Senior Medewerker Financieel Beleid

Voor de gemeente Gouda is Aardoom & de Jong op zoek naar een betrokken en scherpe Senior Medewerker Financieel Beleid. Ben je een (senior) adviseur die zich met hart en ambitie voor de gemeente Gouda wil inzetten? Je bent verantwoordelijk voor het financiële beleid en P&C-documenten, zoals o.a. de kadernota, programmabegroting en jaarstukken. Ook ben je sparringpartner en adviseur voor budgethouders, directie en college. Heb je een afgeronde wo-opleiding, ervaring met overheidsfinanciën en een vlotte pen? Heb je het vermogen om van buiten naar binnen te denken en ben je politiek/bestuurlijk sensitief? Dan zijn we op zoek naar jou!

Senior Medewerker Financieel Beleid
36 uur, Gouda

Functieomschrijving

 • Het verstrekken van financiële beleidsadviezen.
 • Het opstellen en onderhouden van financiële beleidskaders en de P&C-cyclus.
 • Het regisseren van de totstandkoming van P&C-documenten en deze gereed maken voor bestuurlijke besluitvorming.
 • Het optreden als sparringpartner en adviseur voor organisatie en bestuur.
 • Het actief en zelfstandig onderhouden van je netwerk.
 • Het signaleren van ontwikkelingen binnen het vakgebied.


Functie-eisen
Als Senior Medewerker Financieel Beleid beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • Een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur in een financiële richting.
 • Ervaring met overheidsfinanciën, public control of financieel advies.
 • Analytisch vermogen, accuratesse en een resultaatgerichte instelling.
 • Goede politieke en communicatieve / redactionele vaardigheden.
 • Behendigheid met Excel, op gevorderd niveau.
 • Behendigheid met Decade en Tangelo (bij voorkeur).


Werken voor Gouda
Iedereen kent Gouda van de kaas en de stroopwafels. Maar voor mensen die willen meewerken aan een mooie, leefbare stad heeft Gouda nog veel meer smaken in de aanbieding. Van de zorg voor de inwoners tot een schone en goed ingerichte buitenruimte, er is plaats voor iedereen die echt iets wil bereiken en betekenen. Wij laten onze ambitie werken voor en met de stad, bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart.

Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken.

De gemeente Gouda is een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn!

Het team
Financiën valt rechtstreeks onder de gemeentesecretaris en bestaat uit +/- 20 medewerkers die zich bezig houden met de administratie (factuurafhandeling, betalingen en grootboek) en advisering (bedrijfseconomisch, maar ook treasury, fiscaliteiten en lokale heffingen). Financiën voert de regie op alle P&C-documenten van de gemeente Gouda.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week, waarbij eerst met een contract voor een jaar wordt gestart. Het beoogde salarisniveau is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft minimaal
€ 3.080 en maximaal € 4.859 bruto per maand (schaal 11).

Een goede balans tussen werk en privé vindt de gemeente Gouda belangrijk. Daarom heb je de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en/of thuis te werken, maar de gemeente Gouda heeft ook een geweldig mooi gebouw: ‘Het Huis van de Stad’ als werkplek. Dit moderne gebouw is centraal gelegen (naast het NS-station) en hierdoor makkelijk bereikbaar.

De gemeente Gouda vindt het belangrijk dat jij je ontwikkelt in jouw loopbaan. Voor iedere medewerker is een budget beschikbaar om je eigen ontwikkeling vorm te geven.

Procedure
Bij de werving en selectie laat de gemeente Gouda zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken.

Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong. Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor donderdag 20 december tegemoet.

Contactpersoon
Ronald Gaartman, e-mail: gaartman@aardoomendejong.nl, telefoon: 06-22233604.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Consultancy, Utrecht, Gemeente, Flevoland, Noord-Holland, Financieel Medewerker