Finance manager

  • Prachtig bekend bedrijf
  • Ontwikkelen van mensen, optimaliseren van processen
  • Combi van zelf operationeel uitvoeren en team aansturen
  • Werken in regio Amsterdam, prima salaris

We zoeken een finance manager met de voeten stevig in het grootboek en de rapportages. Hands-on en ervaren.  Boven de materie en onbetwiste vakman richting alle stakeholders. De finance manager stuurt een uitvoerend- en operationeel team van 15 personen aan.

Functie & Omgeving
Onze klant is een gerenommeerd en oud Nederlands bedrijf. Noem het Hollands Glorie. De finance functie is compleet in-house en bevindt zich op het hoofdkantoor.

De taak van de finance manager is enerzijds procesoptimalisatie en het (met zijn team) leveren van juiste/tijdige rapportages. Anderzijds het verder in de kracht zetten van de teamleden en begeleiden naar een hoger plan.

De finance manager heeft zelf een grote uitvoerende taak in het afronden van rapportages en jaarrekening,  maar de bedoeling is het team verder te trainen zodat hij of zij meer vrijheid creëert voor procesoptimalisatie.

De finance manager rapporteert aan de CFO. Deze laatste heeft een veel breder takenpakket dan alleen finance.

De cultuur van de organisatie is gedegen. Bij het team horen, respect voor elkaar en de producten staan hoog in het vaandel. Aan passanten is minder behoefte. Het gaat om continuïteit.

Functie-eisen
De finance manager is iemand die inhoudelijk kan sparren met de CFO, maar zelfstandig de functie kan uitvoeren, contactpersoon is richting de auditors en zijn/haar eigen agenda en prioriteiten kan vormgeven.  Zelfstartend, initiatiefrijk en met oog voor de balans tussen respect voor mensen enerzijds en noodzaak tot proces optimalisatie anderzijds.

De ideale kandidaat is een vakinhoudelijk sterke financial controller, die snapt wat eindverantwoordelijkheid nemen is wat betreft jaarrekening en rapportages, maar menselijk genoeg is om het team te coachen. 

Ervaring, afgeronde finance opleiding op universitair- of RA niveau en harde bewezen kennis van zaken zijn daarbij dus erg belangrijk.

Aanbod

  • Combinatie van vakinhoud en leidinggeven
  • Onderdeel zijn van een prachtig bedrijf, dat zich steeds mee ontwikkelt met de markt
  • Indicatie bruto jaarsalaris: €95,000 - €105,000, afhankelijk van kracht en ervaring
  • Werklocatie: regio Amsterdam

Procedure
Een kort inhoudelijk online assessment maakt in eerste instantie deel uit van de selectie procedure. Als u sterk genoeg bent dan komt u hier prima doorheen en heeft u direct al een mooie spiegel op uw eigen kracht. De procedure richt zich daarna op functie-inhoud en match met bedrijfscultuur.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, > 10 jaar, € 7.000 - € 10.000, Controlling, ICT/Communicatie/Media, Financieel Manager