Financieel Controller

Wie zijn wij?
Heemskerk fresh & easy maakt gezond eten lekker én makkelijk! Hiervoor gebruiken we de lekkerste groenten, fruit en aanvullende grondstoffen. Dagelijks produceren wij een dagvers assortiment dat varieert van boerenkool, sla-, fruit-, roerbakmixen, kookgroenten tot complete maaltijdsalades met vis, vlees, pasta en dressing. Als gevolg van de toenemende behoefte bij de consument aan gezonde voeding, die lekker en gemakkelijk te bereiden is, groeit Heemskerk. Op dit moment werken we met 900 medewerkers om wekelijks zo’n 3 miljoen verpakkingen te leveren aan (inter)nationale supermarkt- en fastfoodketens.

Heemskerk fresh & easy heeft voor haar locatie in Rijnsburg een vacature voor een

FINANCIEEL CONTROLLER

Fulltime, 38 uur 
 

Aan de slag bij Heemskerk als Financieel Controller
Met jouw financiële achtergrond en praktische instelling ben je als geen ander in staat om ervoor te zorgen dat jouw rapportages uit de financiële administratie geen extra uitleg nodig hebben. Doordat je begrijpt hoe de operationele processen werken, ben je in staat om te doorzien waar orders, ontvangsten en facturen elkaar kunnen missen. Je weet waar onjuiste boekingen toe leiden en bent in staat om dit inzicht over te brengen aan de betreffende collega’s. Hierdoor ben je continu bezig om de relatie tussen operationele processen en de financiële vertaling daarvan in de boekhouding te verduidelijken. Je bent verantwoordelijk voor het schoon houden van de balans en fungeert als contactpersoon voor zowel de interne als de externe organisatie voor dit onderwerp. Periodiek verzorg je een update van de financiële projecties waardoor beslissingen over investeringen en eventuele aanpassingen van financieringen op basis van recente data tot stand komen. 

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Werkkapitaalbeheer en cashplanning;
 • Projecties opstellen van balans- en kasstromen;
 • Schoon houden van de balans en het proces rondom mutaties zodanig inrichten dat vervuiling wordt voorkomen;
 • Ondersteunen van Manager Finance & Control op diverse onderwerpen.


De afdeling Finance
Als Financieel Controller ben je onderdeel van de afdeling Finance dat gesplitst is in financial- en business control. Het team bestaat uit vier Financieel Controllers, twee Business Controllers , een Productie Controller en twee Financieel Administratief Medewerkers. Deze worden aangestuurd door een Manager Finance & Control. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier aan het werk zijn en dat er voldoende ruimte is om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling bij Heemskerk. De afdeling streeft, net als de rest van de organisatie, continu naar het leveren van de allerbeste kwaliteit en daar hebben we gekwalificeerde, gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers voor nodig. De afdeling Finance levert hier een belangrijke bijdrage aan door snelle en juiste verwerking van alle financiële stromen, het analyseren van deze data en de vertaling naar stuurinformatie. De afdeling is, net als de rest van de organisatie, volop in ontwikkeling en beweging. Zo werken wij met een geautomatiseerde facturenstroom, is er Three Way Matching ingericht en rapporteren we een groot deel van de resultatenrekening op weekbasis. Ondanks de verbeterstappen die we aan het maken zijn, is er nog voldoende te verbeteren en dagen we onze medewerkers uit hierin mee te denken. 

Wat vragen wij van jou?

 • Minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding bijvoorbeeld in financieel- economische of bedrijfskundige richting;
 • 2 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie met stevige financiële kennis;
 • In staat om accuraat, nauwgezet en geordend te werken;
 • Je bent zelfstandig, analytisch, doortastend en dienstverlenend;
 • Communicatief vaardig in de Nederlandse taal;
 • Gedegen kennis van financieel administratieve software, Excel en ERP-systemen (bij voorkeur JD Edwards).


Wat biedt Heemskerk fresh & easy jou?

 • Werken bij een innoverend, energiek en groeiend bedrijf waar de tijd niet stil staat;
 • Een team van betrokken en enthousiaste collega’s;
 • Een passend salaris, aangevuld met een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Goede ontwikkelmogelijkheden, opleidingen en trainingen;
 • Een informele en dynamische werkomgeving.


Reageren?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreken de organisatie en de functie je aan? Aarzel dan niet en solliciteer via onze sollicitatiepagina.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Finance, Financial, Financial Controller, Financieel Controller, Business Controller, Controlling, vacature Rijnsburg


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, Controlling, Financiele dienstverlening, Zuid-Holland, Controller, Financial Controller