Financieel Klantconsulent / incasso medewerker (36 uur)

Vind je het een sport om huurachterstanden van onze klanten te verlagen? Heb je de instelling & kwaliteiten die nodig zijn om hier successen in te boeken? Ben je sterk in complexe processen die veel vragen van je communicatieve en organisatorische talenten? Maak je makkelijk contact met het externe (zorg)netwerk? En ben je graag de spin in het web met een blik naar buiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Zeker als je ook nog een afgeronde HBO-opleiding hebt. Want Woonlinie in Zaltbommel heeft een vacature voor een

Financieel klantconsulent / Incasso medewerker (m/v) 36 uur
Een vriendelijke, overtuigende en oplossingsgerichte financieel klantconsulent!

Jouw verantwoordelijkheid
Je bent verantwoordelijk voor de huurachterstanden van huidige als vertrokken klanten. Binnen de afgesproken kaders van de afdeling Markt & Maatschappij krijg jij alle ruimte en tijd om preventief en curatief onze bewoners te stimuleren tijdig te betalen zodat de gehele huurachterstand daalt. Dat is meer dan ooit belangrijk voor onze huurder en onze eigen bedrijfsvoering. 

Je hebt telefonisch en persoonlijk contact (zowel op kantoor als bij mensen thuis) om:

 • Huurders pro-actief te informeren en adviseren bij betalingsproblemen. Je stimuleert huurders zelf na te denken over hun betalingsproblematiek.
 • Haalbare afspraken met hen te maken en deze te bewaken. Je geeft daarbij duidelijk aan wat wel en niet mogelijk is en wat de consequenties zijn bij het niet nakomen van afspraken en/of oplopen van de huurachterstand.
 • (Tijdig) complete dossiers over te dragen naar de deurwaarder en de afhandeling ervan te monitoren. Je werkt daarvoor planmatig en gestructureerd aan de dossiers en administreert zorgvuldig alle stappen in het proces.
 • Samenwerken met het externe (zorg) netwerk, zoals Vroeg eropaf.
 • Je hebt oog voor preventie. Hiervoor doe je verbetervoorstellen voor onze processen zodat betalingsproblemen voorkomen kunnen worden.
 • Huurders door te verwijzen naar de juiste (hulpverlenende) instanties, zoals sociale dienst, budgetbeheerders en maatschappelijke instanties. Jij hebt geïnvesteerd in de relatie met deze organisaties, zodat ze graag voor en mét jou en de huurder aan de slag gaan!


Tijdige interventie en persoonlijk contact bij beginnende huurachterstand is cruciaal om grote betalingsproblemen te voorkomen. Huurachterstand kan bovendien een signaal zijn van meer problemen en leiden tot complexere problemen. Huren zijn bovendien een belangrijke inkomstenbron voor corporaties en het is dan ook belangrijk dat huurachterstand tijdig gestabiliseerd of opgelost wordt. 

Als stabiliseren of terugbrengen van huurachterstand niet lukt, dreigt huisuitzetting en dat is voor corporatie en huurder geen oplossing. Het vergt een bijzondere combinatie van zakelijkheid en empathisch vermogen om dit te voorkomen. 

In deze functie ben je echt de spin in het web en werk je nauw samen met de woonconsulenten en met externe partijen om de huurachterstanden te beperken. Je werkt op de afdeling Markt & maatschappij en je leidinggevende is de teamleider Klant. Dit team houdt zich bezig met de kern van onze organisatie: een (t)huis bieden aan mensen met een kleine portemonnee. Wij snappen als geen ander in de organisatie wat er speelt bij onze huurders en brengen die kennis in de organisatie. En daar kun jij ons bij helpen!

Als je onze nieuwe financieel klantconsulent wordt, heb je:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur financieel-zakelijke dienstverlening of sociaal-juridisch
 • Beschik je over voldoende kennis van (huur)incasso en de relevante juridische aspecten
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie bij een corporatie, bewindvoerder of een detacheringsbureau dat werkt voor corporaties is een pre
 • Affiniteit met informatisering en het continu verbeteren van processen om je tijd zo efficiënt mogelijk te verdelen tussen een huurder met complexe problematiek die maatwerk vraagt en bijvoorbeeld een eenmalige wanbetaler.
 • Een kordate, duidelijke en prettige telefoonstem én een zakelijke insteek.
 • Een flinke dosis creativiteit die je aanboort op het moment dat een huurder niet thuis geeft.
 • De drive om allerlei verschillende huurders vriendelijk en deskundig te woord te staan.
 • Ervaring met budgetcoaching is een pré


Daarnaast ben je:

 • Zorgvuldig en planmatig in het registreren en monitoren van alle activiteiten.
 • Altijd op zoek naar creatieve oplossingen om snelle en tijdige huurbetalingen te borgen.
 • Stressbestendig, daadkrachtig en durf je beslissingen te nemen.


Wij bieden
Woonlinie zoekt mensen met ambitie en inzet, die gaan voor onze huurders! Daar staat tegenover dat je kunt rekenen op een dynamische en brede functie. Je kunt altijd terugvallen op een deskundig en fijn team binnen een prettige en sociale werkomgeving. We starten bij onze organisatie altijd met een tijdelijk contract. De waardering is een salaris dat recht doet aan de uitdaging: schaal F van de CAO Woondiensten, ca bruto € 2244 tot maximaal € 3019 per maand o.b.v. een 36-urige werkweek. Woonlinie kent ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. goede opleidingsmogelijkheden).

Ben je geïnteresseerd? 
Je reactie, in de vorm van een brief & cv, is welkom bij Astrid Bouman, HRM-adviseur, via de 'Solliciteer' button. Als je vragen hebt, kan je haar bereiken via telefoonnummer (088) 520 4000. 

De reactietermijn eindigt donderdag 13 december 2018. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 21 december 2018.

Woonlinie is een ambitieuze woningcorporatie met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Wij beheren ongeveer 4.500 woningen in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard. De wensen van onze huurders, eigenaars en relaties bepalen de koers van onze organisatie. Onze mensen kennen de straten en wijken waar we werken en monitoren wat er gebeurt. Ze kunnen goed communiceren en kunnen luisteren naar bewoners. Ook werken ze intensief samen met gemeentes en andere organisaties. Wij staan als organisatie namelijk midden in de samenleving! Binnen een professionele en informele omgeving bieden wij onze medewerkers een plek waar hard gewerkt wordt in een maatschappelijke context. Kijk voor meer informatie op www.woonlinie.nl of Linkedin, Facebook en Twitter. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Betalingen, > 10 jaar, Credit Controller, Gelderland, Financieel Adviseur, Onroerend Goed