Controller

Gemeente Haarlemmermeer heeft voor haar locatie in Hoofddorp een vacature voor een
 

Controller

32-36 uur

Gemeente Haarlemmermeer zoekt voor haar locatie in Hoofddorp een Controller. Je werkt op strategisch en abstract niveau aan dossiers die voor de gemeente van sector overstijgend belang zijn. Veel van deze dossiers spelen in het fysieke, economische en sociale domein waarbij Schiphol natuurlijk een rol speelt. De gemeente werkt aan een versterking van de concerncontrol en je komt dan ook niet in een gespreid bedje terecht. Je beschikt over een gevarieerd instrumentarium van beïnvloedingsstijlen en hebt oog voor zowel de hard als soft controls. Je adviseert direct aan bestuurders, directeuren en clustermanagers op het terrein van sturingsvraagstukken en risicomanagement. Jij bent in staat om onafhankelijk te manoeuvreren in een dynamische omgeving. 

Jouw rol als Controller
De Controller speelt een strategische en tactische rol op het snijvlak van politiek, samenleving en organisatie. Het is een uitdagende en verantwoordelijke functie waarbij je mede vormgeeft aan de control functie. De versterkingsopgave van concerncontrol is de samenwerking van de three lines of defence te verhelderen en te versterken. 

De Controller heeft een eigen aandachtsgebied. Binnen het aandachtsgebied zorg je dat de lines of defense werken en adviseer je vanuit een brede scoop proactief over het realiseren van doelen en het benoemen van risico’s. Je houdt door een goede prioriteitsstelling in de gaten dat je vanuit een brede scoop blijft kijken en voorkomt dat je te diep in de dossiers terecht komt. Je krijgt daarnaast een rol in de versterking van de organisatie brede control functie. Je kunt kaders opstellen voor control en sturing. 

Waar ga je werken?
De gemeente Haarlemmermeer heeft een klein, hoogwaardig Cluster Corporate Control dat verantwoordelijk is voor de organisatie brede control activiteiten op strategisch niveau en de inrichting en opbouw van de gemeente brede control organisatie. De activiteiten van Corporate Control zijn onder meer:

  • Het adviseren van het college en de directie over sturings- en control vraagstukken binnen de gemeente;
  • De begeleiding van de ontwikkeling van de controlfunctie organisatie breed;
  • Het risicomanagement op concernniveau;
  • Het onderzoeken van doeltreffendheid en doelmatigheid van het beleid en de organisatie van de gemeente;
  • Het beoordelen en toetsen van control mechanismen binnen en buiten de organisatie en het verzorgen van periodieke rapportages t.a.v. strategie en bedrijfsvoering.


Corporate Control opereert onafhankelijk maar niet geïsoleerd: Zij is de natuurlijke sparringpartner van college, directie en clustermanagement op het gebied van control vraagstukken. Het stafbureau is gepositioneerd rechtstreeks onder de Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur. 

Wat neem je mee?
Als controller ben je analytisch, zakelijk en in staat onafhankelijk te denken en te handelen. Je beschikt over een brede blik en je legt gemakkelijk de verbinding tussen verschillende vakgebieden. Verder heb je een goed abstractieniveau en kan je schakelen tussen inhoud en proces. Je bent een bruggenbouwer, communicatief vaardig en kan tactvol handelen als dat nodig is. Tot slot ben je resultaatgericht, flexibel en politiek-bestuurlijk sensitief. 

Naast de competenties die hierboven genoemd zijn, vinden wij het belangrijk dat je:

  • beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een RC- of CPC-titel of gelijkwaardig hebt of bereid bent hier verder in bij te scholen;
  • ruime ervaring met plannings- en sturingsvraagstukken hebt binnen de publieke sector;
  • goede kennis hebt van (gemeentelijke) financiën en bedrijfsvoering;
  • een stevige, onafhankelijke maar ook hulpvaardige gesprekspartner bent voor het college, de directie en de clustermanagers;
  • verstand van veranderkunde hebt.


Wat biedt Gemeente Haarlemmermeer jou?
Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bedraagt het salaris voor deze functie maximaal € 5520,- (functieschaal 12) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Daarnaast is er een IKB (Individueel Keuze Budget) ten hoogte van 17,05% van het bruto jaarsalaris van toepassing. 

Opleiding en ontwikkeling is onderdeel van het werk en wordt aangemoedigd. De organisatie biedt tal van mogelijkheden om collega’s te leren kennen en jezelf te ontwikkelen; zoals een personeelsvereniging, jong ambtenaren netwerk, sportactiviteiten en inhoudelijke verdieping met workshops en masterclasses. 

Meer informatie 
Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Roelie Fokkens (Clustermanager Corporate Control) via (023) 567 61 49 of via Roelie.Fokkens@haarlemmermeer.nl

Solliciteren op de functie van Controller
Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief via onze sollicitatiepaginawaarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot en met 6 januari 2019. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen. 

De gesprekken zullen plaatsvinden op 8 en 11 januari 2019. We verzoeken je deze datum in je agenda te reserveren. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment en antecedentenonderzoek kunnen hier ook onderdeel van uitmaken. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.



Trefwoorden: Controller, Financieel Controller, Financial Controller, Corporate Controller, Overheid, Gemeente Haarlemmermeer, vacature Hoofddorp


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Auditor, Controlling, Gemeente, Noord-Holland, Group Controller