Register Accountant met een compliance ambitie

Registeraccountant met een compliance ambitie
Zwolle | 36 uur

Dit is ONS
ONS is een samenwerkingsverband van de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel op het gebied van bedrijfsvoering. Deze organisaties werken al enige tijd samen en hebben vanuit deze samenwerking een Shared Service Centrum opgericht. Dit om continuïteit, kwaliteit en efficiency te kunnen borgen. Vanaf 1 januari 2018 is deze samenwerking als zelfstandige bedrijfsvoeringsorganisatie vormgegeven.

ONS staat voor Overheid en Service. De organisatie is opgebouwd uit de afdelingen ICT, Inkoop en Contractmanagement en Personeels- en Salarisadministratie en een kleine stafafdeling Bedrijfsvoering en Control. Bij ONS werken ongeveer 100 medewerkers voor in totaal meer dan 3.000 ambtenaren. ONS heeft de ambitie om te groeien, zowel in aantal deelnemers alsook in het aantal bedrijfsvoeringstaken.

ONS wil richting onze partners aantoonbaar compliant zijn. Binnen de afdeling PSA wordt daarvoor gewerkt met een Control Frame Work (CFW) en wordt toegewerkt naar een jaarlijkse ISAE-3402 type 2 verklaring. Ook op de gebieden van fiscaliteit, projecten en financiële rechtmatigheid willen we onze processen en organisatie adequaat ingericht hebben zodat we aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving. Om dit te kunnen realiseren is in samenspraak met onze partners besloten om de compliance zwaarder aan te zetten en hiervoor bij ONS een functionaris aan te stellen.

Dit ga je doen
Je voert compliance audits uit bij de diverse domeinen van ONS, waarbij in eerste instantie financiën, IT, projectmanagement en fiscaliteit tot de scope behoort. Voor de compliance-audits stel je in samenspraak met het management van ONS jaarlijks een plan op.  Bij de totstandkoming van dit plan houd je rekening met de (risico)ontwikkelingen in de organisatie, de aanpak van de externe accountant, de interne dan wel externe ontwikkelingen en de beschikbare capaciteit. Binnen de kaders van dit plan ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van en rapporteren over de afgesproken audits. Je rapporteert hierover aan de directeur van ONS en daarnaast bespreek je je bevindingen en adviezen met het betrokken management en proceseigenaren. Je monitort tevens de follow up van de afgesproken acties naar aanleiding van een audits en rapporteert hierover aan de directeur van ONS. Daarnaast speel je een actieve rol bij het opstellen van het ONS-brede Control Frame Work.

Dit ben jij
We zoeken iemand die een goede mix meebrengt van de voor ons belangrijke punten. En we beseffen ons dat we veel vragen en dat vast niet alle punten even goed ontwikkeld zijn bij je. Dit hoeft je niet ervan te weerhouden om te reageren. Je competenties en je inhoudelijke bagage samen maken of je voor ons de beste kandidaat bent.

De ideale kandidaat is een professional met een sterke persoonlijkheid en natuurlijk overwicht. Is communicatief vaardig en staat stevig in zijn/haar schoenen, kan goed omgaan met weerstanden en weet zichzelf prima te presenteren. Is iemand met een hands-on mentaliteit; een zelfstarter. Pakt de voortrekkersrol en weet voldoende draagvlak en urgentiebesef te creëren voor het uitvoeren van de audits en het doorvoeren van noodzakelijke procesverbeteringen bij het betrokken management en medewerkers.

Is in staat anderen te overtuigen en boekt resultaten. Heeft bij voorkeur werkervaring opgedaan bij één van accountantskantoren die werkzaam zijn in de publieke sector. Heeft een ruime (minimaal 3 jaar) ervaring als auditor waarbij de financiële- en proces audits een belangrijk onderdeel van je takenpakket was. Is door zijn/haar brede kennis van de uitvoering van audits op de processen van ONS breed inzetbaar. Is van nature op zoek naar mogelijkheden voor verbetering in de organisatie en de processen. Heeft een neus voor wat er in de organisatie speelt en kan schakelen op de verschillende niveaus binnen de organisatie. Kan uitstekend zelfstandig werken, waarbij als er in teams gewerkt wordt ook een echte teamplayer is. Is onafhankelijk, integer en objectief. Is analytisch en werkt accuraat. Van nature ben je nieuwsgierig, initiatiefrijk en ondernemend.

Dit neem je mee

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een afgeronde accountancy-opleiding. Een afgeronde R-opleiding is een pré (RA, RO, RE of RC).
  • Je hebt werkervaring opgedaan in de publieke sector bij of via een accountantskantoor.
  • Je hebt (minimaal 3 jaar) ervaring in het beoordelen van (financiële) processen in de publieke sector en beschikt over actuele kennis van het Besluit Begroten en Verantwoorden (BBV).
  • Je beschikt over kennis van compliance audits en hebt compliance audits uitgevoerd.
  • Je hebt affiniteit met geautomatiseerde gegevensverwerking en het beoordelen van de opzet en werking van geautomatiseerde systemen.
  • Ervaring met data-analyse is een pré.

Dit bieden wij
Wij bieden je een afwisselende functie in een jonge, dynamische en ambitieuze organisatie die oog heeft voor jou als mens en professional. Je krijgt volop ruimte om de functie naar eigen inzicht in te vullen met voldoende perspectieven voor professionele groei. Naast de inhoudelijke uitdagingen bieden we een goed salaris en uitstekende secundaire voorwaarden. Het salaris is maximaal € 4.859,00 (maximum functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit salaris is exclusief 17.05% Individueel Keuze Budget.

Solliciteren
Solliciteren kan tot 7 januari 2019 via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken zijn in de tweede en derde week van januari 2019.

Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt na de selectie in overleg ingepland.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Peter Zwiers
Bedrijfsvoering en Control
tel.: 038-4984237
e-mail p.zwiers@ssc-ons.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: vacature Accountant Zwolle, Finance, Financieel Specialist, Accountancy, Compliance Professional, Zwolle


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, HBO+, Accountant RA, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Compliance, Overijssel, Overheid