Medior Accountant (Controlepraktijk)

Je bent al een paar jaar aan het werk in de accountancy maar je wilt meer. Je kan overal aan de slag, maar wat wil jij? Hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Ik, Jeroen (Senior Accountant) werk nu acht jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons is. Ons audit-team is op zoek naar een collega:

Medior Accountant (Controlepraktijk)

(voor 4 of 5 dagen per week in Alkmaar)

De Hooge Waerder is een fullservice accountants- en advieskantoor met vijf vestigingen in Noord-Holland (Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Haarlem en Amsterdam). Onze klanten zijn voornamelijk ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. De audit-afdeling voert naast de wettelijke controles ook vrijwillige controles, subsidie-audits voor (non) profit-organisaties en andere assurance-opdrachten uit.

Hoe ziet een dag in ons team eruit?
Vandaag ben ik samen met mijn collega’s op locatie bij een van onze klanten om jaarrekening te controleren. We zijn met een team van vier bij de klant aanwezig: twee junior-assistenten, een medior-assistent en ikzelf, de controleleider.

Vandaag is de eerste dag bij deze klant. Wij krijgen een ruimte toegewezen waar we ons installeren. Het balansdossier ligt klaar en de controller geeft een korte toelichting. Jij kijkt of alles wat we opgevraagd hebben aanwezig is en ga dan aan de slag met de controlewerkzaamheden. Terwijl je bezig bent met één van de belangrijke balansposten krijg je een vraag van een junior-assistent. Na jouw uitleg kan zij weer verder en ga jij naar de controller met een kritische vraag over een ontvangen specificatie.

De tijd gaat snel en de ochtend is voorbij, tijd voor een frisse neus!

Terwijl wij onze werkzaamheden hervatten wordt er op de deur geklopt. De directeur komt zelf even bij ons kijken. Jij geeft hem een korte toelichting op de nieuwe regelgeving die vorige maand is ingegaan.

Je rondt je werkzaamheden af en geeft jouw bevindingen door aan de controleleider. Aan de junior-assistenten vraag je hoe ver ze gevorderd zijn met hun werkzaamheden en dan is het tijd om in te pakken. Na een dag hard werken ga je voldaan naar huis.

Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf een afgeronde universitaire master opleiding en ben studerend voor RA, maar als je een andere financieel economische HBO/WO opleiding hebt gevolgd kun je ook goed instromen. Om deze rol goed uit te kunnen voeren heb je 3 tot 5 jaar werkervaring opgedaan binnen de controlepraktijk van een accountantskantoor.

Ben jij een DHW’er?
Deze functie kun je misschien op veel kantoren bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer. De Hooge Waerder staat voor kwaliteit, persoonlijk en flexibel. Herken jij je in onze kernwaerden? Jij past bij ons als je een professioneel kritische instelling hebt en focust op kwaliteit. Je kunt je inleven in de activiteiten en wensen van ondernemers en bent analytisch en cijfermatig goed onderlegd. Tevens ben je ondernemend, een teamspeler en communicatief sterk.

Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?

  • Een prima beloning.
  • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis).
  • Om de ontspanning te bekostigen 8%vakantiegeld.
  • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, goede studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).
  • Goede begeleiding.
  • Jaarlijks meerdere borrels, etentjes en bijzondere personeelsuitjes (denk hierbij aan Den Bosch, Berlijn, Praag, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk! Daarom heeft De Hooge Waerder een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!


Solliciteren op de functie van medior Accountant
Ben je enthousiast om invulling te geven aan deze rol bij De Hooge Waerder? Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in en misschien tot snel?

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 


Administratie, Administratief, Finance, Financieel, Financiële, Accountant, Bedrijfseconomie, Advies, Adviseren, Adviseur

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, WO, Fulltime, Accountant, Amsterdam, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Controller, Noord-Holland, Groningen