Operational Auditor

Binnen de afdeling Dienstverlening en Informatiebeheer zijn we op zoek naar een

Operational Auditor

voor 32-36 uur per week

Wat houdt de functie in?
De Interne Controle is eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de jaarlijkse auditplanning. Zij treedt daarbij in direct contact met de extern accountant van de gemeente. Zij heeft een sterke adviesrol in de verbetering van de gemeentelijke processen. Veranderingen als de komst van de omgevingswet én de implementatie van de rechtmatigheidsverantwoording door het college maken dat er sprake is van een sterk veranderende omgeving en dynamische functie. Je bent een teamplayer en maakt je processen snel eigen. Binnen de gemeente Heerde zijn de lijnen kort en kun je snel schakelen en doelen behalen.

De bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Interne Controle liggen vast in het Interne Controle statuut. De functie-eenheid bestaat uit drie enthousiaste en deskundige collega’s. Per direct is er ruimte beschikbaar voor de inzet van jou!

Van jou verwachten wij dat je onder beperkte aansturing zelfstandig zorgdraagt voor de opzet en uitvoering van hoofdzakelijk operational audits. Het inrichten van de controle en het definiëren van de te toetsen beheersmaatregelen maakt hier onderdeel van uit. De audits hebben een direct raakvlak met de processen die eveneens object van onderzoek zijn door de extern accountant. De uitkomsten van je onderzoek leg je vast in een auditrapportage die je vervolgens bespreekt met de proceseigenaar en het MT. Het management ondersteun je bij het analyseren van risicovolle situaties. Op basis van je onderzoek doe je verbetervoorstellen voor procesverbetering en –beheersing. Hierbij houd je rekening met de mogelijkheden die de gemeente biedt. Het uitvoeren van subsidiecontroles behoort eveneens tot je takenpakket, evenals het uitvoeren van de jaarlijkse SISA controles en de Suwinet audit. De wethouder Financiën neemt jaarlijks kennis van de uitkomsten van de belangrijkste onderzoeken en de wijze waarop de beheersing van de meest belangrijke risico’s plaatsvindt.

Wat vragen wij?
Je bent een goede planner, je bent resultaatgericht, nieuwsgierig en stressbestendig en je vindt eenvoudig je weg in een nieuwe organisatie. Daarbij heb je overtuigingskracht, kun je jezelf prima presenteren en stel je jezelf onafhankelijk op. Je bent een goede sparringpartner voor de concerncontroller en collega auditor. Vaktechnisch geef je ons nieuwe inzichten. Graag zien wij dat je beschikt over een afgeronde bachelor/master opleiding, richting bedrijfskunde, Accountancy. Je hebt kennis van controletechnieken en je hebt aantoonbare auditervaring (minimaal 2-3 jaar ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld een interne auditdienst of accountantskantoor). Affiniteit met IT-auditing is een pré.

Wat bieden wij?
Wij bieden, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 3.805,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (maximaal schaal 9), afhankelijk van vooropleiding en ervaring. De functie is ingepast in het functieprofiel van vakspecialist B. Het betreft een aanstelling voor één jaar die na gebleken geschiktheid wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Daarnaast kent de gemeente uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan, babyverlof, bedrijfsfitness, studiefaciliteiten, een individueel keuzebudget van 17,05% en een prettige werkomgeving.
Momenteel vindt er een functiewaarderingstraject plaatst en is de inschaling indicatief.

Over de gemeentelijke organisatie
De gemeente Heerde is een slagvaardige organisatie, waar de medewerkers de ruimte krijgen om initiatief te nemen. Ondernemend en omgevingsbewust zijn onze kernbegrippen. Veel werkprocessen zijn gedigitaliseerd en we werken bijna papierloos. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt. De gemeentelijke organisatie bestaat uit circa 150 medewerkers, verdeeld over zes afdelingen.

De Interne Controle opereert organisatie breed. Zij is hiërarchisch geplaatst binnen de afdeling Dienstverlening en Informatiebeheer, de afdeling die primair ten doel heeft vorm te geven aan de inrichting en het beheer van de informatiestromen. De operationele en functionele aansturing vindt plaats door de concerncontroller.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rianne van der Veen, Concern Controller, telefoon 0578-699 494.

Reageren
Je sollicitatie ontvangen wij graag voor 7 januari 2018 via onze sollicitatiepagina. De gesprekken staan gepland op donderdag 10 januari 2019.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 


Trefwoorden: Interne Controller, Auditor, Audit, Interne Controle, Accountancy, IT-Auditing, Finance, Financieel, Gemeente, Gemeentelijk, Overheid

 

 

 

 

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, Audit, 3-5 jaar, Auditor, Controlling, Gemeente, Controller, Gelderland, Overheid