Assistent (Business) Controller

Oost NL zoekt een

Assistent (Business) Controller

(0,5/0,6 fte)

communicatief sterk – gevoel voor maatschappelijk belang - analytisch

Voor onze de afdeling Finance zoeken we ondersteuning voor met name werkzaamheden gerelateerd aan onze business unit Capital.

Heb je een passie voor cijfers, vind je het een uitdaging om kwartaal- en jaarcijfers mooi weer te geven en correct aan te leveren, denk je vooruit, vind jij het geen probleem om collega’s aan te zetten tot het tijdig aanleveren van alle benodigde zowel prestatie- als maatschappelijke indicatoren?
Dan is deze functie iets voor jou.

Samen met de controller van Capital ben je verantwoordelijk voor een correcte administratie en betrouwbare managementinformatie van de diverse fondsen en vennootschappen die onder het beheer van Oost NL vallen. Ook ben je betrokken bij het onderhouden van de processen en het bewaken van de adequate werking van de procedures.

Belangrijkste werkzaamheden:

 • Periodieke rapportages opstellen en analyseren;
 • Assisteren bij de jaarafsluiting en het opstellen van diverse jaarverslagen;
 • Door investmentmanagers uitgevoerde bedrijfswaarderingen controleren en bevindingen terugkoppelen aan investmentmanagers;
 • Administratie in Ventureplan in-/aanvullen, controleren en bevindingen terugkoppelen aan controller en/of investmentmanagers;
 • Ondersteunen bij budgettering en begrotingen;
 • Uitvoeren van ad hoc vraagstukken op financieel gebied;
 • Up to date houden van de AO/IC en het doen van verbetervoorstellen;
 • Mede voeren van administraties.


Je overtuigt ons met:

 • Een afgeronde hbo-opleiding op financieel/administratief vlak;
 • Relevante werkervaring; het zou mooi zijn als je daarbij kennis hebt verkregen en ervaring opgedaan met projectfinanciering en financieel beheer van investeringen en fondsen;
 • Een zelfstandige, proactieve werkhouding en je bent zowel mondeling als schriftelijk zeer goed onderlegd;
 • Een kritische analytische en ook vindingrijke werkhouding;
 • Een open en benaderbare persoonlijkheid, je vindt het geen probleem om met collega’s, controllers of MT een discussie aan te gaan en verliest hierbij het belang van jouw afdeling niet uit het oog;
 • Goede kennis van en ervaring met Exact en Excel.


Als persoon ben je:

 • organisatiesensitief, oplossings- en doelgericht, omgevingsbewust, daadkrachtig en beslisvaardig;
 • maatschappelijk betrokken en in staat maatschappelijk en economisch belang tegen elkaar af te wegen;
 • je bewust van onze rol als ontwikkelingsmaatschappij tussen overheden en private partijen.


Hoe doen wij ons werk?
De kernwaarden van Oost NL zijn betrokken, integer en vindingrijk. Deze uitgangspunten zijn voor ons net zo belangrijk als cijfers. Maatschappelijk rendement staat voorop; we dragen bij aan de economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel.

Prettig werken vinden we ook belangrijk. Je kunt dan ook rekenen op aantrekkelijke arbeids- voorwaarden en een flexibele werkomgeving. Je krijgt een eigen laptop en smartphone zodat je in principe overal kunt werken. Met een thuiswerkvergoeding, een extra vergoeding voor kinderopvang en de mogelijkheid om parttime te werken is er een goede werk- en privébalans. Wij hebben een mooie regeling voor vergoeding van zowel de woon- werk als zakelijke kilometers, je kunt echter natuurlijk ook gebruik maken van het openbaar vervoer (deze wordt 100% vergoed).

Over Oost NL:
Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel (Oost-Nederland). Wij zijn een publieke onderneming, hebben geen commercieel belang en nemen een onafhankelijke positie in tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers.

Oost NL helpt ondernemers in Gelderland en Overijssel te innoveren, investeren en internationaliseren. Ons doel is groei van de regionale economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel. We doen dit o.a. door samenwerken en kennisdelen tussen ondernemers te stimuleren, innovatieprojecten te begeleiden, (buitenlandse) bedrijven aan te trekken, campussen en open innovatiecentra te ontwikkelen en risicodragend te investeren in kansrijke en innovatieve ondernemingen. Oost NL telt drie business units (Capital, Business Development en International) met ieder een aantal sectorteams.

Looptijd functie: Jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren
Standplaats: Apeldoorn
Werkgebied: Gelderland
Salaris: Het salaris voor deze functie ligt bij een fulltime aanstelling tussen de € 2.500,- en de € 3.900,- bruto per maand.

Wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Robert Steggink, Manager Finance & Control, Oost NL, 06 – 5336 3624

Reageren?
We nodigen je van harte uit om voor 12 december 2018 te reageren. Je kunt je CV en motivatiebrief hier / op onze site uploaden.

 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Auditor, Controlling, Financiele dienstverlening, Controller, Gelderland, Overijssel