Toezichthouder die zich inzet voor de betaalbaarheid van de zorg

Toezichthouder die zich inzet voor de betaalbaarheid van de zorg

Functieomschrijving

Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of de behandeling van een sportblessure op de Spoedeisende Hulp. Dat vinden we belangrijk en we geven er jaarlijks 80 miljard euro aan uit. Tegelijk is de Nederlandse zorgmarkt een complex samenspel tussen aanbieders, verzekeraars en zorgkantoren, patiënten en cliënten, politiek en een divers veld aan belanghebbenden. Middenin dat krachtenveld staat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In het werk van de NZa is het belang van de burger de eerste prioriteit. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. Wij maken vanuit dat perspectief regels en houden toezicht op de zorg. Werken bij de NZa betekent afwisselend, soms spannend werk, waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg.

De directie Toezicht en Handhaving
We controleren of zorgaanbieders, zorgverzekeraars, zorgkantoren en het CAK zich aan de wetten en regels houden. Zorgverzekeraars moeten bijvoorbeeld iedereen accepteren voor de basisverzekering, ongeacht leeftijd, inkomen, leefstijl of gezondheid. Zorgkantoren moeten voldoende kwalitatief goede zorg inkopen en cliënten ondersteunen en begeleiden naar tijdige en passende zorg. Zorgaanbieders moeten de behandelingen op de juiste manier in rekening brengen en duidelijke informatie geven over de prijs en kwaliteit van de zorg. En het CAK moet onder andere op een juiste manier de zorgaanbieders betalen, de eigen bijdrage innen en de burgerregelingen uitvoeren. Samen moeten partijen de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. Als het belang van de burger in het geding dreigt te komen grijpen we in. Met een gesprek, door partijen bij elkaar te brengen en in het uiterste geval met handhavingsmaatregelen, zoals een boete.

Hoe ziet je werk als toezichthouder eruit?
Jij controleert jaarlijks of het CAK zijn wettelijke taken en de daarbij behorende regelingen doelmatig en rechtmatig uitvoert. Je denkt ook mee over hoe we effectief toezicht kunnen houden op het CAK en voert gesprekken met partijen zodat de uitvoering van de regelingen verbeterd. Dat doe je uiteraard niet alleen met je collega’s binnen de NZa. Je werkt hierbij ook nauw samen met het CAK en andere belanghebbenden, waaronder andere toezichthouders en partijen die de informatie van het CAK gebruiken.

Wat bieden wij?
Werken middenin de zorg, bij een organisatie die regelmatig in de schijnwerpers staat. De mogelijkheid om actief bij te dragen aan het verbeteren van de zorg, zodat cliënten tijdig passende zorg krijgen en de zorg betaalbaar blijft. Veel ruimte om samen met betrokken, gemotiveerde en enthousiaste collega’s ons toezicht te vernieuwen en effectiever te maken. En verder:

  • Een salaris van maximaal € 5.450 (schaal 12 BBRA) of € 6.097 (schaal 13 BBRA), afhankelijk van je ervaring. Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
  • Goede faciliteiten, zoals een smartphone en laptop, waarmee je je werk soms ook thuis kunt doen.
  • Diverse verlofmogelijkheden en mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.


Wat breng je mee?
Je hebt een duidelijke visie op hoe je samen met je collega’s vorm wilt geven aan het toezicht. Daarbij deins je er niet voor terug om te pionieren, je floreert juist in een omgeving waarin nog niet alle paden zijn geëffend. Je hebt uitstekende analytische vaardigheden, maar je bent ook communicatief sterk. Daardoor leg je makkelijk contact met zowel collega’s binnen het projectteam als met externe partijen. Je staat stevig in je schoenen en bent dan ook niet bang om soms de rol van ‘kartrekker’ op je te nemen om tot creatieve maatwerkoplossingen te komen. Daarnaast heb je:
 

  • Een wo-opleiding, bij voorkeur op financieel gebied, zoals accountancy of bedrijfseconomie.
  • Ervaring met toezicht, zoals werkervaring bij een toezichthouder.
  • Minimaal vijf jaar ervaring met het doorgronden van complexe administraties en financiële verantwoordingen.
  • Kennis van de zorg is een pre.


Meer weten?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Minette van de Ven, unitmanager Toezicht Wlz-uitvoerders en het CAK, telefoonnummer 030 – 296 89 50.

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in onze procedures geen sluitingstermijnen. Dat betekent dat we de vacature pas sluiten als we een goede kandidaat hebben gevonden. Zolang de vacature online staat, kun je dus reageren. Als je meer informatie wilt over de stand van zaken van deze procedure, kun je contact opnemen met onze recruiter Kim Hooijmans op khooijmans@nza.nl of via 030 – 296 89 48.

Solliciteren op de functie van Toezichthouder
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke gegevens werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, Utrecht, Financiele Administratie, Financieel Medewerker