Senior Business Controller Gebiedsontwikkeling

Werk jij mee aan het realiseren en uitwerken van gebiedsgerichte opgaven bij Ruimte in de snelst groeiende stad van Nederland?

 

Gemeente Utrecht heeft een vacature voor een

 

Senior Business Controller Gebiedsontwikkeling


Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland. Dit vraagt van de gemeente dat ze een sterke focus heeft op het begeleiden van deze groei zodat de stad aantrekkelijk, leefbaar en inspirerend is én blijft voor de inwoners, ondernemers en bezoekers. Elke afdeling van de gemeente Utrecht biedt daaraan een eigen bijdrage. 

Dit is je werk als Senior Business Controller Gebiedsontwikkeling
Utrecht groeit en daarmee het aantal gebiedsgerichte opgaven in de stad; er zijn langlopende gebiedsontwikkelingen en tegelijkertijd starten er vele nieuwe. Al deze verschillende interessante gebiedsopgaven vragen om advisering vanuit business control. 

Als senior business controller gebiedsontwikkeling draag je, samen met je collega’s, zorg voor een goede uitoefening van de control-functie binnen het Ruimtelijk Domein en daarbinnen specifiek voor gebiedsopgaven. In deze inhoudelijke rol ben je (pro)actief met heldere advisering en met financieel analytisch werk, waarbij je voortdurend de verbinding zoekt met de opgaven waarop je aangesloten bent. Je werkt mee aan financieel strategische adviezen en integrale management- en bestuursrapportages Ruimte. Je adviseert stevig en zelfstandig op verschillende complexe gebiedsopgaven (richting management en bestuur), je bent onafhankelijk en je werkt nauw samen met de adviseurs ‘Investeren en Exploiteren’ (planeconomen en vastgoedadviseurs). 

Dit is jouw werkplek
Je werkt in het team business control van het gilde ‘Business intelligence, organisatievernieuwing en professional support’. Collega’s in dit gilde hebben o.a. verstand van netwerksturing, besluitvormingsprocessen, innovatie en data gedreven sturing. In het gilde werken 100 collega’s. 

Dit vragen we van je
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over wo-denkniveau en heb je ruime werkervaring in een vergelijkbare rol.

  • Je hebt kennis van het ruimtelijk domein, specifiek gebiedsontwikkeling en grondbeleid (o.a. de financiële regelgeving).
  • Je bent een kritisch denker en kan kansen, belangen en risico’s, in een sterk politieke en beleidsrijke omgeving, op de juiste wijze inschatten en vertalen naar gefundeerde adviezen waarbij je tegelijk kan omgaan met weerstanden.
  • Je brengt en houdt overzicht in een omgeving die continu in beweging is.
  • Je kunt leunen op een breed palet aan sociale- en communicatieve vaardigheden, waarbij je moeiteloos schakelt tussen verschillende gesprekspartners zoals de managers, concern financiën, beleidsadviseurs, vakspecialisten en de accountant.


Wat biedt Gemeente Utrecht jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 4.022 en € 5.520 op basis van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
  • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding klik hier.


Meer informatie
Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Nynke van der Werff, business controller Ruimte, 030 286 9656. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jan Willem de Boer, Recruiter, via 06 1829 1753. 

Solliciteren op de functie van Business Controller Gebiedsontwikkeling
Enthousiast geworden om als senior business controller gebiedsontwikkeling aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct via onze sollicitatiepagina

Een assessment behoort tot de mogelijkheden. 

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. 

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom! 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Control, Controller, Business Controller, Financial Controller, Ruimtelijk Domein, Overheid, Gemeente, vacature Utrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, Audit, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Gemeente, Business Controller, Overheid