Interne relatiemanager Duurzaam Vastgoed en Interne relatiemanager Kleinbedrijf

 

Functiebeschrijving

Interne relatiemanager 2x 

Intern relatiemanager Duurzaam Vastgoed en Intern relatiemanager Kleinbedrijf
 

32 – 40 uur

Tijd voor echte keuzes!

Dienstverlening staat bij jou hoog in het vaandel. Samen met de externe relatiemanager zorg je ervoor dat de klanten in jullie portefeuille op prettige en persoonlijke manier worden bediend. Je werkt zelfstandig en vangt de eerste verzoeken zelf op. De brede scope is voor jou een welkome uitdaging: je kan goed overzicht houden, je weet wat er speelt en weet goed wanneer je je collega’s van andere afdelingen betrekt voor een goede analyse van de aanvragen. Je werkt graag met ondernemers en weet om te gaan met de verschijnend (wordt er verscheidenheid bedoeld?) van ondernemers. Je vindt kredietverlening leuk om te doen en je waardeert het dat dit bij Triodos Bank op een menselijke manier gaat. Je draagt graag bij aan het efficiënter maken van het proces. 

  

Kom in actie

  • Jij werkt kredietrevisies uit in samenspraak met de relatiemanagers en draagt actief bij aan overleggen over nieuwe kredietaanvragen 
  • Je toetst de kredietaanvragen aan de missie van Triodos Bank en toetst de financiële haalbaarheid 
  • Als eerste aanspreekpunt voor klanten communiceer jij helder over de voortgang van het proces en je werkt accuraat 

  

Volg je hart. Gebruik je hoofd. 
Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ruim 1400 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al bijna 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers, die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren. 

Jij bent 

Je hebt aantoonbaar affiniteit met de doelstelling van Triodos Bank en bent in staat dit te vertalen naar de dagelijkse praktijk en werkzaamheden. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van zakelijke kredietverlening en hebt een afgeronde WO of HBO opleiding. 

  

Triodos bank is actief in een vijftal kernsectoren te weten: biologische landbouw & voeding, zorg & welzijn, kunst & cultuur, duurzaam vastgoed, en duurzame energie. 
Nieuwe alinea:

Voor het team Duurzaam Vastgoed zijn we op zoek naar een collega met affiniteit met Duurzaam Vastgoed.  Het team bestaat uit 8 collega’s die verantwoordelijk zijn voor het aangaan en onderhouden van commerciële vastgoedrelaties met een visie op duurzaam vastgoed. 

  

Naast deze vijf kernsectoren is er een financieringsteam gespecialiseerd voor financiering in het kleinbedrijf. Het team Kleinbedrijf is er voor duurzame bedrijven en impactvolle projecten buiten de kernsectoren. Binnen dit team zoeken we een interne relatiemanager die samen met een extern relatiemanager 200 klanten met een krediet van maximaal 400.000 euro bedient.

  

Werken bij Triodos Bank
Werken bij Triodos Bank biedt je de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzamere en socialere samenleving. Binnen de bank is veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. Er heerst een informele en transparante werkcultuur. Wij bieden een dynamische werkomgeving binnen een groeiende organisatie waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. 

  

Jij gaat voor impact

Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als Interne relatiemanager. Dat Triodos Bank daarbovenop ook nog eens een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket garandeert, is mooi meegenomen. Denk hierbij aan: 

  • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. 
  • een aantrekkelijke pensioenregeling. 
  • 100% ov-vergoeding van de reiskosten die je maakt voor woon-werkverkeer. 
  • een fietsregeling. 
  • 28 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen. 
  • mogelijkheden voor opleidingen en scholing. 
  • de optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering. 

  

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Raphaël Nouwen, Team manager kleinbedrijf, telefoonnummer 030 - 694 20 69 of voor Duurzaam Vastgoed: Rianne Koster, Relatiemanager, telefoonnummer 030-694 24 50.

Kom je ons versterken?

Reageer dan voor 30 januari door je CV en motivatiebrief toe te sturen via de solliciteerknop. Geef bij je sollicitatie aan of je voorkeur uitgaat naar het team Kleinbedrijf of Duurzaam Vastgoed. 

De sollicitatiegesprekken voor team Kleinbedrijf zijn gepland op 4 en 5 februari van 15 uur – 17 uur. De tweede ronde van gesprekken is op donderdag 7 februari van 13. 30 uur tot 17 uur.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Energie, Utrecht, Financiele Administratie