Allround Financieel Specialist

Woonstichting VechtHorst is op zoek naar een nieuwe collega. Ons team Finance en Control bestaat uit vijf medewerkers. Vanwege het vertrek van een collega zoeken wij een enthousiaste

Allround Financieel Specialist
24 uur | Nieuwleusen

Wie zijn wij?
Woonstichting VechtHorst is een ondernemende woningcorporatie, die mensen in de gemeenten Dalfsen en Staphorst voorziet in voldoende, kwalitatief goede en betaalbare woningen. Onze organisatie is fit, slagvaardig en financieel gezond en heeft 2.500 verhuureenheden. We zijn gevestigd in Nieuwleusen.

We zijn een compacte organisatie met twintig medewerkers, verdeeld over de afdelingen Wonen en Vastgoed en Finance en Control. Onze compactheid brengt een veelzijdige werkomgeving met ruime verantwoordelijkheid met zich mee.

We werken vanuit ons ondernemingsplan ‘Ondernemen(d) in de kern’ nauw samen met belanghebbenden. Het ondernemingsplan geeft ook sturing aan concrete doelen, zoals de duurzaamheidsambitie, het toevoegen van 500 woningen aan ons bezit tot 2030 en onze dienstverlening. Daarnaast anticiperen we optimaal op veranderingen in de volkshuisvesting en de maatschappij.

Wat ga je doen?
Je maakt bedrijfseconomische en financiële analyses op de gebieden wonen, vastgoed en middelen. Je stelt financiële rapportages op en levert de noodzakelijke aanvullende analyses aan voor bedrijfsbrede beleidsstukken.

Je levert de wettelijke verplichte en de noodzakelijke interne en externe rapportages op en verricht controlerende en ondersteunende financiële diensten. Je stelt inhoudelijke financiële toelichtingen op voor beleidstukken, begroting en de jaarrekening. Je adviseert je leidinggevende over de uitkomst van de rapportages. Je verzorgt, analyseert en controleert de marktwaarde van ons vastgoed en beheert de WOZ administratie. Je levert een bijdrage aan het uitvoeren en implementeren van onze fiscale strategie.

Wat verwachten we van je?
Je beschikt over een afgeronde relevante HBO opleiding in financiële richting, bijvoorbeeld Finance & Control of Accountancy. Je hebt uitgebreide kennis van interne processen van vergelijkbare organisaties en van de door ons geautomatiseerde hulpmiddelen. Wij maken onder andere gebruik van FMP en Excel.

Je bent proactief, zorgvuldig, discreet en efficiënt en zowel dienstverlenend als organisatiebewust ingesteld. Je denkt graag in oplossingen en stelt die op eigen initiatief voor. Je bent een teamspeler die goed in staat is om zelfstandig te werken. Je beschikt over ruime ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt uitgebreide kennis van fiscaliteit, waaronder vennootschapsbelasting.

Wat bieden wij je?
De functie is ingedeeld in salarisschaal I (max. € 4.292,- bruto op basis van 36 uur).

Op deze functie is de CAO Woondiensten van toepassing. We bieden een tijdelijk dienstverband dat na één jaar bij goed functioneren kan worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Ben jij wie we zoeken?
Stuur je sollicitatie, voorzien van duidelijke motivatie en CV, vóór 9 december door te klikken op de sollicitatiebutton.
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden. De eerste gesprekken zijn gepland op 18 december, de tweede ronde op 20 december.

Vragen?
Heb je vragen? Stuur ze dan naar sollicitatie@vechthorst.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Allround Financieel Specialist, Financieel Specialist, Finance, Financiële Analyse, Controlling, Accountancy


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Accountant, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Controlling, Controller, Overijssel