Business controller voor een ziekenhuis dat bouwt aan de toekomst

Functieomschrijving
Werken als Business controller bij Tergooi betekent:

 • Een informele werkomgeving waar je als professional welkom voelt
 • Werken in een team waar we iets voor elkaar over hebben
 • Doorlopend werken aan hoe het beter kan (zowel voor het ziekenhuis, als voor jezelf)
 • Gebruik maken van moderne tooling (BI) en bijdragen aan de doorontwikkeling daarvan
 • Gericht op ontwikkeling van jezelf en het team (opleidingen)
 • Zelf regie kunnen nemen op de invulling van je huidige (en toekomstige) functie
 • Het opbouwen van een professionele werkrelatie met het (medisch) management
 • Centraal in Nederland (Hilversum is goed bereikbaar met auto en OV)
 • Flexibel werken (tijd/locatie) in overleg bespreekbaar (32-36 uur)
 • Contract voor onbepaalde tijd is in overleg bespreekbaar


Als business controller adviseer en ondersteun je het management van de RVE’s en stafafdelingen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid op bedrijfseconomisch terrein met als doel het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Je hebt een onafhankelijke rol in de organisatie en kan gevraagd en ongevraagd advies geven op basis van inhoudelijke kennis. De nadruk van de functie ligt op het vormgeven van de financiële toekomst van Tergooi (rendementsverbetering, capaciteitsmanagement, efficiencyverbetering), en in mindere mate op het rapporteren en terugblikken op het verleden.

Wat vragen wij?
Voor deze functie beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau met bij voorkeur kennis van de productiekant van het ziekenhuis (informatiestromen, productie in relatie tot kosten, doelmatigheid),
 • Analytisch vermogen, dit is van belang om afwijkingen en problemen te signaleren, te beoordelen en op te lossen om onder andere leidinggevenden te kunnen adviseren over o.a. doelmatigheid, prognoses, en business cases,
 • Kennis van aanverwante vakgebieden is nodig om verbanden te leggen, werkzaamheden uit te voeren en adviezen te formuleren.


Daarnaast:

 • Volg je ontwikkelingen op zowel eigen kennis- en vakgebied, als ook op het gebied van de ziekenhuisbranche,
 • Ben je initiatiefrijk en ben je in staat op korte termijn een netwerk in het ziekenhuis op te bouwen onder (medisch) managers.


Kennis en ervaring op de volgende gebieden zijn een pre:

 • Logex (financieel besturingsmodel),
 • Andere geldstromen (subsidies, trials),
 • Control van deelnemingen,
 • De relatie tussen ziekenhuis en het Medisch Specialistisch bedrijf (MSB).


Afdelingsinformatie
Tergooi is een ziekenhuis in beweging waar jij als financial juist nu volop uitdagingen kunt vinden. Met onze nieuwbouw heb jij veel impact op de toekomst van ons ziekenhuis. Hiermee wil Tergooi tot de kopgroep van beste ziekenhuizen in Nederland blijven behoren. Naast het bouwkundige deel wordt er ook geïnvesteerd in de laatste medische technologie en de ontwikkeling van een virtueel ziekenhuis (bricks & clicks). Om dit financieel mogelijk te blijven maken is financiële sturing van groot belang. Doelmatige patiëntenzorg staat bij Tergooi voorop en kan alleen doordacht en duurzaam worden geborgd door verstandig financieel beleid. Een business controller stroomt intern door naar een leidinggevende functie in het ziekenhuis. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een talentvolle business controller die de komende jaren meebouwt aan Tergooi.

De afdeling Planning & Control (P&C) maakt onderdeel uit van de stafeenheid Financiën & Control (F&C). De afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van de planning & control cyclus, en informatievoorziening. Binnen F&C werken 35 collega’s in een positieve, innovatieve en ondernemende organisatie. Afgelopen periode is er veel geïnvesteerd in procesverbetering, informatievoorziening, een nieuw en modern data warehouse met management informatie (Qlik), en een financieel besturingsmodel op gebied van marge, doelmatigheid, en forecasting (Logex). De ontwikkelingen rondom nieuwbouw, Zorg op de Juiste plek, (over)productie en zorgcontractering zijn een speerpunt voor komende jaren. De ondersteuning die F&C levert aan deze ontwikkelingen binnen Tergooi is essentieel.

Wat bieden wij?
Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Deze functie is ingedeeld in FWG 60 afhankelijk van kennis en ervaring, met het daarbij behorende salaris van maximaal bruto € 4.466,- per maand, op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden is te vinden onder het tabblad “Arbeidsvoorwaarden”.

Hoe kun je solliciteren?
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Werving & Selectie, T 088 753 16 70.

Interesse?
Reageer via de 'Solliciteer' button.

De sluitingsdatum van deze vacature is woensdag 20 februari 2019. In maart vinden de selectiegesprekken plaats.

Voor deze vacature wordt direct zowel intern als extern geworven.
Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Business Controller, Gezondheidszorg/Welzijn, Noord-Holland