Medior Accountant (samenstelpraktijk)

Je bent al een paar jaar aan het werk in de accountancy maar je wilt meer. Je kan overal aan de slag, maar hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Ik, Madicken (medior accountant in Heerhugowaard), werk nu 5 jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons is. De Hooge Waerder is een fullservice accountants- en advieskantoor met vijf vestigingen in Noord-Holland (Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Haarlem en Amsterdam). Ik zoek namelijk een directe collega:

Medior-Accountant

(voor 4 of 5 dagen per week in Alkmaar, Beverwijk en/of Heerhugowaard)


Wat doe ik?
Als ik ‘s morgens binnen kom (08.30 uur) dan pak ik een kop thee en start mijn PC op. Onze klanten zijn ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Vandaag ga ik voor één van mijn klanten een jaarrekening samenstellen. Deze klant is een paar jaar geleden eigenaar geworden van een restaurant en werkt erg hard om er iets moois van te maken. Leuk om te zien dat de omzet elk jaar weer toeneemt. Na het verwerken van een aantal memoriaalboekingen zie ik dat het restaurant een mooi resultaat heeft behaald, hoger dan de voorgaande jaren. Goed dat we de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting tussentijds nog hebben verhoogd. Ook heb ik nagedacht waarin wij de klant kunnen voorzien van (financiële/fiscale) adviezen. Nu de jaarstukken zijn samengesteld kan ik nog net voor de lunch mijn klant bellen om een afspraak te in te plannen voor het bespreken van de jaarstukken.

Voordat ik de deur uit ga om met mijn collega’s een frisse neus te halen en te lunchen check ik mijn mail. Aaaah! Een bericht van HR dat ik volgende maand kan deelnemen aan een workshop die al even op mijn wensenlijstje stond. Ik blijf graag bij in mijn vak!

Op dat moment belt mijn collega omdat hij mijn hulp nodig heeft. Samen sparren we wat en komen we tot een passende oplossing.

Na de lunch staat er een overleg gepland met het team. We bespreken de planning en er worden opdrachten verdeeld. Ik krijg een nieuwe klant toegewezen die ik na het overleg meteen bel. Morgen zit ik bij hem op locatie om nader kennis te maken en alles op te starten!

Ik hoor collega’s roepen “fijne avond” en zie dat de dag omgevlogen is. Ik sluit af en ga richting huis. Morgen weer een dag!

Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf een afgeronde HBO opleiding Accountancy, maar als je een HBO Finance & Control, MBA-, of SPD- opleiding volgt of hebt afgerond kan je dit ook! Om deze rol goed uit te kunnen voeren heb je 3 tot 5 jaar werkervaring binnen de samenstelafdeling van een accountants- of administratiekantoor.

Ben jij een DHW’er?
Deze functie kun je misschien op veel kantoren bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer. Jij past bij ons als je een professioneel kritische instelling hebt en focust op kwaliteit. Je kunt je inleven in de activiteiten en wensen van ondernemers en bent analytisch en cijfermatig goed onderlegd. Tevens ben je ondernemend, communicatief sterk en beschik je over adviesvaardigheden.

Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?

  • Een prima beloning;
  • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
  • Om de ontspanning te bekostigen 8% vakantiegeld;
  • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, goede studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
  • Goede begeleiding;
  • Jaarlijks bijzondere personeelsuitjes (denk aan Den Bosch, Berlijn, Praag, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk! Daarom heeft De Hooge Waerder een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!


Solliciteren op de functie van Medior Accountant
Ben je enthousiast om invulling te geven aan deze rol bij De Hooge Waerder? Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in en misschien tot snel?

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Administratie, Administratief, Finance, Financieel, Financiële, Accountant, Bedrijfseconomie, Advies, Adviseren, Adviseur

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Noord-Holland