Financial voor de publieke sector (junior, medior en senior niveau)

Adviseur Finance voor de publieke sector (junior, medior en senior niveau)
(32-40 uur, vaste baan)

Je functie


Heb jij hart voor de publieke zaak en ben je goed bekend met de administratievoering en het opstellen van planning & controlproducten voor overheids- en nonprofitinstellingen? Maak dan kennis met een organisatie met korte lijnen en een informele sfeer die zich gespecialiseerd heeft in de dienstverlening aan de publieke sector. 

Je werkzaamheden

Als Adviseur Finance ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van een eigen opdracht bij één van onze klanten in de publieke sector. Dat zijn bijvoorbeeld gemeenten, schoolbesturen, zorginstellingen e.d. In deze functie treed in dienst van EFK en wordt uitgezonden naar verschillende opdrachtgevers. Afhankelijk van het niveau van de functie (junior, medior of senior) zorgen wij voor begeleiding door een ervaren collega of voer je de opdracht geheel zelfstandig uit. De interim opdrachten hebben een grote diversiteit: van ondersteuning bij de financiële administratie tot de verschillende deelgebieden van control zoals financial control of business control, tot projectmatige werkzaamheden. Hierbij heb je de zekerheid van een vaste baan en de uitdaging van een ZZP’er! 

Je uitdaging is om als Financieel expert zodanig samen te werken met de collega’s van de klant dat je ervaren wordt als eigen collega. Zonder dat je je constructief kritische en zakelijke houding, die men van een (interim) professional mag verwachten, uit het oog verliest. Dit terwijl je je focus houdt op het tijdig realiseren van de geplande resultaten. 

Je kenmerken
Je bent geslaagd als:

  • Je in staat ben om je snel en effectief in te werken bij een nieuwe opdracht bij een nieuwe klant;
  • Je goed kan samenwerken met de klant (en de eigen collega’s) waarbij je een goed evenwicht kan bewaren tussen een goede werkrelatie en een kritische houding;
  • Je je snel de specifieke wet- en regelgeving van de klant eigen kan maken;
  • Je in staat bent om tijdig aan de bel te trekken wanneer je tegen knelpunten aanloopt of behoefte hebt aan ondersteuning zodat knelpunten niet escaleren;


Verder vragen wij:

  • Een financieel mbo- of hbo-diploma, bijvoorbeeld in boekhouden of bedrijfseconomie;
  • Bij voorkeur aantoonbare ervaring in de publieke sector;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Kennis van financiële pakketten (b.v. Exact, key2 financien, Afas)
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving over verslaggeving;
  • Een flexibele instelling.


Je werkomgeving

Je komt te werken in een informele omgeving waarbij eigen inbreng zeer gewaardeerd wordt. 
EFK hecht veel waarde aan een gezonde werksfeer. Dit uit zich vooral in informele branchemeetings/borrels en personeelsuitjes.

Er is volop ruimte tot ontwikkeling en zelfontplooiing door middel van bijvoorbeeld (online) cursussen en trainingen die wij aanbieden en het organiseren van workshops.

Een gezonde werk-privé balans wordt door ons gestimuleerd.

Daarnaast bieden wij natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden zoals een prima salaris aangevuld met een eindejaarsuitkering en een flexibele uitkering (die je ook mag gebruiken voor extra verlof) en een goede pensioenvoorziening.

Enthousiast geworden? Maak kennis met ons team en stuur jouw reactie (motivatie en CV) via de 'Solliciteer' button naar ons toe!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, In overleg, MBO, 5-10 jaar, Assistent Accountant, > 10 jaar, Controlling, Financiele Administratie, Controller, Non-profit organisaties, Noord-Holland, Overheid