Internal Control Officer

Wil jij jouw ervaring als Internal Control Officer inzetten bij een internationale ‘waste-to-product’ organisatie, in het hart van de circulaire economie? 
In een organisatie waar je elke dag het verschil maakt voor onze planeet en waar duurzaamheid on top of mind is. Maak jij met ons het verschil?

 

Wij zijn op zoek naar een

 

Internal Control Officer

(Standplaats Amersfoort of Eindhoven, mobiele functie)
Fulltime


Over de functie
Deze functie betreft een uitbreiding van de Internal Control functie binnen Renewi waardoor je nog veel zelf kunt ontwikkelen, zoals het Internal Control beleid, diverse interne processen, het Internal Control Framework en het trainen en begeleiden van interne klanten om hun interne beheersmaatregelen te verbeteren. 

Als Internal Control Officer bij Renewi ben je nieuwsgierig, zelfstandig en ondernemend van aard. Je trekt het werk naar je toe want je voelt je betrokken bij zowel de operationele, de strategische als de procesmatige kant van je veelzijdige vak. Je bent een betrouwbare business partner voor je interne klanten en implementeert, analyseert en verbetert het Internal Control Framework, je begeeft je daardoor op alle terreinen binnen Renewi. Omdat jij bent waar je (interne) klanten zijn, ben je regelmatig onderweg en is stakeholdermanagement een belangrijk onderdeel van je werk. Je werkt grotendeels in Nederland en reist met enige regelmaat naar België en Groot-Brittannië. 
Je rapporteert aan de Risk, Control en Audit Manager. 

Naast de werkzaamheden die je verricht als Internal Control Officer bestaat er de mogelijkheid om je ook te ontwikkelen als Internal Auditor. Daarmee vergroot je je aandachtsgebied naar niet enkel het definiëren en ontwikkelen van interne controle maatregelen voor de interne klanten, maar de implementatie ook te toetsen in de praktijk. 

Wat ga je nog meer doen?

 • Naast het ontwikkelen van richtlijnen en procedures, zorg je ook voor de implementatie ervan en monitor je de naleving.
 • Het monitoren en analyseren van bestaande beheersmaatregelen en het voorstellen van verbeteringen of aanvullingen.
 • Opstellen en analyseren van rapportages over de uitvoering van key controls en naleving van het Internal Control Framework. De resultaten bespreek je en volg je op met Divisie management en functioneel eindverantwoordelijken.
 • Je verzorgt trainingen aan collega’s over de Internal Control strategie en onderliggende processen.
 • Je identificeert en stimuleert het gebruik van “best-practices”.
 • Uitvoeren van interne reviews gericht op het identificeren van kansen voor verbetering.
 • Waar nodig initieer je verbeter projecten en actieplannen in samenwerking met de Risk, Control & Audit manager en de Divisies.
 • Je draagt bij aan de constante ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening.


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde Master in Accounting, Finance/Economics, Accountancy, Management Information Systems, Computer Science, Business, Science, Technology, Engineering & Mathematics of een andere gerelateerde Master.
 • Bij voorkeur heb je ook, of ben je bezig met het behalen van een post-graduate titel (bijvoorbeeld RO RA of RE), of CIA, CPA of CISA certificering.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van Internal Control, Finance, Internal Auditing of Risicomanagement.
 • Aantoonbare ervaring met complexe financiële, operationele en compliance gerelateerde vraagstukken.
 • Ervaring in het bijdragen aan de diverse aspecten van control evaluaties en testing methodologieën en andere financiële en operationele Internal Control Framework methodologieën zoals COSO.
 • Ervaring met het uitvoeren van (interne) audits.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je bent ondernemend, hands-on en je hebt een kritische instelling.
 • Je bent een teamspeler en in staat om in complexe situaties onder tijdsdruk te presteren.
 • Je vindt het belangrijk om het management waardevolle en doorlopende feedback te bieden met betrekking tot de effectiviteit van bijvoorbeeld het interne controlesysteem.


Waar kom je terecht?
Je komt niet in een gespreid bedje, daarom vinden we ondernemerschap zo belangrijk. 
Jouw drive, expertise en persoonlijkheid zorgen ervoor dat jij deze nieuwe functie en afdeling tot een groot succes zal maken. Samen met je collega’s bouw je verder en maak je deel uit van een groeiend team, bestaande uit een Internal Auditor en een Risk, Control en Audit Manager. 

Wat biedt Renewi jou?
Als je bij Renewi gaat werken, kun je rekenen op behulpzame collega's en arbeidsvoorwaarden die mede zijn opgesteld met aandacht voor jouw persoonlijke groei en goede werk/privé balans. Dit uit zich onder meer in: 

 • Een marktconform salaris met uiteraard een laptop en mobiele telefoon;
 • Goede pensioenregeling.
 • Minimaal 27,5 vakantiedagen.
 • Een internationale en uitdagende werkomgeving die volop in beweging is en waarbinnen je jezelf nog verder kunt ontwikkelen en kunt doorgroeien.
 • We bieden je veel ruimte en vrijheid maar uiteraard word je ook begeleid.
 • Je contactgegevens op een visitekaartje, gemaakt van de vezels van tomatenstengels
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao beroepsgoederenvervoer.


Wie zijn wij?
Nieuw leven geven aan gebruikte materialen. Dat is waar Renewi als leidend waste-to-productbedrijf, met ruim 8.000 medewerkers, elke dag aan werkt. Met een groot netwerk in de Benelux van bijna 200 vestigingen, verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika, zijn we altijd dicht bij onze klanten. We bieden daarbij oplossingen voor een aantal van de belangrijkste milieuvraagstukken van vandaag: het verminderen van afval, het vermijden van vervuiling en het leveren van recyclingoplossingen om onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen te voorkomen. 

Voor ons is afval een manier van denken, een kans. Met onze jarenlange kennis, ervaring en brede aanbod aan diensten, bieden we voor ieder afvalvraagstuk een duurzame, pragmatische oplossing. We recyclen afval met gebruik van de nieuwste technologie weer tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen. 

Het resultaat van ons werk? Minder afval, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo werken we aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat. 

Wist je dat…

 • Wij jaarlijks een CO2-reductie realiseren die vergelijkbaar is met de uitstoot die Amsterdam in twee maanden tijd produceert?
 • Bijna 89% van de 14 miljoen ton afval die we verwerken weer een nuttige toepassing krijgt?
 • Wij genoeg grondstoffen uit bodemassen hebben geproduceerd om 50 kilometer snelweg aan te leggen?
 • Wij voor meer dan 150.000 klanten en 2 miljoen huishoudens nieuw leven geven aan verschillende afvalstromen?
 • Wij genoeg glas hebben gerecycled om 2 miljard flessen te produceren?


Solliciteer nu!
Heb je interesse, herken je je in onze missie, doelen en waarden en voldoe je aan de functie-eisen? Solliciteer dan uiterlijk 6 februari a.s. via onze sollicitatiepagina. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel, mail of app gerust: Jeroen Kooij, Risk, Control en Audit Manager: 06 29 30 90 31, jeroen.kooij@renewi.com

Gelijke kansen vinden we belangrijk. Daarom nodigen wij kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt die voldoen aan de functie-eisen ook uit te reageren. 

Deze vacature verschijnt tegelijkertijd intern en extern. Bij gelijke geschiktheid gaat een interne kandidaat voor. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Auditor, Financiele Administratie, Controller, Industrie/Techniek