Finance Manager (fulltime)

Onze relatie, De Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam (hierna: Schmidt Zeevis) is ontstaan vanuit een Rotterdamse viswinkel in 1916. In 2012 kochten Jos van Vuren en Marcel van Breda (huidige directie) de aandelen en zij bouwden verder aan de organisatie zoals hij nu staat. Sinds eind 2015 is men gevestigd in het prachtige pand aan de Matlingeweg, wat een goede weergave is van de passie en het ondernemerschap van deze organisatie. Jaarlijks verspreidt Schmidt Zeevis meer dan 5 miljoen kilo vis. Ze bevoorraden gemiddeld 1.200 restaurants en cruiseschepen en voorzien menig feest en partij. Geen feest zonder Schmidt Zeevis! In dit gerenommeerde bedrijf vol passie en trots werken circa 140 medewerkers.

Wegens het vertrek van de huidige functionaris is dit een uitgelezen mogelijkheid om mee te bouwen aan deze succesvolle organisatie, alsmede een bijdrage te leveren aan de verrijking van de finance activiteiten in de rol van:

Finance Manager (fulltime)
Locatie: Zuid-Holland
Referentie: 260


Functie
In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor een juiste verzameling, verwerking en registratie van de financiële gegevens van de Schmidt Zeevis-onderneming. Je zorgt voor een goede interne beheersing en controle. Je bereidt rapportages voor en verstrekt financiële overzichten aan de directie ten aanzien van marges, omzetten en de (complexe food-)voorraden.

Als finance manager geef je leiding aan de financiële administratie (4 fte), verdeel je de werkzaamheden en zie je toe op de voortgang en kwaliteit. Je zorgt voor efficiënte werkmethoden en procedures. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt omtrent vragen over btw, verzekeringen en de werkkostenregeling. Samen met de HR-manager draag je zorg voor een juiste loonadministratie en verloning. Je bent gesprekspartner voor het MT en de externe accountant.

Ook ben je in nauwe samenwerking met de directie verantwoordelijk voor de implementatie van Microsoft Dynamics NAV. Binnen dit project breng je de interne processen in kaart, zorg je voor een juiste implementatie en creëer je draagvlak en gedragsverandering binnen de betrokken bedrijfsonderdelen.

Voor deze uitdagende functie binnen een ambitieus en klantgericht bedrijf zoeken wij een ervaren Finance Manager met een zelfstandige en proactieve werkhouding. Je bent pragmatisch, signalerend, hands-on en je werkt gestructureerd. De beste zijn in wat je doet en echt het verschil willen maken, zijn kernwaarden die je goed passen.

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau en minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichte werkstijl, gefocust op kwaliteit en een afspraak is afspraak-mentaliteit.
  • Affiniteit met het werken in een familiair MKB-bedrijf met sterke aanspreekcultuur.
  • Competenties als proactief, stressbestendig, betrouwbaar, rustig, commercieel en servicegericht zijn sleutelwoorden.
  • Ervaring in en affiniteit met een productieorganisatie in food is een pre.
  • Kennis van en ervaring met Navision.
  • Je bent woonachtig in de regio Rotterdam en fulltime beschikbaar.


Aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een sterk bedrijf met familiair Rotterdams karakter. Men werkt zij aan zij met elkaar en heeft een hoge betrokkenheid bij de organisatie en de geleverde kwaliteit. Een voorbeeld hierin is het gezamenlijk inpakken van de pakketten rond de kerstperiode. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden.

Interesse?
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Jouw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden t.a.v. mevrouw S.N. (Sam) Trentelman via het emailadres: Interim.Recruitment@bdo.nl o.v.v. vacaturenummer 260. Telefonisch zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 030-284 99 60. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Consultancy, Corporate Finance, Zuid-Holland, Groothandel/Detailhandel, Rotterdam, Financieel Manager