Business Controller

Omschrijving
Kennis start met de juiste data, goede analyses. Dat is complex in een bedrijf dat allerlei type reststromen binnen krijgt en daar weer producten van maakt die verkocht worden op een wereldmarkt voor grondstoffen. 

Ben jij iemand die wil kunnen zien en beleven wat je ook iedere dag in een excelsheet kunt vangen? Wil jij een mooi verhaal kunnen vertellen op de volgende verjaardag over de reststromen die we inzamelen en wat daarvan wordt teruggewonnen als grondstof of energie? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
 

Voor onze vestiging in Amsterdam, binnen de divisie Commercial Waste in de regio Randstad Noord, zijn wij op zoek naar een:

 

Business Controller (Fulltime)
(Amsterdam)


Als financieel business partner binnen de regio Randstad Noord ben jij verantwoordelijk voor het financiële inzicht van jouw werkgebied en werk je nauw samen met het financiële regioteam. 

Jouw belangrijkste werkzaamheden als Business Controller:

 • Je coördineert en voert de planning en control cyclus uit;
 • Je levert een bijdrage aan organiseert en implementeert de opzet en uitvoering van de administratieve organisatie, interne controle en de financieel-administratieve processen van het aandachtsgebied;
 • Je legt verbanden tussen KPI’s en levert een bijdrage aan de verbetering van het financieel resultaat van het aandachtsgebied;
 • Je vertaalt het beleid naar concrete activiteiten, projecten en vernieuwingen op het gebied van financiële structuur en organiseert en implementeert P&L gedreven verbeterprojecten, controle procedures, financiële en operationele rapportages;
 • Levert, als Finance expert, een bijdrage aan regio en divisie projecten.


Jouw profiel
Ben jij wel of niet de Business Controller die wij zoeken: 

Geschikt
√: Je bent goed in adviseren
√: Je bijt je graag vast in cijfers
√: Je bijt je graag vast in cijfers
√: Je bent je bewust van verschillen in belangen  

Ongeschikt:
X: Je handelt reactief
X: Je hebt niets met duurzaamheid
X: Je houdt van een gespreid bedje
X: Je bent geen teamplayer

Daarnaast:

 • Heb je een hbo+ werk- en denkniveau;
 • Heb je minstens 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Heb je een goed analytisch vermogen.


Verder ben je een echte teamplayer die met diverse niveaus in het bedrijf kan schakelen. 
Je bent zelfstandig, flexibel, nauwkeurig en leergierig. Ook heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Daarnaast kun je omgaan met strakke deadlines, continu veranderende prioriteiten en kun je goed presteren onder druk. 

Waar kom je terecht?
Je komt in een hectische en uitdagende werkomgeving terecht. We zitten midden in een transitie periode van integratie en verandering. Er heerst een open en directe cultuur waarin veel waarde wordt gehecht aan enthousiasme, humor en inzet. Samen met jouw collega’s help jij mee aan onze missie: marktleider zijn op het gebied van waste-to-product. Renewi is een organisatie die constant in beweging is en werkt aan een onderscheidende positie. We willen marktleider blijven en daar hebben we ook jouw talent bij nodig. Je gaat rapporteren aan de Region Controller. 

Wie zijn wij?
Nieuw leven geven aan gebruikte materialen. Dat is waar Renewi als leidend waste-to-productbedrijf, met ruim 8.000 medewerkers, elke dag aan werkt. Met een groot netwerk in de Benelux van bijna 200 vestigingen, verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika, zijn we altijd dicht bij onze klanten. We bieden daarbij oplossingen voor een aantal van de belangrijkste milieuvraagstukken van vandaag: het verminderen van afval, het vermijden van vervuiling en het leveren van recyclingoplossingen om onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen te voorkomen. 

Voor ons is afval een manier van denken, een kans. Met onze jarenlange kennis, ervaring en brede aanbod aan diensten, bieden we voor ieder afvalvraagstuk een duurzame, pragmatische oplossing. We recyclen afval met gebruik van de nieuwste technologie weer tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen. 

Het resultaat van ons werk? Minder afval, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo werken we aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat. 

Wist je dat…

 • Wij jaarlijks een CO2-reductie realiseren die vergelijkbaar is met de uitstoot die Amsterdam in twee maanden tijd produceert?
 • Bijna 89% van de 14 miljoen ton afval die we verwerken weer een nuttige toepassing krijgt?
 • Wij genoeg grondstoffen uit bodemassen hebben geproduceerd om 50 kilometer snelweg aan te leggen?
 • Wij voor meer dan 150.000 klanten en 2 miljoen huishoudens nieuw leven geven aan verschillende afvalstromen?
 • Wij genoeg glas hebben gerecycled om 2 miljard flessen te produceren?


Ons aanbod
Hoe maken wij jou blij?

 • Goede pensioenregeling;
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk, hier maken wij graag plannen over;
 • Minimaal 27,5 vakantiedagen;
 • Een internationale en uitdagende werkomgeving die volop in beweging is en waarbinnen je jezelf nog verder kunt ontwikkelen en kunt doorgroeien;
 • We bieden je veel ruimte en vrijheid maar uiteraard word je ook begeleid;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao beroepsgoederenvervoer.


Zin om het samen met ons aan te pakken?

Reageer dan direct door je cv en motivatie te uploaden via de sollicitatiebutton. Geef in je motivatiebrief aan, waarom jouw ervaring aansluit bij deze functie. We willen zien wie jij bent, waar jouw kracht ligt én waarom jouw volgende uitdaging bij ons zou moeten zijn. 

Meer informatie:
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Lisette van der Sande,HR Business Partner, tel: 040-7514000. 

Is de geschetste functie niet de jouwe, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan vooral door. 

Deze vacature verschijnt tegelijkertijd intern en extern. Bij gelijke geschiktheid gaat een interne kandidaat voor. 

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature in eigen beheer uit. Op acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gereageerd. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO+, Audit, HBO, 3-5 jaar, Energie, Controlling, Business Controller, Randstad, Controller