019 via onze sollicitatiepagina.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 


Trefwoorden: Planning, Control, Finance, Gemeente, Overheid, Politiek, Bestuurlijk


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Bedrijfsadviseur, Gemeente, Noord-Holland