Junior Accountant (controlepraktijk)

Daar sta je dan. Afgestudeerd en op zoek naar een baan in de financiële dienstverlening. Eigenlijk kun je overal aan de slag, maar wat wil jij? Hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Ik, Lisa, werk nu bijna een jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons is. Ons audit-team zoekt namelijk een collega: 
 

Junior-Accountant (Controlepraktijk)
(voor 4 of 5 dagen per week in Alkmaar)

De Hooge Waerder is een fullservice accountants- en advieskantoor met vijf vestigingen in Noord-Holland (Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Haarlem en Amsterdam). Onze klanten zijn voornamelijk ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. De audit-afdeling voert naast de wettelijke controles ook vrijwillige controles, subsidie-audits voor (non) profit-organisaties en andere assurance-opdrachten uit. 

Hoe ziet mijn dag eruit?
Vandaag ben ik samen met mijn collega’s op locatie bij een klant om de jaarrekening te controleren. We zijn met een team van vier bestaande uit twee junior-assistenten, een medior-assistent en de controleleider. 

We beginnen de dag met koffie en nemen de werkzaamheden door die we vandaag gaan uitvoeren. De controleleider vraagt mij om een jaarrekeningpost te controleren en ik vraag de benodigde bestanden op bij de klant. Ik vind het fijn dat ik zelf verantwoordelijk ben voor een taak en probeer deze zo goed mogelijk uit te voeren! Tijdens de werkzaamheden word ik goed begeleid en als ik vragen heb kan ik bij mijn collega’s terecht. Ik kan mijn theoretische kennis goed toepassen en mijn inbreng wordt zeer gewaardeerd. 

Het is tijd om te lunchen en we gaan even naar buiten. 

‘s Middag ga ik verder met mijn werkzaamheden en leg alles netjes vast in het controledossier. Aan het einde van de dag geef ik door hoever ik gevorderd ben met mijn werkzaamheden en nemen we de planning voor de volgende dagen door. Na een dag hard werken ga ik voldaan naar huis. 

Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf een afgeronde HBO opleiding en ben bezig met mijn master Accountancy en Control. Als je een andere financieel economische HBO/WO opleiding hebt gevolgd kun je ook goed instromen. Het is wel fijn als je al wat ervaring hebt opgedaan binnen de controlepraktijk van een accountantskantoor. 

Ben jij een DHW’er?
Deze functie kun je misschien op veel kantoren bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer. De Hooge Waerder staat voor kwaliteit, persoonlijk en flexibel. Herken jij je in onze kernwaerden? Jij past bij ons als je een professioneel kritische instelling hebt en focust op kwaliteit. Je kunt je inleven in de activiteiten en wensen van ondernemers en bent analytisch en cijfermatig goed onderlegd. Tevens ben je ondernemend en communicatief sterk. 

Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?

  • Een prima beloning;
  • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
  • Om de ontspanning te bekostigen 8%vakantiegeld;
  • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, goede studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
  • Goede begeleiding;
  • Jaarlijks meerdere borrels, etentjes en bijzondere personeelsuitjes (denk hierbij aan Sicilië, Berlijn, Praag, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk! Daarom heeft De Hooge Waerder een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!


Solliciteren op de functie van Junior Accountant
Ben je enthousiast om invulling te geven aan deze rol bij De Hooge Waerder? Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in en misschien tot snel? 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Administratie, Administratief, Finance, Financieel, Financiële, Accountant, Bedrijfseconomie, Advies, Adviseren, Adviseur


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, Controlling, Noord-Holland