Business Controller

Business Controller
26-36 uur | Oosterhout

Word het financiële geweten van Equalit! Adviseer jij onze organisatie over financiële beheersvraagstukken? Stel jij binnenkort de rapportages voor Equalit op en ben jij de sparringpartner bij het nemen van financiële beslissingen om maar wat voorbeelden te noemen. Ben jij een financieel-economisch expert die Equalit adviseert en ondersteunt bij het besturen en beheersen van de organisatie dan ben jij onze nieuwe Business Controller!

Over Equalit
Het Shared Service Center Equalit (onderdeel van de gemeente Oosterhout) is een ICT-samenwerkingsverband van en voor lokale overheden. Met zo’n 80 ICT-professionals faciliteren we 11 deelnemers met ruim 2400 ambtenaren in plaats- en tijdonafhankelijk samenwerken. Door kennis en krachten te bundelen, bouwen en ontwikkelen we samen digitale oplossingen die de dienstverlening aan burgers en bedrijven helpt optimaliseren. Ons team bestaat uit collega’s met een diversiteit aan expertise. Onze complexe ICT-omgeving is ingericht met moderne oplossingen: een uitdaging om een bijdrage aan te leveren.

Wat ga je doen?
Als Business Controller adviseer je het management op het gebied van (financiële) beheersingsvraagstukken. Je bent het financieel geweten van Equalit en bent een gelijkwaardige gesprekspartner van het management. Je kijkt verder dan de cijfers en snapt het verhaal hierachter en kunt dat ook overbrengen. Hiervoor heb je veel contact met je collega’s bij Equalit. Veranderingen zie je direct en daar speel je proactief op in. Kan het beter dan kom jij met verbetervoorstellen die je ook implementeert. Zo help jij mee met het verder vormgeven van de interne beheersing van Equalit.

Wat hoort daar nog meer bij?

 • uitvoeren van alle werkzaamheden binnen de P&C cyclus zoals managementrapportages, winst- en verliesrekening, begroting, meerjarenplanning;
 • maken van financiële analyses van de Equalit-oplossingen zoals kostprijsberekening, signaleren trends, (kritisch op) kostenontwikkelingen, afwijkingen, kansen en risico’s;
 • beheren financiële structuur zodat je relevante bedrijfseconomische informatie kunt verstrekken;
 • eigenaarschap op de totstandkoming van de cijfers van Equalit;
 • ondersteunen van de afdelingen binnen Equalit op het gebied van financiën;
 • beheren, vormgeven en aanspreekpunt voor managementinformatiesystemen;
 • beoordelen en financieel onderbouwen van investeringsaanvragen;
 • toetsen en adviseren over de effecten van (financiële) besluiten.

Omdat Equalit een afdeling is van de gemeente Oosterhout zorg jij ervoor dat Equalit de verbinding houdt met de gemeente als het gaat om bijvoorbeeld de planning en control cyclus. Hiervoor heb je regelmatig afstemming met de concerncontroller van de gemeente.

Verder geef je functioneel sturing aan de medewerker financiën en kwaliteitsadviseur. Rapporteren doe je vooral aan het management van Equalit en de directie van de gemeente Oosterhout.

Wij vragen
Wat vragen wij van de Business Controller? Om een bijdrage te leveren aan onze complexe ICT-omgeving weet jij je werk op een goede manier te organiseren en kom je afspraken na. Daarbij vragen wij in ieder geval:

 • afgeronde bedrijfseconomische hbo-opleiding;
 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • grote mate van zelfstandigheid;
 • analytisch vermogen;
 • sensitief: je kunt goed luisteren en weet je collega’s voor je te winnen.

Je komt te werken in een ICT organisatie, dus jij schrikt niet van ICT vakjargon als cloud, hosting, digitalisering en informatiebeveiliging. Je bent belast met de kostprijsbepaling van onze ICT-oplossingen en kunt hierbij de vertaalslag maken naar de toekomst. Met jouw goed ontwikkelde adviesvaardigheden kun je gevraagd maar zeker ook ongevraagd advies geven op jouw vakgebied. Omdat jij jouw boodschap helder kunt overbrengen weet je anderen met jouw daadkracht te overtuigen van te nemen maatregelen om financieel in control te blijven.

Wat krijg je?
Als Business Controller werk je bij Equalit in Oosterhout, daarbij hoort een:

 • salaris maximaal €4859 bruto (schaal 11) per maand bij een 36-urige werkweek;
 • individueel keuzebudget (17,05% van het jaarsalaris) voor diverse doeleinden kunt inzetten, zoals verlof of uitbetaling.

Wil je werk- en privé op elkaar afstemmen? Dat kan bij Equalit omdat je zelf jouw werkweek kunt indelen en thuiswerken mogelijk is. Bij Equalit helpen wij jou om het beste uit je zelf te halen: er is ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van opleidingen om je carrière gericht vorm te geven wordt gestimuleerd.

Nog meer bij Equalit:

 • een informele werksfeer
 • gaaf kantoor met lekkere koffie;
 • wordt hard gewerkt,
 • ruimte voor ontspanning.

Hoe solliciteer je?
Heb je interesse in de functie van Business Controller, solliciteer dan uiterlijk 18 februari 2019 via de sollicitatiebutton.

De procedure
Vallen jouw enthousiaste brief en CV op dan nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek waarna mogelijk meerdere gesprekken volgen. Daarnaast zijn een assessment en een arbeidsvoorwaardengesprek onderdeel van de selectieprocedure.

Contactinformatie
Wil je meer informatie over de rol van Business Controller? Bel dan met Tim Verlaan (Coördinator bedrijfsvoering, security & architectuur) tel. 06-18 35 61 61 of kijk op www.equalit.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: Business Controller, Controlling, ICT, IT, Finance, Financiele Analyses, Vacature Oosterhout


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Business Controller, Controller, Noord-Brabant