Business Controller Europa

Business Controller Europa
locatie: Joure, fulltime

Jouw bijdrage
Het is onze missie om bij te dragen aan de ontwikkeling van verantwoord voedsel voor een groeiende wereldbevolking. Jij als Business Controller van onze Europese entiteiten speelt een belangrijke rol in het werken aan onze ambitieuze missie. Als lid van het Europese managementteam lever je een essentiële bijdrage door financieel adviseur en sparringpartner te zijn voor management en directie. Je houdt toezicht op, en geeft uitvoering aan, alle controllingactiviteiten voor Europa. Je kunt dit coördineren en vertalen in concrete (strategische) plannen en adviezen. Je werkt nauw samen met verschillende functionele afdelingen (zoals HR, ICT en Communicatie), kleinere internationale dochterondernemingen (vanaf 2 werknemers) tot grotere internationale entiteiten (bijvoorbeeld onze Franse entiteit met ongeveer 35 werknemers). We bevinden ons momenteel in een overgangsfase binnen Finance van een financieel georiënteerde controllingrol naar een business ondersteunende rol .

Concreet geef je invulling aan de volgende hoofdtaken:

 • De missie van HZPC Europa vertalen naar strategische projecten, deze ondersteunen, voorbereiden en coördineren namens het Europese managementteam.
 • Analyseren van relevante gegevens over kansen, concurrentie, prognoses en trends met betrekking tot de (financiële) prestaties van de Europese activiteiten van HZPC.
 • Een sparringpartner zijn voor de managers in Europa en hen uitdagen in discussies over de financiële en operationele prestaties. Dit doe je door de periodieke financiële rapporten en prognoses te analyseren en interpreteren.
 • Ad-hoc ondersteuning bieden aan lokaal (financieel) management bij besluitvorming over knelpunten, kansen en passende acties op verschillende gebieden (verkoop, logistiek, productie, communicatie, HR).
 • Advies geven over (potentiële) risicogebieden en kennis ontwikkelen over de strategie en prestaties van concurrenten in de markt.
 • Het doorontwikkelen van de Finance-functie binnen de HZPC-groep. Dit doe je samen met de andere leden van het Global Finance Management Team, voorgezeten door de CFO.


Jouw profiel
Je bent aantoonbaar een ervaren Business Controller. Je fungeert als een echte partner voor de organisatie en bent een leider met de vaardigheden om de Finance-functie binnen HZPC naar een hoger niveau te tillen. Verder heb/ben je: 

 • Een master in Business Administration of Finance gevolgd door een RC-kwalificatie (Certified Controller).
 • Ongeveer 10 jaar werkervaring, bij voorkeur in een multinationale organisatie en in de agrovoedingssector.
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Nederlands is een pre.
 • Kennis van/en ervaring met financiële administratie, rapportageprocessen, operationele controlling en risicomanagement. 
 • IT-vaardig: je hebt uitstekende vaardigheden in Microsoft Excel en bedrijfsanalysetools.
 • Bereid om te reizen binnen Europa (maximaal 20% van je tijd). 


Wij bieden
Een fulltime functie op ons hoofdkantoor in Joure. Verder bieden wij:

 • Een omgeving waarin we initiatief en een ondernemende houding waarderen.
 • Een carrière in een professionele en groeiende organisatie met een toegewijd multidisciplinair team van (internationale) collega's.
 • Een competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse collectieve variabele beloning.
 • De kans om jezelf verder te ontwikkelen. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en bieden de mogelijkheid om dit te doen.
 • Een contract voor een jaar met wederzijdse intentie om het vervolgens om te zetten in een vast contract.


Over HZPC
HZPC is wereldwijd marktleider in pootgoed en een multinational van Nederlandse oorsprong. Innovatie staat centraal bij het kweken van nieuwe aardappelrassen die optimaal aansluiten op lokale groeiomstandigheden en vraag vanuit de markt. Ons team van 350+ collega’s werkt vanuit 15+ landen en we exporteren pootaardappelen naar meer dan 90 landen. Meer informatie is te vinden op www.hzpc.com.

Jouw reactie
We willen je vragen uiterlijk vrijdag 25 januari 2019 te reageren via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jordan van Vilsteren (CFO, jordan.vanvilsteren@hzpc.com) of Jephtha Verheijen (HR, jephtha.verheijen@hzpc.com). Telefonisch zijn zij bereikbaar via 0513-489888, het algemene nummer van HZPC. Je kunt dan naar een van hen vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Agrarische bedrijven, € 3.000 - € 5.000, > 10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Controller, Friesland, Financieel Adviseur