Business Controller

Ben jij de business controller die ons komt helpen bouwen?

Wij zijn op zoek naar

Een business controller voor het team Control voor minimaal 32 uur per week. Voor meer informatie kijk het volgende filmpje https://vimeo.com/315209955

RIBW Groep Overijssel

RIBW Groep Overijssel (GO) biedt begeleiding aan mensen met een psychische of psychiatrische beperking. Meedoen in de maatschappij, zelfstandigheid, werken aan herstel of het evenwicht bewaren; met ondersteuning lukt het. RIBW GO biedt die ondersteuning, eventueel met een plek om te wonen, voor korte of langere tijd. Ook zijn wij actief op het gebied van werken en leren.

RIBW GO werkt met 800 medewerkers in zelforganiserende teams op diverse locaties in Overijssel. RIBW GO is een lerende organisatie. Ontwikkeling is bekwaam worden én bekwaam blijven. Daarom wordt de deskundigheid van de medewerkers gestimuleerd en bevorderd, bijvoorbeeld met een opleidingsbudget en e-learning. Binnen RIBW GO wordt in meer dan 60 zelforganiserende teams gewerkt. Elke team is verantwoordelijk voor het resultaat, kwaliteit van de begeleiding, deskundigheid en ontwikkeling van het eigen team. De teams worden daarbij ondersteund door teamadviseurs.

Wat doet de business controller?

Samen met de collega business controllers heb jij de regie over de volgende onderwerpen:

 • Ondersteunen van de teamadviseurs in het opbouwen en verdiepen van inzicht in de financiële stromen en afstemmen van informatiebehoefte;
 • Ondersteunen van de relatiemanagers in het zorgverkoopproces, deelname aan het zorgverkoopoverleg;
 • De maand- en kwartaalrapportages per team en in totaal ten behoeve van de teams, de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht;
 • De maandelijkse prognose per team voor het gehele jaar, inclusief het monitoren van de verbeteracties;
 • Bewaken van de kwaliteit van de productieverantwoording en opvolgen van de correcties;
 • Coördinatie van het controleplan op de werking van de AOIB en de gevolgen daarvan op de werkzaamheden van de teams.

 

De business controllers vormen samen een sterk team dat knelpunten adequaat en snel signaleert en probleemoplossend benadert. Het team is compleet met de financial controller, die een belangrijk deel van het voorbereidend werk voor haar rekening nemen.

 

De functie heeft ook een praktische kant. Er wordt gewerkt met Excel bestanden e.d., die worden gekoppeld aan de gegevens van de dagelijkse processen en waarover - voor formats en stuurinformatie - wordt gecommuniceerd met de teamadviseurs.

 

Functie eisen

Ben jij een ambitieuze financiële expert met een heldere visie? Kun jij in brede zin adviseren over het financieel-economisch beleid? Dan biedt deze functie jou de juiste uitdaging. 

 

Jij voelt je thuis in de rol van vraagbaak en opsteller van essentiële financiële rapportages. Wij zoeken een bouwer met een betrokken en sterke persoonlijkheid:

 • Afgeronde opleiding op HBO/WO (financieel) niveau;
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie, ervaring in de zorg is geen must maar een pré; 
 • Kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg;
 • Bekwaam in het hanteren van omvangrijke databestanden, business intelligence ervaring;
 • De kandidaat sluit aan op de kernwaarden van de organisatie: zuiver in denken en doen, mens centraal en toekomstgericht.

   

Verdere persoonlijke kenmerken zijn:

 • Kritisch, onderzoekend en signalerend;
 • Nieuwsgierig, willen weten waarom iets gaat zoals het gaat. Waar de kansen en ook de risico’s liggen en onderneemt passende acties;
 • In staat om zelfstandig en met draagvlak te opereren binnen de kaders van de organisatie;
 • Gesprekspartner voor in- en externe partijen, een proactieve rol is hierbij vereist; 
 • Stressbestendig, sterk in het stellen van prioriteiten en resultaatgericht.

 

Arbeidsvoorwaarden

RIBW GO biedt een uitdagende functie in een prettige werkomgeving, waarin constructief wordt gewerkt aan verbetering van zorg en bedrijfsvoering. Inschaling en arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de geldende cao (GGZ) in FWG 60 max. Gestart wordt met een jaarcontract.

 

Sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd, reageren kan tot en met maandag 4 maart. De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op dinsdag 12 maart. Een assessment kan deel uitmaken van onze sollicitatieprocedure.

Heb jij nog vragen?

Manager Bedrijfsvoering en Concerncontroller:     Chris Rupke

Telefoonnummer:                                                    06 - 51106033

 

Solliciteren kan alleen via de volgende site: https://werkenbij.ribwgo.nl/business-controller/business-controller

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Drenthe, Controlling, Business Controller, Gezondheidszorg/Welzijn, Gelderland, Financial Controller, Overijssel