Procesmanager Finance afdeling Onderwijs en Studentzaken

Procesmanager Finance afdeling Onderwijs en Studentzaken

Education & Student Affairs
De directie Education & Student Affairs (ESA) ondersteunt het onderwijs met het voeren van de onderwijs- en studentenadministratie, coördinatie van het onderwijsbeleid, het begeleiden en ondersteunen van (buitenlandse) studenten en promovendi, het verzorgen van (didactische) trainingen, het geven van onderwijskundig advies en ondersteuning, en het aanbieden van sport & cultuur activiteiten. De directie ESA bestaat uit de afdelingen Education Service Centre, Academic Services, Extension School en X. De directie telt circa 250 medewerkers. De directie ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve en oplossingsgerichte cultuur.

Het Education Service Centre (ESC) zorgt voor de onderwijs- en studentenadministratie, waaronder toelating, inschrijving, cijferregistratie en studievoortgang voor alle (internationale) studenten en PhD-studenten van de TU Delft. Daarnaast ondersteunt het ESC de onderwijslogistiek van de TU Delft, zoals digitaal toetsen, het aanmelden en roosteren van onderwijsprogramma’s en de onderwijshuisvesting. Binnen het ESC werken circa 100 medewerkers, verdeeld over de teams Contact Centre, Student Administration, Study Programme Administration en Education Logistics.

Het team Student Administration zorgt voor toelating en inschrijving van zowel online- als campusstudenten en PhD-studenten, en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van beurzen, collegegelden, visa en huisvesting. Daarnaast verzorgt het team de ondersteuning van mobiliteit van studenten, bijvoorbeeld door middel van programma’s zoals Erasmus en Athens.

Functiebeschrijving
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele (kwaliteit van) uitvoering van de Finance processen van de Student Administration, voor de functionele aansturing van de medewerkers van de Finance-processen en voor het continu verbeteren van de processen. Je bent in staat om oplossingen te zoeken voor knelpunten, onder meer door gesprekken te voeren met ketenpartners en klanten, verbetervoorstellen te maken, deze te toetsen en uiteindelijk te implementeren in de uitvoering.

Je werkt nauw samen met collega’s uit verschillende directies om beleid en regelgeving te vertalen naar uitvoering in de Finance processen.

In deze functie word je aangestuurd door de teamleider Enrollment & Finance binnen het team Student Administration.

Je werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:

 • je zorgt zelfstandig voor (nieuwe) inzichten in de stand van zaken, risico’s en kansen van het Finance proces die input zijn voor verbetering en beslissingen door proceseigenaren;
 • je signaleert, analyseert, implementeert en evalueert verbetermogelijkheden in werkwijzen en procedures in jouw (keten)proces;
 • je stelt verbeterplannen, handleidingen en werkinstructies op;
 • je vertaalt voorgenomen beleid naar activiteiten in jouw operationele processen;
 • je stuurt projecten aan om het Finance proces continu te verbeteren;
 • je onderhoudt contacten met systeem-ondersteunende afdelingen.


Functie eisen
Je bent iemand die hoofd – en bijzaken goed uit elkaar kunt houden. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen, bent in staat om tot grondoorzaken te komen en hebt oog voor alle ketenpartners. Je bent enthousiast, kunt goed zelfstandig werken, hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en je bent proactief. Je bent in staat om procesmatig te denken en de bedrijfsprocessen en (ondersteunende) informatiesystemen optimaal op elkaar af te stemmen vanuit het perspectief van de klant. Verder ben je nieuwsgierig van aard en creatief in het vinden van oplossingen met een digitale insteek.

TU Delft is een internationale organisatie, een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is voor deze functie noodzakelijk.

Daarnaast vraagt deze functie:

 • hbo- werk- en -denkniveau;
 • ervaring met het uitwerken van procesbeschrijvingen en procedures en het implementeren in de uitvoering;
 • je hebt ervaring met het analyseren en beschrijven van (knelpunten in) ketenprocessen, ervaring met procesmanagement en Lean is een pre;
 • luisteren en de juiste vragen stellen is essentieel in deze functie;
 • je bent in staat om de resultaten van je werk helder te formuleren in rapportages en deze te bespreken binnen het team, met de proceseigenaar en andere directies van de TU Delft;
 • je bent stressbestendig, resultaatgericht, zorgvuldig en flexibel.


Arbeidsvoorwaarden
De functie heeft een omvang van 30 - 32 uur (0.8 FTE). Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Het salaris is gebaseerd op schaal 10 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2709,00 en een maximum van € 4274,00 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.
We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches en sporten met korting.

Informeren en solliciteren
Voor specifieke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Alida van der Ster (Manager Student Administration), e-mail: a.vanderSter@tudelft.nl.
Voor informatie over de wervingsprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal-Brown, HR-secretaresse, tel: 015 - 27 81223, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Wil je solliciteren? Stuur dan voor 20 februari 2019 een sollicitatiebrief met cv, gericht aan mevrouw Saskia van den Hoeven-Berkouwer naar po.ud@tudelft.nl, onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/ESA/2019-05.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Utrecht, Zuid-Holland, Onderwijs/Training, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Project Controller