Risk Analist

DFM heeft voor haar locatie in Amersfoort een vacature voor een


Risk Analist

De optimale afweging tussen risico en rendement. Hoeveel risico durf jij te nemen?



Wat ga je doen als Risk Analist? 
Jouw werkdag is divers. Jij zorgt ervoor dat jouw collega's een gewogen besluit kunnen nemen. Of het nu gaat om een in te schatten kredietrisico, welke voorzieningen we beschikbaar dienen te hebben of welk risico we als organisatie lopen bij uitval van collega's. Binnen DFM zijn er al diverse initiatieven om collega's het juiste inzicht te verschaffen. Implementatie van een risk control framework zorgt voor bundeling en helder overzicht. In deze implementatie en professionalisering pak je een belangrijke ondersteunende rol en borg je het gebruik ervan. 

Daarnaast zorg je voor diverse (internationale) rapportages, modelleer je in onze systemen en zorg je dat nieuwe trends en technologieën van toepassing op het vak, in het werk ingebed worden. 

Wie zoeken wij? 
Je bent ambitieus, gericht op samenwerking Je werkt in een internationale setting met een duidelijke klantfocus. Je bent in staat structuur aan te brengen en bent analytisch sterk waardoor je concrete risk scenario’s kan schetsen. Bovenal zijn wij op zoek naar de juiste persoonlijkheid en mindset. Daarnaast beschik je over de volgende opleiding en ervaring.

  • afgeronde WO opleiding in de richting van business economics/statistics;
  • 3 jaar + ervaring als risk analist;
  • ervaren in data gedreven aanpak.


Wat biedt Volkswagen Pon Financial Services jou?
Een start up uitdaging; veel mogelijkheden om te professionaliseren en de toon verder te zetten voor de komende jaren. Naast een ambitieuze uitdaging zorgen we ook voor lol! Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij. Naast een goed primair salaris, een 13e maand, 27 vakantiedagen en 5 atv-dagen. Deze functie biedt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen in het vak tot senior risk analist. 

Over DFM
De gereguleerde financiële activiteiten die onder toezicht vallen van de Europese Centrale Bank, zijn in een separate joint venture van Volkswagen Bank en PON Holdings B.V. ondergebracht, te weten DFM N.V. Het team werkt zowel voor de entiteit DFM / VW Bank als, op basis van service level agreements, voor Volkswagen Pon Financial Services en alle gelieerde entiteiten. 

DFM heeft de ambitie om de beste autobank te worden die zero emision mobiliteitsdromen waarmaakt. Met 40 enthousiaste medewerkers wordt dagelijks gewerkt aan het helpen van onze klanten bij het doen van investeringen in een turbulente automotive wereld. Het Risk & Credit Management team is met 10 collega’s een hecht team waarin veel verantwoordelijkheid gegeven en genomen wordt. Je werkt daarbij nauw samen met onze Local Market unit, Accounting, Control, en het Volkswagen Bank hoofdkantoor in Duitsland. Dat doen we slagvaardig en met lef. We hebben een groot (auto)hart en gaan met plezier en vertrouwen voor goud. 

Solliciteren op de functie van Risk Analist
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, Financiele dienstverlening, Utrecht, Risk Management, Risk Analist