Manager finance & control ( fulltime)

Manager finance & control
Locatie: Noord-Holland
Referentie: 263


Introductie
Internationaal Transportbedrijf Moeijes B.V. (verder: Moeijes) is een vierde generatie familiebedrijf, in 1917 opgericht door de heer Jan Moeijes. De organisatie groeide onder het leiderschap van de derde en vierde (huidige) organisatie uit tot een sterk bedrijf met een duidelijk stempel in de transportsector. Met haar circa 80 multifunctionele volumecombinaties vervoert zij bloemen, planten, volumegoederen, fruit en groenten. De kracht van de organisatie ligt in haar ondernemerschap en strategische keuzes, haar flexibiliteit in (internationaal) plannen en haar optimale laadvermogen. De medewerkers van Moeijes hebben een pragmatische, positieve en recht-door-zee-werkstijl. Er heerst in het bedrijf een hoge mate van ‘wij-gevoel’. Om deze succesvolle organisatie verder te professionaliseren en met het oog op de aanstaande pensionering van de huidige financial zijn wij op zoek naar een:

Hands-on Manager finance & control (fulltime)

Functie-informatie
Als manager finance & control ben je verantwoordelijk voor de financiële-, bedrijfs-, en salarisadministratie met ondersteuning van drie fte. Daarbij overzie je de
debiteuren-, crediteuren-, grootboek- en voorraadadministraties. Je bereidt rapportages voor en verstrekt financiële overzichten aan de directie. Daarnaast draag je zorg voor de loon- en personeelsadministratie, alsmede voor het jaarrekeningtraject. Je handelt financiële vragen van (interne en externe) klanten af en je onderhoudt contacten met banken, verzekeringsmaatschappijen en de accountant. Tevens zul je het voortouw moeten nemen ten aanzien van de professionalisering van het huidige IT-systeem (Navision TMS) dan wel de implementatie van een geheel nieuw systeem.
Wij zoeken een financial met hands-on-mentaliteit; iemand die in staat is het overzicht te creëren en behouden en iemand die denkt in eenvoud en oplossingen. De ideale kandidaat heeft ruim ervaring in een brede financiële functie en beschikt over een goed ontwikkelde ondernemersgeest. Daarnaast ben je open, eerlijk en heb je een flexibele, zelfsturende en nuchtere houding.

Functie-eisen

  • Een afgeronde financiële/bedrijfseconomische opleiding op hbo-niveau.
  • Vijf tot tien jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Een gedreven financiële gesprekspartner die in staat is om processen te optimaliseren.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, gestructureerde en oplossingsgerichte werkstijl en gefocust op kwaliteit en interne beheersing.
  • Aantoonbare ervaring met het leidinggeven, coachen, motiveren en begeleiden van een klein team.
  • Affiniteit met het werken in een familiebedrijf.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met Navision (TMS).
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving Noord-Holland en fulltime beschikbaar.


Inlichtingen bij
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw M.M.H. (Machteld) Hoogenboom, via telefoonnummer 030-284 9960.

Aanbod
Wij bieden een uitdagende financiële functie in een middelgroot familiebedrijf waarbij je een belangrijke rol speelt met betrekking tot de optimalisering en beheersing van de financiële processen. Je werkt nauw samen met de directie en stuurt een betrokken team aan. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden.

Solliciteren bij
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Uw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden ten aanzien van mevrouw S.N. (Sam) Trentelman via het online sollicitatieformulier, vacaturenummer 263. Uw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment kan deel uitmaken van de procedure. De eerste selectie zal plaatsvinden vanaf week 2. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Financiele Administratie, Financieel Manager, Noord-Holland, Transport/Logistiek/Opslag, Internationaal