Hoofd zorgadministratie

Hoofd Zorgadministratie- Magentazorg
Heerhugowaard

Functieomschrijving
Voor Magentazorg is Aardoom & de Jong op zoek naar een ambitieus, verbindend en gedegen afdelingshoofd zorgadministratie. Jij gaat leidinggeven aan de nieuw te positioneren afdeling zorgadministratie en valt rechtstreeks onder de financieel directeur. Je bent verantwoordelijk voor een solide uitvoering en verdere professionalisering van het totale zorgadministratieproces. Heb jij affiniteit met de zorg? Wil je deel uitmaken van een toonaangevende zorgorganisatie voor ouderen en kwetsbare mensen?

Het Hoofd Zorgadministratie stuurt aan op de totstandkoming van het juist, tijdig, volledige en rechtmatig factureren en verantwoorden van de dienstverlening. Tevens ontwikkelt het Hoofd beleid voor de Zorgadministratie en adviseert de directeur en het management bij de realisatie van het beleid. Centraal staat de professionele ontwikkeling van de afdeling, het continue verbeteren van steeds complexer wordende processen, het inrichten en verbeteren van de informatiesystemen, het sturen op klantgerichtheid in (KPI’s) vastgelegde resultaten. Je ‘hands on’ mentaliteit past bij deze uitdagingen. Je bent verantwoordelijk voor: 

 • het direct leidinggeven aan de medewerkers (8 fte);
 • het coachen van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • de adequate uitvoering van het totale zorgadministratieproces en continue verbetering ervan;
 • een adequate inrichting van de P&C cyclus;
 • het initiëren van samenwerking en uitwisseling van informatie met interne afdelingen en externe ketenpartners en gemeenten;
 • adequate kennis (en implicaties) van relevante wet- en regelgeving (WLZ, Zvw, WMO, Grz, JW);
 • bijdragen aan een optimale samenwerking en afstemming tussen de zorgadministratie met interne en externe ketenpartners en financiers.


Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo (plus)-opleiding op wo- werk- en denkniveau in de richting economie/ bedrijfskunde/ gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar. Aangevuld, of als onderdeel van de opleiding, met financiële kennis. 
 • Je hebt meerjarige leidinggevende ervaring in een soortgelijke (financiële) leidinggevende functie, bij voorkeur opgedaan in de zorgsector. 
 • Je hebt ‘up-to-date’ kennis van en ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking in de toepassing van relevante applicaties en automatiseringspakketten. 
 • Je hebt kennis van en inzicht in (zorg)administratieve processen waarbij de uitgangspunten t.a.v de (financiële informatiestromen): juistheid, volledigheid en tijdigheid bij jou ‘in beton gegoten’ zijn. 
 • Je bent gewend te denken in termen van ketens van processen (de cliëntreis in al haar facetten) en in de verantwoording extern naar financiers. 
 • Je weet anderen te betrekken bij en draagvlak te creëren voor organisatieveranderingen. 
 • Je bent een echte verbinder en excelleer je in een dynamische/ veranderende omgeving. 
 • Je bent vakkundig, nauwkeurig en beschikt over overtuigingskracht om frisse ideeën en nieuwe inzichten kracht bij te zetten. 
 • Je bent proactief, een resultaatgerichte instelling en een analyserende en oplossingsgerichte aanpak. Je beschikt over adviesvaardigheden voor beleid en beïnvloeding op strategische en tactische niveau.


Bedrijfsprofiel
Magentazorg is een professionele zorgorganisatie in de driehoek Bergen-Heerhugowaard-Alkmaar (regio Noord-Kennemerland). Wij bieden voornamelijk zorg en ondersteuning aan ouderen en zijn gespecialiseerd in psychogeriatrie: zorg voor mensen met dementie. Deze zorg en ondersteuning bieden we in de thuissituatie (Actiezorg) en in twaalf woonzorglocaties (Magentazorg). Magentazorg biedt ook specialistische ondersteuning en behandelingen aan ouderen (Behandelzorg). Uitgangspunt van de zorg- en dienstverlening van Magentazorg is de persoonlijke levenssituatie van de cliënt. Bij Magentazorg werken ruim 1.500 medewerkers en 800 vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.magentazorg.nl.

Magentazorg is ook een onderscheidende werkgever, die medewerkers de ruimte geeft zich te ontwikkelen, binnen haar specialismen. De afgelopen jaren heeft Magentazorg te maken gehad met veel externe ontwikkelingen, zoals de stelselherziening, de toenemende ambulantisering, druk op budgetten, toenemende complexiteit en dus beheersing van processen. De ontwikkeling naar een andere positionering en verdere professionalisering van de afdeling zorgadministratie moet dan ook in dat licht begrepen worden. Magentazorg is een ambitieuze organisatie met medewerkers die trots zijn op hun werk met hart voor de cliënt. Hier ligt een mooie uitdaging voor jou als nieuw hoofd zorgadministratie. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Een mooie en stevige functie als hoofd zorgadministratie in dienst van Magentazorg. 
 • De intentie tot een langdurige samenwerking, die in principe start met een tijdelijk contract voor de duur van één jaar, bij gebleken geschiktheid een omzetting naar onbepaalde tijd. 
 • Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur met een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bezoldiging vindt plaats conform normering CAO VVT 
 • Een standplaats in Heerhugowaard. 
 • Daarnaast krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling in een ambitieuze en inspirerende organisatie. 


Procedure
Bij de werving en selectie laat Magentazorg zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/ de website van Aardoom & de Jong. 

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk tegemoet via het online sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 8. 

Contactpersoon
drs. Mathé Arends, e-mail: arends@aardoomendejong.nl telefoon: 06-11390588.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Gezondheidszorg/Welzijn, Financieel Manager, Noord-Holland