Financieel Adviseur Planning & Control

Ben jij een stevige gesprekspartner voor financieel adviseurs, management, directie en bestuur? Wil je een bijdrage leveren aan het voorbereiden en ontwikkelen van financieel beleid en doorontwikkeling van planning & control producten?

 

 

Bij gemeente Haarlemmermeer, in Hoofddorp, zijn wij op zoek naar een

 

 

 

 

Financieel Adviseur Planning & Control

bij cluster Financiën & Administratie

32-36 uur

 


Jouw rol als Financieel Adviseur Planning & Control
Binnen deze afwisselende functie lever je een bijdrage op zowel tactisch- als operationeel niveau aan de producten van het cluster. Door jouw ervaring ben je een stevige gesprekspartner met de financieel adviseurs, het management, de directie en het bestuur. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, over de Planning & Control producten en de ontwikkelingen op beleidsvelden. Voor de producten stel je onder andere startnotities en planningen op, je trekt het proces voor het opstellen van een product, en levert een inhoudelijke bijdrage hieraan. Je schuift aan bij directie-, staf- en collegevergaderingen waar een Planning & Control-product geagendeerd is. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de integrale toetsing van collegestukken en draag je bij aan de overige reguliere werkzaamheden van het cluster, zoals het voorbereiden en ontwikkelen van financieel beleid en de doorontwikkeling van Planning & Control producten. Je zoekt samenwerking om een beter resultaat neer te zetten en je neemt vanuit het team Sigma desgevraagd deel aan gemeentebrede projecten. Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamplayer.

Cluster Financiën & Administratie
Het cluster Financiën & Administratie (F&A) adviseert bestuur, directie en de andere clusters, stelt de bestuurlijke P&C-producten en het financieel beleid op en levert ondersteunende diensten en producten aan de organisatie. Kenmerkend voor F&A zijn een open en persoonlijke benadering, deskundigheid, innovatievermogen en een proactieve en initiatiefrijke houding. Dit betekent dat wederzijdse verwachtingen met de interne klant vroegtijdig worden besproken, met oog voor ieders positie en de politieke omgeving. In totaal werken er 60 mensen bij het cluster F&A en het bestaat uit drie teams: Debiteuren, Crediteuren en Financiële Administratie, Financieel Beleid, Control en Advies en Sigma.

Team Sigma
Binnen het team Sigma, bestaande uit 12 medewerkers, zijn drie kernteams actief. Kernteam Planning en Control voert de regie op de totstandkoming van de P&C- producten en ondersteunt de adviesteams. Het kernteam Business Intelligence (BI) zorgt ervoor dat de managementinformatie beschikbaar is voor de verschillende clusters. Ook zorgt zij voor de ontsluiting van softwarepakketten binnen de organisatie. Het kernteam Fiscaal adviseert en ondersteunt op de gebieden die met belastingen te maken hebben, zoals vennootschapsbelasting, btw en loonbelasting. Binnen het kernteam Planning & Control is een vacature ontstaan.

Wat neem je mee?
Als financieel adviseur Planning & Control vinden wij het belangrijk dat je in staat bent om de financiële consequenties van je adviezen voor de P&C-cyclus te doorzien. Je bent communicatief vaardig en weet dingen gedaan te krijgen. Je bent adviesvaardig, evenwichtig en accuraat. Ook vinden wij het belangrijk dat je klantgericht, collegiaal en stressbestendig bent.

Naast de hierboven genoemde competenties, vinden wij het belangrijk dat je:

 

 

 • tenminste over HBO werk- en denkniveau beschikt;
 • ervaring op het gebied van overheidsfinanciën hebt;
 • aantoonbare ervaring en affiniteit hebt met het coördineren van planning & control producten;
 • ervaring met politieke bestuurlijk processen en bestuurlijke sensitiviteit hebt;
 • actuele kennis hebt van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV).


Wat biedt Gemeente Haarlemmermeer jou?

 • een mooi salaris tussen € 4.022,- en € 5.520,- (schaal 12);
 • een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling voor 36 uur per week;
 • individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris die je zelf beheert om bijvoorbeeld te laten uitbetalen of extra vakantiedagen mee te kopen;
 • voor de uitvoering van je werk krijgt je een laptop en mobiele telefoon ter beschikking gesteld;
 • werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken;
 • tal van mogelijkheden om collega’s te leren kennen en jezelf te ontwikkelen; zoals een personeelsvereniging, jonge ambtenaren netwerk, sportactiviteiten en inhoudelijke verdieping d.m.v. workshops en masterclasses.


Solliciteren op de functie van Financieel Adviseur Planning & Control
Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot en met zondag 10 maart 2019. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via  www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 18 t/m 23 maart. We verzoeken je vriendelijk om hier rekening mee te houden. Een (ontwikkel-)assessment kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. 18 maart in de middag 19, 20, 21 maart in de ochtend.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Dennis Honcoop (Teammanager Sigma) via (023) 567 602 6 of via Dennis.Honcoop@haarlemmermeer.nl.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Finance, Financieel, Overheidsfinanciën, Financieel Adviseur, Planning, Control, Overheid, Gemeente

 

 

 

 

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Gemeente, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid