(Business) Controller

Ben jij of Ken jij een (Business) Controller die buiten kaders kan denken?

 

Het adviseren over reguliere activiteiten is geen kunst. Anders wordt het wanneer de opgaven met innovatieve instrumenten worden opgepakt, niet binnen de bestaande kaders lijken te passen en een eigen aanpak vragen. Op dat moment is het de uitdaging om als financial bij de provincie Overijssel een passende en verantwoorde oplossing te zoeken. Wij zoeken een nieuwe collega die deze uitdaging aan durft te gaan!

 

Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

 

(Business) Controller
36 uur per week


Wat ga je doen als Business Controller?
Je adviseert vanuit je financiële achtergrond integraal op provinciale beleidsvoorstellen en toetst deze aan de concernkaders. Denk daarbij aan de vraagstukken rond de Europese programma’s, Cultureel erfgoed of het Midden- en KleinBedrijf.
Als controller ben je de sparringpartner van én luis in de pels voor het management. Samen met een viertal collega-controllers draag je zorg voor de tweedelijns & brede control aan de beleidseenheden. Jij hebt als controller een voortrekkersrol bij het signaleren, analyseren en bespreekbaar maken van risico’s en het opstellen van de beheersmaatregelen. Je volgt ontwikkelingen op het financiële vakgebied en onderzoekt, ontwikkelt en implementeert instrumenten die passen bij onze organisatie en jouw eenheid. Je hebt vanuit het financiële team een actieve rol in provinciale projectgroepen zoals formatiebeheer, fiscaliteit of subsidies. Het team Financiën vormt de spil binnen de planning & control-publicaties waarmee Gedeputeerde Staten verantwoording afleggen aan Provinciale Staten. Als contactpersoon richting jouw eenheid zorg je voor de tijdige afstemming en juiste bijdrages. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee?
Als controller ben je in het bezit van een hbo of wo-diploma in bijvoorbeeld bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde. Je hebt ruime ervaring als controller binnen een (politieke) overheidsorganisatie of non-profit organisatie. Gevoel voor digitale rapportagesystemen is een must. Ervaring met SAP en Pepperflow is een pré. Je adviseert effectief, creatief en denkt in mogelijkheden. Je verplaatst je in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je beantwoordt niet alleen vragen die worden gesteld maar handelt pro actief. Je zoekt daarbij op een natuurlijke wijze de verbinding met collega’s en kunt goed in teamverband werken. Politieke sensitiviteit is een belangrijke kwaliteit. Wanneer je als controller bij de eenheid Bedrijfsvoering werkt, dan kloppen de cijfers. Dat vinden we vanzelfsprekend. Je maakt het verschil doordat je geïnteresseerd bent in het verhaal achter de cijfers en de verbinding tussen beiden weet te leggen. Je staat stevig in je schoenen. Je bent vasthoudend in je standpunt en niet bang om een afwijkend standpunt in te nemen, ook tegen managers en bestuurders. Je adviezen kun je zowel mondeling als schriftelijk helder communiceren.

Wat biedt Provincie Overijssel jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3.287,60 en maximaal 4.696,60 (schaal 11) bij een 36 urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. De provincie Overijssel biedt je een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen, je hebt hiervoor een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van 5000,- per 5 jaar tot je beschikking. Samen met je collega’s werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Het team Financiën is een professionele, klantgerichte financiële dienstverlener binnen de Provincie Overijssel. De circa 20 medewerkers staan voor een gezonde, transparante en toekomstbestendige financiële huishouding. Proactief beweegt het team mee met de (veranderende) politieke actualiteit en maatschappelijke ontwikkelingen. De sfeer in het team is werkgericht en collegiaal. Plezier en humor zijn belangrijk! Het team maakt deel uit van de eenheid Bedrijfsvoering, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid Bedrijfsvoering telt ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over teams Financiën, Personeel & Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. De collega’s in de eenheid zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Solliciteren op de functie van Business Controller
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie tot 31 december 2018 achter via onze sollicitatiepagina.

Voor in je agenda

 

  • Het 1e sollicitatiegesprek is op 07 januari 2018
  • Het 2e sollicitatiegesprek is op 10 januari 2018
  • Het 3e sollicitatiegesprek is op 15 januari 2018

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Controller, Controlling, Business Controller, Financial Controller, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, HBO, WO, Overheid, Gemeente, vacature Zwolle, vacature Provincie Overijssel

 

 

 

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Overijssel, Overheid